Kristofer Hivju:

Slik ser han ikke ut lenger

Kristofer Hivju overrasker sine tre millioner følgere.

OVERRASKER: Fansen er vant til å se Kristofer Hivju med både langt hår og langt skjegg. Nå har han fjernet sitt kanskje mest kjente varemerke. Her fotografert i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OVERRASKER: Fansen er vant til å se Kristofer Hivju med både langt hår og langt skjegg. Nå har han fjernet sitt kanskje mest kjente varemerke. Her fotografert i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han er muligens en av Norges mest internasjonalt kjente skuespillere, og har i flere år vært å se i storroller på både kinolerret og hos strømmetjenestene. Kristofer Hivjus (41) karakterkatalog inneholder mye forskjellig, som krigeren Tormund fra HBO-serien «Game of Thrones» eller sikkerhetsvakten i filmen «After Earth», men disse karakterene har ofte hatt én ting til felles.

SKJEGGETE: Kristofer Hivjus skjegg kan nesten sies å være like berømt som ham. Her er han fotografert med kona i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKJEGGETE: Kristofer Hivjus skjegg kan nesten sies å være like berømt som ham. Her er han fotografert med kona i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hivju har nemlig siden karrierens begynnelse nærmest «alltid» hatt langt hår og skjegg, med unntak av et par ganger. Dette er utvilsomt et av hans største kjennetegn og varemerker.

I sin egen beskrivelse på Instagram har Hivju beskrevet seg selv som en «villmann», noe mange av hans 3,5 millioner følgere muligens vil si seg enige i.

Mange har derfor latt seg overraske over at skuespilleren nå har tatt sitt ikoniske røde skjegg. Han er på ingen måte glattbarbert, men forandringen har likevel sørget for at fansen tilsynelatende går av skaftet i kommentarfeltet.

Overrasker

«Skjegget er borte (og er på vei tilbake)», skriver Hivju, som har tatt selfien i anledning frisbeegolf-turneringen PSC Open.

Mange skriver «nei, nei, nei» etterfulgt av gråtende emojies, mens andre kommenterer at de mener skuespilleren er like kjekk uten skjegget som med. Et par av hans berømte kolleger har også tatt seg tid til å kommentere.

Pilou Asbæk, dansken som spilte Euron Greyjoy i «Game of Thrones», kommenterer flere slengkyss til sin tidligere seriekollega. Den norske MMA-stjernen Emil Meek troner likevel høyest i kommentarfeltet, som vil si at hans kommentar er likt av flest fans.

FILMFORELDRE: For mange ville det vært kult å være vitne til filminnspillinger, men for barna til Kristofer og Gry Molvær Hivju er det ikke alltid moro å være på sett. Video: NRK. Vis mer

«Brace yourself. Beard is coming», skriver han, og peker mot det berømte sitatet fra suksesserien om at vinteren er på vei. Det ble sagt av Jon Snow, spilt av Kit Harington, i serien.

Skjegget har altså vært hans varemerke i over et tiår. Da han gjestet «Senkveld» på TV 2 i april 2014, måtte han besvare flere skjeggrelaterte spørsmål fra programleder Harald Rønneberg.

- Det er mest fordi jeg syns det er uorganisk å ta et barberblad og skjære meg i ansiktet hver dag. Det er mer organisk å bare se seg i speilet og så: «hmm», og så gå videre, forklarte Hivju om hvorfor han har latt skjegget gro.

Kristofer Hivju har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

Ikke alltid sånn

Han har også svart på spørsmål fra amerikanske Elle om hvordan han holder skjegget ved like. Da kunne han blant annet fortelle at han ikke hadde helskjegg da han gikk på audition for rollen i «Game of Thrones». Derfor ble det laget et falskt skjegg til ham, som han skulle bruke.

- Men da jeg kom på settet hadde jeg helskjegg og var klar til å spille inn, lo han overfor magasinet.

Imidlertid var det ei tid da den suksessrike skuespilleren tilsynelatende hadde mindre imot å barbere seg.

FØR OG NÅ: I 2001, da Kristofer Hivju spilte i stykket «Er du med eller ute?», var det kun hodehåret han hadde latt gro fritt. De par siste årene er det flammerøde skjegget hans blitt et internasjonalt varemerke, blant annet gjennom rollen hans i «Game of Thrones». Foto: NTB Scanpix/ HBO
FØR OG NÅ: I 2001, da Kristofer Hivju spilte i stykket «Er du med eller ute?», var det kun hodehåret han hadde latt gro fritt. De par siste årene er det flammerøde skjegget hans blitt et internasjonalt varemerke, blant annet gjennom rollen hans i «Game of Thrones». Foto: NTB Scanpix/ HBO Vis mer

På starten av karrieren, da han spilte i TV 2-serien «Fox Grønland» (2001) og teaterstykker som «Er du med eller ute?», var den nederste halvdelen av Hivjus hode nemlig bortimot hårløs. Den gang begrenset det flammerøde håret hans seg til hodet, og det er ikke helt lett å gjenkjenne stjernen på bilder fra den gang da.

Smittet

Det er ikke første gang Kristofer Hivju vekker oppsikt i år. Han var nemlig blant de første som gikk ut og fortalte at han hadde fått påvist covid-19-smitte her til lands.

«Beklager å måtte fortelle at jeg i dag har testet positivt for covid-19, coronaviruset. Familien min og jeg isolerer oss hjemme så lenge vi må», skrev han på Instagram den 16. mars.

Vis mer

Skuespilleren kunne fortelle at de alle var ved god helse, og at de erfarte at smitten trolig var verre for andre enn for dem. Likevel er det ikke til å stikke under stol at det åpenbart er skremmende å bli smittet av noe som krever menneskeliv i hopetall.

En måned etter det første innlegget, delte han og kona Gry en oppdatering om helsesituasjonen. Hivju-paret kunne da fortelle at de begge var friskmeldte.

«Vi har kommet oss helt og er ved god helse etter at jeg ble smittet av coronaviruset - noe også min kone Gry trolig ble. Etter flere uker i karantene, og attpåtil noen ekstra innendørs etter å ha vært fri for symptomer, har vi det godt», skrev han.

Hivju forklarte videre at de to hadde flaks som bare opplevde milde symptomer på sykdommen.

LES OGSÅ: Forloveden siktet for ruskjøring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer