«SKAM»:

Slik ser de franske «Skam»-skuespillerne ut

Frankrikes utgave av drama-serien «SKAM» ryktes å ha premiere i februar.

DE ORIGINALE SKAM-STJERNENE: Chris (Ina Svenningdal), Eva (Lisa Teige), Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini ) og Noora (Josefine Frida Pettersen) fra TV-serien SKAM på avslutningsfest i Oslo i 2017.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DE ORIGINALE SKAM-STJERNENE: Chris (Ina Svenningdal), Eva (Lisa Teige), Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini ) og Noora (Josefine Frida Pettersen) fra TV-serien SKAM på avslutningsfest i Oslo i 2017. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): For over to år siden var det få som kjente til navn som Josefine Pettersen (21), Thomas Hayes (20), Ulrikke Falch (21) og Herman Tømmeraas (20).

I senere tid har flere av «Skam»-talentene blitt noen av Norges største tv-stjerner.

Den mye omtalte ungdomsserien hadde premiere høsten 2015, og i juni i fjor tok eventyret slutt. løpet av fire sesonger kunne TV-seere følge livet til en gjeng ungdommer ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo.

NRK-serien «SKAM» ble fort en stor suksess over hele verden, og serien vakte stor interesse blant folk. TV-serien fikk god kritikk og har fått masse ros for å ta opp viktige temaer, som overgrep, seksualitet og religion på en nyskapende måte.

JENTEGJENGEN: Her er de fem jentene samlet under innspillingen av dramaserien. Foto: NRK
JENTEGJENGEN: Her er de fem jentene samlet under innspillingen av dramaserien. Foto: NRK Vis mer

Solgt til utlandet

Serien har blitt kjøpt av både Tyskland, Spania, Italia, Nederland, Frankrike, Danmark, Sverige, Island og USA, og alle ønsket å lage egne versjoner av «SKAM».

Produksjonene av dramaserien i både Frankrike og Italia begynner å nærme seg premiere, og Frankrike ryktes å være først ut med premiere i februar, ifølge svenske ELLE.

Den franske versjonen av «SKAM» skal allerede ha spilt inn to sesonger, ifølge det svenske bladet.

For tiden har skaperen av suksess-serien Julie Andem (35) tatt med hele sin produksjon til Austin for å lage den amerikanske versjonen av dramaserien, under navnet «SHAME».

Saken fortsetter nedenfor.

VEIEN VIDERE: Skuespillerne i «Skam» fortalte om hvilke planer de hadde etter dramaserien. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

De franske «SKAM»- skuespillerne

Dette er skuespillerne som skal spille i den franske versjonen, ifølge svenske Elle:

«​SKAM»-Noora
I den norske versjonen er det skuespiller Josefine Pettersen (21) som spiller karakteren «Noora». Noora Amalie Sætre er selvsikker i serien, og fremstår også som en tydelig feminist. Noora er moden og reflektert, men er kjent for å bruke hersketeknikker.

I den franske versjonen er det Marilyn Lima som skal få bryne seg på rollen som Noora.

«​SKAM»-Noora: Det er franske Marilyn Lima f.v, som skal spille Noora i den franske versjonen av SKAM. Til høyre er den norske skuespilleren Josefine Pettersen. Foto:Instagram/marilyn.lima/josefinfrid
«​SKAM»-Noora: Det er franske Marilyn Lima f.v, som skal spille Noora i den franske versjonen av SKAM. Til høyre er den norske skuespilleren Josefine Pettersen. Foto:Instagram/marilyn.lima/josefinfrid Vis mer

«SKAM»-Eva
​Karakteren Eva Kviig Mohn er en morsom og glad jente i dramaserien. Hun er hovedpersonen i den aller første sesongen av «SKAM». I den første sesongen er hun sammen med karakteren Jonas, men de gjør det slutt etter at Eva var usikker på forholdet og valgte å være utro på fest.

Eva har blitt spilt av den norske skuespilleren Lisa Teige (20) i den norske «SKAM», og i den franske versjonen er det skuespilleren Philippine Stindel som skal få prøve seg som Eva.

«SKAM»-EVA: I den franske versjonen av Skam skal Philippine Stindel t.v. spille Eva. Foto: Instagram/philippinestindel/evamohn2
«SKAM»-EVA: I den franske versjonen av Skam skal Philippine Stindel t.v. spille Eva. Foto: Instagram/philippinestindel/evamohn2 Vis mer

«SKAM»- Vilde
Karakteren Vilde Hellerud ble første gang spilt av Ulrikke Falck (21), men i den franske versjonen skal Lula Cotton-Frappier få æren av å spille Vilde.

Vilde er berta i dramaserien, hun er veldig opptatt av gutter, og liker å pynte seg i hverdagen.Vilde er veldig forelsket i karakteren William, men han ender til slutt opp med Noora.

«SKAM»-VILDE: F.v Lula Cotton-Frappier, og Ulrikke Falch. Foto: Instagram/lulacotton/ellevillevillde
«SKAM»-VILDE: F.v Lula Cotton-Frappier, og Ulrikke Falch. Foto: Instagram/lulacotton/ellevillevillde Vis mer

«SKAM»- Sana
Karakteren Sana Bakkoush var hovedrolleinnhaveren i sesong fire av dramaserien. Sana er en sterk ung dame, og hun er ikke redd for å si det hun mener. Sana tar godt vare på venninnene sine.

Rollen ble spilt av Iman Meskini (20) i den norske versjonen av «SKAM», men i den franske versjonen av dramaserien er det Assa Aïcha Sylla som skal spille Sana.

SKAM-SANA: F.V Iman Meskini og Assa Aïcha Sylla. Foto: Instagram/imanmeskini/assaaichasylla
SKAM-SANA: F.V Iman Meskini og Assa Aïcha Sylla. Foto: Instagram/imanmeskini/assaaichasylla Vis mer

«SKAM»- Chris
Rollefigurn Chris er den sprudlende jenta i venninnegjengen. Hun skiller seg ut med den fargerike klesstilen sin og er «klovnen» i serien.

Chris ble spilt av skuespiller Ina Svenningdal (21) i den norske NRK-serien. I den franske versjonen av «SKAM» er det Coline Preher som skal få være Chris.​

SKAM-CHRIS: F.v Coline Preher, og Ina Svenningdal. Foto: Instagram/coline.officiel
/inasven
SKAM-CHRIS: F.v Coline Preher, og Ina Svenningdal. Foto: Instagram/coline.officiel /inasven Vis mer

«SKAM»-William
Rollefiguren William er «hunken » i serien, og han blir senere sammen med karakteren Noora. William ble spilt av Thomas Hayes (20) og i den franske versjonen er det Michel Biel som skal få æren.

SKAM-WILLIAM: F.v Michel Biel og Thomas Hayes. Foto: Instagram/michelbiel, NTB scanpix
SKAM-WILLIAM: F.v Michel Biel og Thomas Hayes. Foto: Instagram/michelbiel, NTB scanpix Vis mer

«SKAM»-Isak
Karakteren Isak ble spilt av Tarjei Sandvik Moe​ (18) her hjemme i Norge. Isak er hovedpersonen i den tredje sesongen av «SKAM», og det er gjennom hans rolle at vi får oppleve den usikkerheten og skammen han sliter med. Isak står etterhvert frem som homofil i serien og forelsker seg i karakteren Even.

I den franske versjonen er det filmskuespilleren Axel Auriant (20) som skal få spille rollen som Isak.

«SKAM»-Isak: F.V Axel Auriant og Tarjei Sandvik moe. Foto: Instagram/axelauriant, Bjørn Langsem / Dagbladet
«SKAM»-Isak: F.V Axel Auriant og Tarjei Sandvik moe. Foto: Instagram/axelauriant, Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

«SKAM» - Penetrator- Chris»
«Penetrator-Chris» er en av kjekkasene i «SKAM». Han er i kompisgjengen til karakteren William, og er en av de populære gutta i serien. Han er veldig interessert i jenter og han er svært flørtete i serien.

Rollen ble spilt av Herman Tømmeraas (20) og i den franske versjonen av serien er det Théo Christine som skal få prøve seg på rollen som «Penetrator-Chris».

PENETRATOR-CHRIS: F.v Théo Christine og Herman Tømmeraas. Foto: Instagram/kidindreamland, NTB scanpix
PENETRATOR-CHRIS: F.v Théo Christine og Herman Tømmeraas. Foto: Instagram/kidindreamland, NTB scanpix Vis mer

SKAM-Jonas
​Karakteren Jonas er kjæreste med Eva i den første sesongen av serien. Jonas liker å skate med gutta, og en av bestevennene hans i serien er karakteren Isak. Jonas ble spilt av Marlon Langeland (18), og i den franske versjonen skal Léo Daudin få prøve seg i rollen som Jonas.

SKAM-JONAS: F.v Léo Daudin og Marlon Langeland. Foto: Instagram/ddnleo, NTB scanpix
SKAM-JONAS: F.v Léo Daudin og Marlon Langeland. Foto: Instagram/ddnleo, NTB scanpix Vis mer

SKAM-stjernenes tidligere skuespillerefaring

Mange forbinder de unge skuespillerne i serien med deres populære rollefigurer, men flere av stjernene har opparbeidet seg skuespillererfaring før «Skam»-suksessen.

I sesong to av ungdomsserien var det karakteren Noora Amalie Sætre, spilt av Josefine, som hadde hovedrollen.

Det var imidlertid ikke første gang Sigdal-jenta var å se i en kjent serie. Josefine har også tidligere hatt en liten rolle i TVNorge-serien «Neste sommer», der hun spilte rollen som velformannens datter.

Ogå gjengens klovn Chris - eller «jente-Chris» - som spilles av skuespiller Ina, har tidligere spilt i de to NRK-seriene «Linus i Svingen» fra 2004 og «Jul i Svingen» fra 2006.

«Penetrator-Chris» som ble spilt av Herman har også erfaring fra skjermen fra tidligere.

I 2011 spilte han i NRK-serien «Stikk», der han spilte rollen som Truls. I TV-serien spilte også den suksessrike skuepilleren Tobias Santelmann (37).

​​​LES OGSÅ: Kliner til med «SKAM»-stjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer