«Eva & Adam»:

Slik ser de ikke ut lenger

Skuespillerne fra den populære ungdomsserien har blitt voksne.

POPULÆRE: Skuespillerne fra ungdomsserien «Eva & Adam» ble svært populære i sin tid. Nå er de blitt voksne, og holder på med helt andre ting. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Skuespillerne fra ungdomsserien «Eva & Adam» ble svært populære i sin tid. Nå er de blitt voksne, og holder på med helt andre ting. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke få i dette landet som la sin elsk på den svenske ungdomsserien «Eva & Adam», en serie som tar for seg temaer som kjærlighet, vennskap og mobbing.

Gjennom to sesonger, fra 1999 til 2000, fikk seerne følge den søte romansen mellom Eva Strömdahl og Adam Kieslowski - to tenåringer som bor i Liljeholmen i Stockholm.

KJENTE LOKKER: Både Eva og Adam var kjent for sine fine frisyrer. Foto: NTB Scanpix
KJENTE LOKKER: Både Eva og Adam var kjent for sine fine frisyrer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå er det altså 21 år siden første episode rullet over tv-skjermene, og til tross for at skuespillerne for det meste har valg andre karriereveier, har de fremdeles en solid fanskare både i Norge og i Sverige. Nå har skuespillerne blitt voksne, og det har naturligvis skjedd en del forandringer.

Karriereskifte

Adam er seriens hovedperson, og blir introdusert som ny i klassen i første episode. Her blir han bestevenn med Alexander, og senere sitt livs kjærlighet, Eva.

View this post on Instagram

Sooo ooold🎭 #mixedfeelings

A post shared by Fanpageee❤ (@evaochadam) on

Rollen som Adam blir spilt av den svenske skuespilleren Carl-Robert Holmer Kårell (34), som etter suksessen som tenåringsflørt har trukket seg tilbake fra rampelyset.

Før sommeren ble han ferdig utdannet som naprapat, som i Sverige er en fireårig utdanning på Naprapathögskolan i Stockholm. Det delte han selv på sin private Facebook-konto.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Presseansvarlig

Rollen som Eva Strömdahl ble spilt av skuespilleren Ellen Fjæstad (34). Eva er en amper tenåring, spesielt på brødrene Tobbe og Max, med blonde krøller og smilehull.

Hun kaprer Adams hjerte, og gjennom serien får man altså følge turtelduenes opp- og nedturer.

Etter at hun la rollen som Adams kjæreste på hylla, fikk trofaste fans se henne i kultfilmen «Hip hop hora», der hun spilte rollen som Amanda.

Til tross for at 34-åringen har trukket seg tilbake fra skjermene, var det flere som sperret opp øynene i oktober i fjor, da de svenske artistene Eric Saade (29) og Anis don Demina (26) publiserte en musikkvideo på Instagram.

Til sangen «Postcard» dukket det nemlig et svært kjent fjes opp, og flere bet seg merke i de velkjente lokkene. Ifølge svenske Nyheter24 er det nemlig «Eva» som er å se langs gatene i Paris.

Det er imidlertid ikke så rart at skuespilleren var å se i videoen. Hun er nemlig for tiden PR- og presseansvarlig for Warner Music Sweden, der blant andre Eric Saade er signert. Tidligere har hun også jobbet for Disney.

SVENSKE «KARDASHIANS»: Familjen Hammarström består av hele 12 familiemedlemmer, og har sin egen reality-serie i Sverige. Video: SVT Play. Vis mer

- Ikke helt klar

Det er ikke bare Ellen og Carl-Robert som nærmest fikk heltestatus i løpet av seriens gang. Også birollene, blant andre Evas bestevenninne Annika, Adams kompis Alexander og klassens bråkmaker Jonte ble svært kjente fjes.

Jim Ramel Kjellgren (32), som spilte Jonte, ble som følge av serien en av Sveriges mest kjente barneskuespillere. Skuespillerkarrieren la han på hylla etter suksessen, før han hentet den opp igjen i 2016.

I et intervju med Expressen i 2018 fortalte han om hvordan det var å bli kjent som 12-åring.

- Jeg var ikke helt klar for den oppmerksomheten det innebar å bli kjent som 12-åring, sa han den gang, og la til:

- Noen ganger føles det som man er en «one hit wonder». Jeg ble gjenkjent frem til jeg var 16 år, og begynte å vokse fra utseendet mitt. Det er alltid morsomt å få oppmerksomhet, men det finnes ulemper ved å være en offentlig person. For meg var det en ganske naturlig del, nesten som en normal tilstand, noe som høres helt sykt ut i ettertid.

Etter serien har Kjellgren gjort karriere i det svenske forsvaret, og bor i dag i Stockholm med samboeren, som han møtte i USA for tre år siden.

LES OGSÅ: Barnestjernen døde brått

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer