Zac Efron:

Slik ser ikke stjernen ut lenger

Efron har gått gjennom en dramatisk hårforvandling.

BRUNETTE: Det er slik de fleste kjenner skuespilleren Zac Efron (31) - her på Golden Globe i 2018. Nå ser han derimot ikke slik ut lenger. Foto: NTB Scanpix
BRUNETTE: Det er slik de fleste kjenner skuespilleren Zac Efron (31) - her på Golden Globe i 2018. Nå ser han derimot ikke slik ut lenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Amerikaneren Zac Efron (31) tok verden med storm da han på 2000-tallet utmerket seg i skuespillerbransjen som hovedkarakteren Troy Bolton i «High School Musical»-filmene.

Efron regnes nå som en av Hollywoods kjekkeste menn, og siden dagene som Troy Bolton har han hatt mange oppturer karrieremessig.

Skuespilleren dukket i helgen opp på Sundance filmfestival for premieren på sin nye film «Extremely Wicked, Shockingly Evil & Vile», der han spiller rollen som en av tidenes verste seriemordere, Ted Bundy.

Helt ny «look»

31-åringen har tidligere hatt flere stilforandringer når det kommer til håret, og han er blitt sett med både kreppet hår, dreadlocks og blekede tupper.

Nå har han derimot tatt steget enda litt lenger og farget hele håret platinablondt.

Blant annet magasinet GQ har omtalt den overraskende forvandlingen, og spår at Hollywood-stjernen vil bidra til å gjøre helbleket hår blant menn mer «mainstream».

BLOND: Zac Efron farget nylig håret platinablondt, til manges store overraskelse. Foto: NTB Scanpix
BLOND: Zac Efron farget nylig håret platinablondt, til manges store overraskelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
UVANT: Til tross for at stjernen ofte har forandret hårstil, mener mange det er uvant å se han slik. Foto: NTB Scanpix
UVANT: Til tross for at stjernen ofte har forandret hårstil, mener mange det er uvant å se han slik. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke blitt bekreftet om den nye hårfargen er grunnet en ny rolle, eller om Efron bare eksperimenterer.

Om den nye «looken» kun skyldes at stjernen leker seg med ulike stiler, er det i så fall langt fra første gang ...

Stripete skjegg og «dreads»

I mars i fjor publiserte «The Greatest Showman»-skuespilleren nemlig et bilde av seg selv på Instagram der han overrasket med stripete skjegg. På samme bilde er håret hans farget blondt i tuppene.

Se dette innlegget på Instagram

#fbf beast mode.

Et innlegg delt av Zac Efron (@zacefron)

Og i juli fikk fansen sjokk da Efron la ut et bilde av seg selv med dreadlocks, der han skrev «Bare for gøy» under bildet. Hollywood-stjernen ble da beskyldt for kulturell appropriasjon - noe blant andre Kim Kardashian (38) også har opplevd.

Dreadlocks går under paraplybegrepet rastafletter, og er den eldste frisyren man kjenner til. I mange forskjellige kulturer opp igjennom historien har man sett ulike former for dreadlocks.

Beskyldningene døde imidlertid fort ut, og kort tid senere ble Efron sett med sitt vanlige hår igjen.

Se dette innlegget på Instagram

Just for fun 🤘

Et innlegg delt av Zac Efron (@zacefron)

Den populære kjekkasen har også en tydelig sans for humor, da han i september publiserte et bilde av seg selv ved siden av skuespillerkollega og artist Zendaya (22), der han har på seg en blond, krøllete parykk, for å matche hennes hårstil.

- Trives med det

Også her i Norge er det flere mannlige stjerner som har valgt å bytte ut sin originale hårfarge med et langt mer blondt uttrykk.

Komiker og tv-profil Herman Flesvig er blant de som er blitt kjent for sitt veldig lyse hår. For hans del har den kritthvite hårfargen kommet helt frivillig.

- Det var frisøren min som ville at vi skulle prøve noe nytt, så da tenkte vi at vi bare skulle «gunne» på med hvitt hår, har Flesvig forklart hos «P3morgen».

Det var for to år siden at komikerstjernen farget håret sitt, og i et intervju med «P3morgen»-gjengen røpet han at han ikke har tenkt å bytte ut hårfargen med det første.

- Jeg begynte å trives med det, og synes det var «all right». Da jeg tok på meg en mørkere parykk syntes jeg det så helt rart ut. Så nå er jeg blitt vant til det hvite, fortalte han.

Også fjorårets «Stjernekamp»-deltaker Chris Holsten er kjent for sin bleika manke.

Klar for å slå seg til ro

Til tross for Zac Efrons mange oppturer i karrieren, har han også hatt en del nedturer på privaten gjennom årene. Blant annet har han hatt rusproblemer og blitt innlagt på rehab en rekke ganger.

De siste årene har 31-åringen fått livet på rett kjøl igjen, og han uttalte i 2017 at han er klar for å slå seg til ro, i et intervju med Cosmopolitan.

- Jeg har ikke tenkt så mye over det å slå seg til ro før nylig. Nå er jeg mye sammen med folk i flotte forhold. Jeg innser at man må finne sin egen lykke før man kan gjøre andre lykkelige, sa han den gang.

Kjekkasen bor for tiden i Los Angeles sammen med lillebroren Dylan (26), og legger stadig ut bilder på sosiale medier av morsomme ting de gjør på fritiden.

LES OGSÅ: - Tilbrakte en het natt sammen etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer