Joaquin Phoenix:

Slik ser han ikke ut lenger

«Joker»-stjernen overrasket «alle» med ny look.

OVERRASKER: Joaquin Phoenix var nesten ugjenkjennelig på filmfestivalen i New York denne uken. Her er han avbildet før han fikk sin nye «look». Foto: John Angelillo / Shutterstock / NTB
OVERRASKER: Joaquin Phoenix var nesten ugjenkjennelig på filmfestivalen i New York denne uken. Her er han avbildet før han fikk sin nye «look». Foto: John Angelillo / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Joaquin Phoenix (46) er kjent for sine mørke og ukonvensjonelle karakterer i flere filmer, deriblant i prisbelønte «Joker» - som sikret ham en Oscar for beste mannlige hovedrolleinnehaver.

Phoenix er også kjent for å gå «all-in» for sine roller, noe han også gjorde i forbindelse med «Joker» - da han gikk ned hele 23 kilo i forkant av innspillingen.

Tirsdag denne uken var Phoenix til stede under New York Film Festival for å promotere sin seneste film «C'mon C'mon», der han spiller en radiojournalist som reiser gjennom landet på en roadtrip med nevøen sin.

STORSATSING: Skuespilleren Joaquin Phoenix spiller den svært spesielle karakteren «The Joker» i Hollywood-satsingen «Joker», som kommer i høst. Vis mer

Tok barbermaskinen fatt

Det var imidlertid noe annet enn den kommende filmen han fikk oppmerksomhet for da han dukket opp på Lincoln Center, ifølge People.

46-åringen hadde nemlig gått for en litt utradisjonell frisyre for anledningen.

HEI SVEIS: Joaquin Phoenix overrasket de fleste med sin nye sveis tidligere denne uken. Foto: Cindy Ord / AFP / NTB
HEI SVEIS: Joaquin Phoenix overrasket de fleste med sin nye sveis tidligere denne uken. Foto: Cindy Ord / AFP / NTB Vis mer

Phoenix ser ut til å ha tatt barbermaskinen fatt og barbert bort håret på toppen av hodet. Det på siden har han latt være igjen.

Tidligere har man vært vant til å se skuespilleren med sølvgrå og fyldig manke, samt bart og skjegg. Under filmfestivalen i New York kunne det se ut til at også barten hadde fått en omgang med barbermaskinen.

FORNØYD FYR: Joaquin Phoenix og «C'mon C'mon»-kollega Gaby Hoffmann sammen på rød løper før visningen av filmen på filmfestivalen i New York. Foto: Cindy Ord/ Getty Images/ AFP/ NTB
FORNØYD FYR: Joaquin Phoenix og «C'mon C'mon»-kollega Gaby Hoffmann sammen på rød løper før visningen av filmen på filmfestivalen i New York. Foto: Cindy Ord/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer

46-åringen er en frittalende veganer og dyrevernaktivist, og troppet opp i en hettegenser med påskriften «støtt Animal Liberation Front» - en motstandsbevegelse som jobber mot dyremishandling.

TILBAKE: Jonas er på kontoret igjen, men det tar ikke lang tid før han savner hjemmekontoret sitt. Vis mer

Ble foreldre

På privaten har Phoenix vært i et forhold med Rooney Mara (35) de siste fire årene. Duoen holder en svært lav profil i mediene og er kjent for å verne godt om privatlivet sitt.

Da romanseryktene oppsto rundt skuespillerne på nyåret i 2017, tok det blant annet ni måneder før «Walk the Line»-stjernen faktisk bekreftet forholdet.

Våren 2019 oppsto det også spekulasjoner om de to hadde forlovet seg i all hemmelighet, og et drøyt år senere hevdet UsWeekly at dette stemte - selv om Mara og Phoenix foreløpig ikke har bekreftet dette selv.

For ett år siden kom det nok en gladnyhet. Paret hadde da blitt foreldre for første gang, til sønnen River - oppkalt etter Phoenix' eldre bror som døde av en overdose i 1993, kun 23 år gammel. Det skrev UsWeekly.

KJÆRLIGHET: Jakob Ingebrigtsen gjester Lindmo sammen med kjæresten Elisabeth. Der snakker de blant annet om hvordan de ble sammen. Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer

Vennskap ble kjærlighet

Turtelduene hadde vært venner i mange år før de ble kjærester, og spilte blant annet mot hverandre i det romantiske dramaet «Her» i 2013. De begynte derimot ikke å date før de møttes på settet til filmen «Mary Magdalene» i 2017, meldte Page Six.

- De falt pladask for hverandre under innspillingen og har tilbrakt mye tid sammen siden, sa en kilde til nettstedet den gang.

Høsten samme året flyttet de sammen i Hollywood Hills i Los Angeles.

To år senere avslørte Phoenix i et intervju med Vanity Fair at han i starten trodde at Mara foraktet ham, før han innså at hun bare var for sjenert til å fortelle ham at hun var interessert.

ÅPNER SEG: Rachel Uchitel, kjent for å være Tiger Woods' elskerinne, har vært ordknapp om forholdet deres. Nå forteller hun om samtalen med kona hans - og hvordan de ble fersket. Video: HBO Nordic Vis mer

- Hun er den eneste jenta jeg noen gang har søkt opp på internett. Vi var kun venner, e-post-venner. Jeg har aldri tidligere søkt opp en jente online, forklarte han da.

LES OGSÅ: Slår tilbake etter fetisj-anklager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer