Ronny Brede Aase og P3-aksjonen:

Slik ser han ikke ut lenger

- Jeg ofrer mitt sexliv for en god sak.

FORANDRET: Ronny Brede Aase har, tradisjonen tro, fått gjennomgå i «P3-aksjonen». Nede i saken kan du se hans nye, skremmende look. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORANDRET: Ronny Brede Aase har, tradisjonen tro, fått gjennomgå i «P3-aksjonen». Nede i saken kan du se hans nye, skremmende look. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«P3-aksjonen» er i gang, og i år har den populære radiogjengen kommet tidlig i gang med sine tradisjonelle pek og ablegøyer mot hverandre. Tilhengere av gjengen vet godt at programlederne ofte må lide for innsamlingsaksjonen, som et forsøk på å skape mer blest rundt saken.

I år går pengene til Care, og radiogjengen setter seg tidvis mål underveis i sendingen. Klarer de å samle inn nok penger, må en av programlederne som ofte i ilden. Utfordringene er ofte av fysisk grad, og har de siste årene innebåret store forandringer ved programledernes frisyrer, stil og sminke.

Denne gangen var intet unntak. Det så en stund mørkt ut, men da gjengen klarte å samle inn de 210 000 kronene som var målet før en tidsfrist, ble det klart at Ronny Brede Aase skulle transformeres.

VILT STUNT: Niklas Baarli er kjent for å by på seg selv. Det har han gjort en rekke ganger opp gjennom sin karriere, og under den årlige P3aksjonen, har det gått hardt utover utseendet hans. Vis mer

Skremmende

I 2017 ble han og forloveden Tuva Fellman omgjort til gotere, men da sto de i det minste sammen i «stormen». I fjor forsvant håret hans, men det var liksom ikke det verste i verden.

Årets straff kan sies å være nokså ille. Gjengen bestemte seg nemlig for at han skulle forvandles om til kloven Pennywise, kjent fra filmatiseringen av Stephen Kings «It». I de nye filmene er det Bill Skarsgård som spiller den fryktinngytende klovnen, men i Brede Aase har han fått en seriøs konkurrent.

KLOVN: Slik så Ronny ut etter onsdagens utfordring. Foto: Kim Erlandsen/NRK
KLOVN: Slik så Ronny ut etter onsdagens utfordring. Foto: Kim Erlandsen/NRK Vis mer
NY STIL: Ronny ble altså gjort om til Pennywise onsdag, og ser for seg å beholde utseendet litt ettersom lytterne har betalt i dyre dommer. Foto: Kim Erlandsen / NRK
NY STIL: Ronny ble altså gjort om til Pennywise onsdag, og ser for seg å beholde utseendet litt ettersom lytterne har betalt i dyre dommer. Foto: Kim Erlandsen / NRK Vis mer

P3 barberte bort deler av programlederens hårfeste, bleket håret og farget det oransje. I tillegg har de kledd han opp i fullt klovnekostyme, med matchende sminke. Makeoveren fikk han bak scenen, og kollegene visste derfor ikke hva som ventet dem før han kom ut.

- Jeg ofrer sexlivet mitt for en god sak, vitset Fellman før hun så det ferdige resultatet.

Fornøyd

Da han endelig dukket opp, var en blanding av skrik og latter å høre blant kollegene. Markus Nerby ba kollegaen «holde seg unna», blant annet. Brede Aase var selv fornøyd med sin nye look.

- Lytterne våre har betalt masse penger for dette, så nå må jeg jo være sånn en stund. Nå skal jeg sitte her og nyte livet og ta meg en kopp kaffe, sa han humoristisk.

I år ledes aksjonen av Brede Aase, Nerby, Adelina Ibishi og Tete Lidbom. Når den er ved veis ende på søndag vil de andre trolig også være nokså ugjenkjennelige, for det er fortsatt mange timer igjen av sendingen, og alle slags utfordringer kan dukke opp.

I fjor måtte Nerby pierce øyenbrynet og farge håret i Justin Timberlakes velkjente gulfarge, mens Ibishi ble klippet og omgjort til Donald Trump. Vida Lill Berge, som ikke er med i år, måtte rett og slett fjerne alt håret på hodet.

Dørene er derfor åpne for at absolutt alt kan skje med årets gjeng, som trolig vil lide av senskader i hår og på resten av kroppen i en tid fremover.

LES OGSÅ: Derfor melder de frafall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer