P3aksjonen 2018:

Slik ser ikke P3-profilene ut lenger

Radioprofilene ofret mer enn de fleste for den gode saken.

FØR FORVANDLINGEN: P3-profilene Adelina Ibishi, Ronny Brede Aase, Vida Lill Berge og Markus Neby utsatte seg selv for både klipp, krøll og farg - og mere til - i anledning årets P3aksjon. Her avbildet før forvandlingene sine. Foto: Tom Øverlie/NRK P3
FØR FORVANDLINGEN: P3-profilene Adelina Ibishi, Ronny Brede Aase, Vida Lill Berge og Markus Neby utsatte seg selv for både klipp, krøll og farg - og mere til - i anledning årets P3aksjon. Her avbildet før forvandlingene sine. Foto: Tom Øverlie/NRK P3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble årets utgave av TV-aksjonen gjennomført, denne gangen til inntekt for Kirkens Bymisjon.

En rekke kjendiser, i tillegg til mange andre ildsjeler, la seg i selen for å sikre mest mulig penger til det veldedige formålet.

Ved midnatt søndag hadde TV-aksjonen samlet inn over 239 millioner kroner, og gjengen i NRK P3s egen underaksjon, P3aksjonen, bidro med over 7,8 millioner til totalsummen.

Bidraget fra P3aksjonen kom imidlertid ikke uten svette, tårer og en hel del til for programledernes del.

Sporty stunts

For å samle inn mest mulig penger, satte nemlig Adelina Ibishi, Ronny Brede Aase, Vida Lill Berge og Markus Neby seg selv til disposisjon. Og dét til gagns.

Frem mot helgens TV-aksjon gikk firkløveret bortimot gjennom ild og vann for den gode saken:

De gjennomførte stunt som satte både psyken og kroppen på prøve, og de lot sitt eget utseende gjennomgå temmelig drastiske forvandlinger - og neppe til det bedre.

Stor forandring

Da årets TV-aksjon - herunder også P3aksjonen - var over søndag kveld, var det fire «nye» programledere som stod igjen:

Adelina hadde ofret sine mørke lokker til fordel for en oransje, Donald Trump-inspirert sveis. Ronny hadde barbert vekk skjegg så vel som hodehår. Vida Lill kan smykke seg med en kortklippet skalle som sender tankene i retning av 2007-utgaven av Britney Spears.

Og apropos Britney Spears: Markus hoppet 20 år tilbake i tid, og bleket og krøllet håret sitt slik Britneys ekskjæreste Justin Timberlake gjorde i 1998.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Ronny ringte kjæresten

Selv om P3aksjonen-programlederne trolig trenger noe tid for å bli vant til sitt nye utseende (eventuelt visse mengder med hårfarge for å bli kvitt det) - kan firkløveret uansett glede seg over det økonomiske resultatet:

Søndag kveld meldte P3aksjonen at 2018-utgaven av innsamlingen har slått fjorårets rekord med over 1,5 millioner kroner.

I 2017 samlet P3aksjonen inn 6 265 569 kroner, mens beløpet i år endte på hele 7 841 986 kroner.

Etter at rekordbeløpet var et faktum, takket P3aksjonen følgerne sine for alle de sjenerøse pengebidragene i et Instagram-innlegg:

Før jul i fjor ble det for øvrig kjent at Ronny Brede Aase og kjæresten, radio-profil Tuva Fellman, skulle bli samboere etter fem års avstandsforhold.

Og før Ronny mistet både skjegg og hodehår søndag kveld, tok han like gjerne en sjekktelefon til kjæresten - på direktesendt radio. Dette for å forsikre seg om at han ikke kom til å bli singel etterpå.

- Det kommer an på hvordan hodet ditt ser ut, utbrøt Tuva spøkefullt, før hun forsikret kjæresten om at det viktigste var å samle inn penger til P3aksjonen, ifølge P3.no.

- Kald på hodet

Mandag ettermiddag takket Ronny dessuten P3-lytterne i et ferskt innlegg på Instagram-profilen sin. Der skrev den nå hårløse radioprogramlederen at han er svært rørt over engasjementet P3aksjonen har skapt.

I innlegget skrøt han lytterne opp i skyene, samtidig som at han ga fansen en liten oppdatering på sin nye, temmelig hårløse tilværelse:

- Overlykkelig, rørt og kald på hodet, skriver han blant annet.

LES OGSÅ: Dette sier han om sjokkbruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer