Conchita Wurst:

Slik ser han ikke ut lenger

Artisten har kastet parykken.

<strong>ENDRET UTSEENDE:</strong> Den østerrikske artisten Conchita Wurst har valgt å kaste parykken, og er nesten ugjenkjennelig. Foto: NTB Scanpix
ENDRET UTSEENDE: Den østerrikske artisten Conchita Wurst har valgt å kaste parykken, og er nesten ugjenkjennelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Snart fem år er gått siden den østerrikske sangeren Thomas Neuwirth (30), bedre kjent som dragkarakteren Conchita Wurst, vant Eurovision Song Contest med låta «Rise Like a Phoenix».

Sangeren fikk mye oppmerksomhet for sitt karakteristiske utseende, med sitt mørke skjegg, lange hår, dramatiske sminke og glamorøse kjole.

Nå har imidlertid artisten valgt å kaste parykken med de mørke lokkene, til fordel for en bar skalle. Fortsatt på plass er derimot det ikoniske skjegget.

I helgen la artisten ut et bilde på Instagram der han viser frem sin nye stil.

Ifølge spanske Fcinco skal sangfuglen allerede i 2017 ha hintet om at en stilendring var på vei.

- Jeg kommer definitivt til å henge fra meg parykken for en liten stund. Det er mange ulike ting jeg vil gjøre fremover, og til det trenger jeg ikke nødvendigvis å bruke parykk, sa artisten da.

Kommentarene under bildene er svært blandet. Enkelte brukere mener nemlig at stjernen endrer stil for ofte, mens andre gir komplimenter og positive kommentarer på den nye looken.

Mange stilendringer

Dette er derimot ikke første gang artisten har endret på utseendet sitt. I løpet av de siste årene har han gjort dette en rekke ganger, og vekket like stor oppsikt hver gang.

<strong>LANGT HÅR:</strong> Det er slik man er vant til å se sangfuglen, med lange, mørke lokker, og mørkt skjegg. Foto: NTB Scanpix
LANGT HÅR: Det er slik man er vant til å se sangfuglen, med lange, mørke lokker, og mørkt skjegg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor sommer kom det nye bilder av østerrikeren under et veldedighetsarrangement i Wien, der han var så godt som ugjenkjennelig.

De mørke lokkene og skjegget var da farget blondt, og sminken var tonet kraftig ned.

På det samme veldedighetsarrangementet i 2017, som kalles Life Ball, dukket han opp med en helt annen stil, der han hadde lilla glitter i håret.

<strong>GLITTER:</strong> Dette er bare en av mange frisyreendringer artisten har vært gjennom. Foto: NTB Scanpix
GLITTER: Dette er bare en av mange frisyreendringer artisten har vært gjennom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil ikke bytte kjønn

30-åringen begynte sangkarrieren allerede i 2006, da han var med i talentshowet «Starmania» i hjemlandet.

Conchita har avvist at han noensinne ønsker å bytte kjønn.

- Jeg vil ikke bli hundre prosent kvinne. Jeg har skapt denne karakteren for å vise at man kan oppnå alt. Det er min beslutning og jeg vil ikke endre på den, har han tidligere slått fast.

I forbindelse med at han kom ut med sin kjønnsidentitet, viste han frem en mer «mannlig» look på Instagram, med kortere hår, sixpack og bukser.

HIV-positiv

Det var vært relativt stille fra artisten siden seieren, og sett bort fra en rekke opptredener på tyske og østerrikske talkshow, har han i all hovedsak bare vært assosiert med Eurovision.

I april i fjor skapte imidlertid 30-åringen overskrifter. Artisten valgte nemlig å stå fram som HIV-positiv, en diagnose han har hatt i flere år.

FORSVARER CONCHITA: Carl Espen Thorbjørnsen reagerer på hetsen mot Eurovision-deltaker dragartist Conchita Wurst. Den armenske konkurrenten har sagt han vil hjelpe Conchita fastslå om han er mann eller kvinne. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

På Instagram skrev han at han valgte å åpne seg først nå, etter trusler fra en ekskjæreste.

- I dag er dagen jeg frigjør meg fra mitt damoklessverd for resten av livet. Jeg har vært HIV-positiv i mange år. Dette er egentlig irrelevant for offentligheten, men en ekskjæreste truet med å gå offentlig med denne private informasjonen, og jeg ønsker ikke å gi noen rett til å skremme meg eller påvirke livet mitt.

Artisten påpekte at han har fått behandling helt siden diagnosen ble stilt, noe som sørget for at det er lite sannsynlighet at han kan gi viruset videre til andre.

- Den viktigste grunnen var familien min, som har visst dette og støttet meg hele veien siden dag én. Jeg hadde gjerne skånet dere for informasjon om HIV-statusen til deres sønn, barnebarn og bror, skrev han og fortsatte:

- (...) For det andre, er dette informasjon jeg tror i hovedsak er relevant for de der ute som mener at seksuell kontakt er et valg. Å komme ut selv er bedre enn å bli «outet» av noen andre.

LES OGSÅ: - Her er den norske Conchita

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer