Rebecca Black:

Slik ser «Friday»-sangeren ut i dag

Berømmelsen som 13-åring kostet stjernen mye.

DEN GANG DA: Rebecca Black ble et internettfenomen med låten «Friday». Berømmelsen kostet henne imidlertid mye. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
DEN GANG DA: Rebecca Black ble et internettfenomen med låten «Friday». Berømmelsen kostet henne imidlertid mye. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 ga den da 13 år gamle Rebecca Black ut låten «Friday» med tilhørende musikkvideo. Black hadde lenge hatt en drøm om å bli popstjerne og sangen var ment som hennes debutsingel.

Ingen kunne imidlertid forutse det som skulle komme.

TØFF TID: Rebecca Black fikk gjennomgå etter låtslippet. Foto: Broadimage / REX / Shutterstock Editorial / NTB
TØFF TID: Rebecca Black fikk gjennomgå etter låtslippet. Foto: Broadimage / REX / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer

Låten fikk nemlig alt annet enn positiv respons. I kommentarfeltet på YouTube haglet kritikken og millioner av mennesker ga videoen en tommel ned på nettstedet. Det som skulle markere starten på den håpefulle ungjentas artistkarriere, ble i stedet en brutal virkelighetssjekk.

Videre fulgte hån og latterliggjøring av det som ble stemplet som «den verste sangen noensinne». Enkelte gikk så langt som å drapstrue 13-åringen, noe som førte til at hun på et tidspunkt levde under politibeskyttelse.

Nå har det gått hele ti år siden låten ble gitt ut.

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli over 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandret seg - veldig! Bilder: NTB. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

- Ble så stort

Black, som nå er 24 år gammel, har tidligere fortalt i et intervju med CNN at hun så det nødvendig å trekke seg tilbake fra rampelyset.

- Jeg klarte ikke å forstå hvordan noe så lite, kunne bli så stort. Tidvis klarte jeg ikke å gjøre annet enn å gråte, sa hun.

Tross den negative oppmerksomheten rundt «Friday», fikk Black på mange måter sin søte hevn i form av millioninntekter. Og der det finnes penger å tjene, finnes det også mennesker som vil melke suksessen for det den er verdt.

2012: Til tross for den negative oppmerksomheten rundt Rebecca Blacks låt håvet hun inn millioner. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock / NTB
2012: Til tross for den negative oppmerksomheten rundt Rebecca Blacks låt håvet hun inn millioner. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock / NTB Vis mer

I 2013 ga Black ut låten «Saturday» og hun valgte igjen å stå i stormen. Overfor CNN påsto 24-åringen at hun var under intenst press fra agenter og managere.

- Det var bare flere og flere mennesker som fortalte meg hva jeg måtte gjøre, og ikke gjøre. Det var agenter som fortalte meg at jeg måtte klippe håret og gå ned i vekt, hvem ber en 13 år gammel jente om å gå ned i vekt? Jeg mistet meg selv i det hele, det var som om jeg spilte en karakter.

VOKST OPP: Sylvester Stallones 23 år gamle datter, Sistine, har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

Samtidig som Black opplevde et økende press fra dem rundt seg, begynte brukere på sosiale medier å spre usanne rykter. I mai 2011 plantet noen et falskt rykte på internett om at hun var blitt gravid.

- Å våkne til et rykte om at du er gravid er ikke moro. Jeg er jo fortsatt i den alderen hvor jeg gleder meg over å ha blitt kysset for første gang, sa hun til TV-kanalen ABC den gang.

Til slutt satte foreldre, og Black selv, foten ned. Hun måtte ta en pause fra det hele.

BLOMSTRING: Modell og kjendisdatter Delilah Belle har blitt voksen, og sammenlignes nå med Gigi Hadid. Vis mer

- Min feil

«Friday» ble sett hele 200 millioner ganger før den ble slettet fra YouTube. Det var imidlertid ikke mobbing som fikk videoen fjernet, men en krangel om rettighetene.

Videoen ble senere lastet opp igjen, og har i skrivende stund nærmere 160 millioner visninger. Black snakket ut om de tøffe tilbakemeldingene allerede samme år som låten ble sluppet.

I et intervju fra 2011 fortalte hun at hun følte seg mobbet av de hatske kommentarene som florerte på internett.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

- Jeg tenkte at det var min feil og at jeg ikke skulle ha gjort dette. Jeg synes ikke jeg er den verste sangeren, men jeg er heller ikke den beste, sa Black den gang.

Selv om Black fikk et brutalt første møte med underholdningsbransjen, har ikke dette stoppet henne i å oppnå sin drøm om å bli artist.

I 2016 slapp hun singelen «The Great Divide», noe som var hennes første utgivelse av ny musikk på nesten tre år. Året etter kom hun ut med ytterligere to singler med navn «Foolish» og «Heart Full of Scars».

Sto frem som skeiv

Hun ga deretter ut en EP med tittelen «RE/ BL», og i sommer ga hun ut sin andre EP med navn «Rebecca Black Was Here.» I den anledning gjorde hun et intervju med Variety.

- Jeg tror dette er første gang jeg har ting litt mer under min kontroll. Publikummet mitt har vært veldig tålmodige med meg da jeg har prøvd å gjøre dette best mulig, og mye har endret seg i løpet av det siste året.

STO FREM: I fjor avslørte Rebecca Black at hun er skriev. Her avbildet tidligere i år. Foto: Matt Baron / Shutterstock / NTB
STO FREM: I fjor avslørte Rebecca Black at hun er skriev. Her avbildet tidligere i år. Foto: Matt Baron / Shutterstock / NTB Vis mer

Som nevnt ble Blacks siste prosjekt «RE/BL» utgitt i 2017, og hun har brukt de siste årene til å skrive og prøve å forstå sitt eget synspunkt. En stor del av det var å komme ut av skapet.

I fjor avslørte nemlig stjernen at hun er skeiv. Det gjorde hun i podkasten «Dating Straight».

- For meg føles ordet skeiv veldig fint. Jeg har datet mange forskjellige typer mennesker, og jeg vet ikke helt hva fremtiden bringer. Noen dager føler jeg meg litt mer på den homofile siden enn andre, sa hun i et til Variety.

Låten «Girlfriend» markerte også første gang Black tok opp seksualiteten sin i låtskrivingen, noe hun beskrev som veldig befriende.

NY VERSJON: Hele ti år etter låten «Friday» ble sluppet kom Rebecca Black med en remiks av originalen. Foto: Image Press Agency / Nur Photo / Shutterstock / NTB
NY VERSJON: Hele ti år etter låten «Friday» ble sluppet kom Rebecca Black med en remiks av originalen. Foto: Image Press Agency / Nur Photo / Shutterstock / NTB Vis mer

- Bare det faktum at måten vi skrev det på var så uforskammet skeivt var viktig for meg, og jeg visste at det ville være viktig for mange mennesker i publikummet mitt også, fordi så mange av dem er skeive mennesker selv, fortsatte hun overfor Variety.

Overrasket med ny versjon

Som nevnt var det låten «Friday» som gjorde Black kjent. I et intervju med USA Today innrømmet Black tidligere i år at hun har lagt merke til et skifte i måten folk ser på sangen det siste tiåret.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Hannah Montana» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

- Måten jeg føler om den sangen har virkelig endret seg. Jeg har lagt ned mye arbeid for å helbrede fra de mer smertefulle delene som den opplevelsen var for meg. Jeg får så mange kommentarer og det er så overraskende hvor mange mennesker som har en så genuin, nostalgisk kjærlighet for den, fortalte hun.

Det var denne nostalgien som inspirerte Black til å lage en remiks av hitlåten hennes tidligere i år, nøyaktig ti år etter den originale «Friday» ble sluppet. Black laget også en musikkvideo til remiksen.

LES OGSÅ: Dette gjør hun nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer