Taylor Momsen:

Slik ser hun ut i dag

21 år etter innspillingen har Taylor Momsen lagt skuespillerkarrieren på hylla.

STJERNEDUO: Taylor Momsen og Jim Carrey i «Grinchen». Foto: Melinda Sue Gordon / Imagine Ent / Kobal / REX / Shutterstock / NTB
STJERNEDUO: Taylor Momsen og Jim Carrey i «Grinchen». Foto: Melinda Sue Gordon / Imagine Ent / Kobal / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Cindy Lou Who er den seks år gamle jenta i «Grinchen», som mener beboerne i Whoville fokuserer for mye på gaver og har misforstått hva julen egentlig handler om. Taylor Momsen var bare seks år da hun spilte den berømte rollen. I dag er hun 27.

For mange er hun også kjent som Jenny i dramaserien «Gossip Girl», som gikk fra 2007 til 2012. I likhet med Momsen gikk også Jenny gjennom en drastisk forandring fra uskyldig ungjente, til rocka kvinne.

Skuespillerkarrieren har hun senere lagt på hylla, til fordel for å være vokalist i rockebandet The Pretty Reckless.

- Rører ved hjertet ditt

Likevel vil hun nok bestandig bli gjenkjent for rollen som lille Cindy Lou Who. I et nytt intervju med Today, gjengitt av People, forteller Momsen hva hun synes om filmen, som gjorde henne kjent, 21 år etter at innspillingen fant sted.

- Jeg tror mennesker elsker «Grinchen» så mye rett og slett fordi handlingen i historien er så søt, så hjertevarm og har et så bra budskap, forteller hun, og fortsetter:

DEN GANG DA: Taylor Momsen i forbindelse med premieren av «Grinchen» i 2000. Foto: Terry Williams / REX / NTB
DEN GANG DA: Taylor Momsen i forbindelse med premieren av «Grinchen» i 2000. Foto: Terry Williams / REX / NTB Vis mer

- Uansett hvilken alder man er, så rører den ved hjertet ditt. Det er en fantastisk ting å være en del av.

Hun er heller ikke overrasket over at filmen vender tilbake hvert år rundt juletider.

- Det er noe å se frem til. Og jeg tror den på en måte bringer med seg lykke og glede til alle som ser den, sier hun, og legger til at hun aldri vil glemme hvordan det var å spille mot Jim Carrey, som hadde hovedrollen som «Grinchen».

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandra seg - veldig! Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

- Jeg husker ham som så snill, så bekymret, men så metodisk med det han gjorde. Selv om jeg var så ung, så husker jeg at jeg så på ham og tenkte at «jeg ser på en kunstner på jobb akkurat nå», minnes hun.

21 år senere er skuespilleren, nå musiker, nesten ikke til å kjenne igjen. Det uskyldige imaget er for lengst byttet ut til fordel for rockemusikk og en like rocka stil.

NYTT IMAGE: Taylor Momsen har lagt skuespillerkarrieren på hylla og er i dag med i rockebanden The Pretty Reckless. Her i 2014. Foto: Ken McKay / REX / Shutterstock / NTB
NYTT IMAGE: Taylor Momsen har lagt skuespillerkarrieren på hylla og er i dag med i rockebanden The Pretty Reckless. Her i 2014. Foto: Ken McKay / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Bandet, hvor hun er vokalist, The Pretty Reckless, har varmet opp for store band som Guns 'N' Roses, Marilyn Manson og Evanescence. På Instagram følges hun av over 1,5 millioner mennesker, og deler stadig glimt fra hverdagen.

Måtte tilkalle hjelp

Også hovedrolleinnehaver Jim Carrey har tidligere åpnet seg om innspillingen av juleklassikeren. For ham var det nemlig ikke bare bare å gå inn i rollen som «Grinchen».

- Det var meget ubehagelig å ha på seg denne drakten, men jeg lærte noen knep av en marinesoldat for å kurere klaustrofobien, sa Carrey om opplevelsen.

Komikeren, som er kjent for sitt gummiansikt, skal ha vært i drakta i 92 dager, hvor to og en halv time ble brukt på å sminke ham opp om morgenen, mens det tok en time å få det av igjen.

VANSKELIG KOSTYME: Jim Carrey har tidligere åpnet opp om utfordringene rundt «Grinchen»-kostymet. Foto: Moviestore / REX / NTB
VANSKELIG KOSTYME: Jim Carrey har tidligere åpnet opp om utfordringene rundt «Grinchen»-kostymet. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

- Det var som å være levende begravd hver dag. Den første dagen da jeg gikk tilbake til traileren min, satte jeg benet i veggen og sa til regissør Ron Howard at jeg ikke kunne gjøre filmen lenger, sa Carey i en episode av «The Graham Norton Show».

Drakta skal ha vært så ille at Carrey og produksjonen bestilte hjelp fra CIA.

- En fyr som trente CIA-agenter i hvordan de skal holde ut med tortur ble tatt inn. Slik kom jeg meg igjennom det. Det, og The Bee Gees, var de eneste tingene som funket for å roe meg ned. Jeg vet ikke hvorfor, men de gjorde meg lykkelig. Det hadde ikke vært noen Grinch uten dem, sa han i samme intervju.

VISSTE DU DETTE?: Det hittil ukjente faktumet får den kjente julefilmens fans til å sperre opp øya. Vis mer

LES OGSÅ: Dette visste du kanskje ikke om «Love Actually»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer