Barnestjernene:

Slik ser barne­stjernene ut nå

De små skuespillerne er ikke like små lenger.

STJERNER: Barnestjernene som en gang var små, søte og uskyldige har i dag vokst opp. Noen befinner seg fortsatt i rampelyset mens andre har trukket seg tilbake etter at kameraene ble slått av. Her er Dylan og Cole Sprouse fra Disney-serien «The Suite Life of Zack & Cody» avbildet. Foto: NTB Scanpix
STJERNER: Barnestjernene som en gang var små, søte og uskyldige har i dag vokst opp. Noen befinner seg fortsatt i rampelyset mens andre har trukket seg tilbake etter at kameraene ble slått av. Her er Dylan og Cole Sprouse fra Disney-serien «The Suite Life of Zack & Cody» avbildet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Den må tidlig krøkes som god krok skal bli», sier et kjent ordtak. Det kan godt sies for de barna som lander roller i film og TV-serier. Mange av dem blir kjente fjes i ung alder, og kan dyrke skuespillerkarrieren i mange år fremover. Andre ser man ikke like mye av igjen.

De fleste husker nok guttene som spilte Elliott i «E.T.» og Kevin McCallister i «Hjemme alene». Små og uskyldige var de den gang, men voksne ble de til slutt. Hvordan ser så noen av de største barnestjernene ut i dag?

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan (34) begynte som barnemodell og gjorde flere TV-reklamer, før hun fikk gjennombruddet i filmen «Parent Trap» i 1998. Deretter gikk det slag i slag. Hun fikk status som tenåringsidol, og var å se i filmer som «Freaky Friday», «Confessions of a Teenage Drama Queen», «Mean Girls» og «Georgia Rule». Linday debuterte også som artist med albumet «Speak» i 2004.

DA: Lindsay Lohan på filmpremiere i Los Angeles i 1998. Foto: NTB Scanpix
DA: Lindsay Lohan på filmpremiere i Los Angeles i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som ung voksen dalte karrieren, etter at hun ble arrestert for å kjøre i beruset tilstand i tillegg til at hun festet vilt. Stjernen kom seg etter noen år, og senest i år ga hun ut låten «Back to Me». Hun skal visstnok også vende tilbake til filmlerretet i flere filmer fremover, blant annet i «Frame».

NÅ: Lindsay på et event i i fjor høst. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Lindsay på et event i i fjor høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Vis mer

Amanda Bynes

Amanda Bynes (34) ble barnestjerne da hun spilte i barneshowet «All that» og i «The Amanda Show». I årene etter fulgte en rekke suksesser som «Hairspray», «Big Fat Liar», «What I Like About You» og «She's the Man».

DA: Amanda Bynes på en filmpremiere i Los Angeles i 2001. Foto: NTB Scanpix
DA: Amanda Bynes på en filmpremiere i Los Angeles i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amanda bestemte seg for å ta et avbrekk fra skuespillerjobbene i 2010. To år senere ble hun arrestert for å kjøre i beruset tilstand samt for to påkjørsler. Senere fikk stjernen påvist diagnosen bipolar. Spoler vi frem til i dag er Amanda straks ferdig med en bachelorgrad fra moteskolen F.I.D.M., og har nylig røpet at hun planlegger å åpne nettbutikk.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin (39) ble et verdenskjent ansikt på 1990-tallet da han medvirket i de første «Home Alone»-filmene som Kevin McCallister.

DA: Macaulay Culkin i filmen «Home Alone 2: Lost in New York» i 1992. Foto: NTB Scanpix
DA: Macaulay Culkin i filmen «Home Alone 2: Lost in New York» i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere dukket han opp i Michael Jacksons musikkvideo til singelen «Black or White» og endte opp med å bli gudfaren til Jacksons barn. I sine eldre år har han fortsatt på skuespillerkarrieren, og har figurert i «Dollface», «Changeland» og «:Dryvrs». Det har også hendt at han har tatt på seg rollen som Kevin McCallister på nytt, eksempelvis i en reklame for Google Assistant i 2018.

NÅ: Macaulay på prisutdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Macaulay på prisutdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Macaulay dannet dessuten bandet The Pizza Underground i 2014. Bandprosjektet ble imidlertid lagt på is to år senere.

Dylan og Cole Sprouse

Tvillingbrødrene Dylan og Cole Sprouse (28) begynte allerede som åtte måneder gamle med TV-roller. Sistnevnte ble også et kjent fjes for mange da han i 2000 fikk rollen som Ross Gellers sønn, Ben, i tv-serien «Friends». Da var han syv år gammel.

I begynnelsen av tenårene ble de store stjerner da de kapret rollene som tvillingene Zack og Cody i Disney-serien «The Suite Life of Zack & Cody».

DA: Tvillingbrødrene Dylan og Cole Sprouse. Foto: NTB Scanpix
DA: Tvillingbrødrene Dylan og Cole Sprouse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tvillingene, som nesten bestandig hadde spilt sammen i flere TV- og filmproduksjoner, gikk hver sin vei etter seriens slutt. Dylan valgte å studere spilldesign, men tok også på seg skuespillerjobber på siden. Blant annet har han medvirket i «Dismissed», «Carte Blanche», «Banana Split» og «Turandot». Siste nyheten ut er at stjernen skal gi ut et tegneseriehefte kalt «Sun Eater».

Cole har på sin side hatt en stor rolle i den populære TV-serien «Riverdale», som har gått fra 2017 og frem til i skrivende stund. Ellers har skuespilleren også studert arkeologi og han skal også ha en stor interesse for fotografering.

NÅ: Cole (t.v.) og Dylan Sprouse på en filmpremiere i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Cole (t.v.) og Dylan Sprouse på en filmpremiere i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Henry Thomas

Henry Thomas (48) ble stjerne over natten da han landet rollen som Elliott i Steven Spielbergs «E.T.» i 1982. I årene etter satte han skuespillerkarrieren litt på vent for å konsentrere seg om skolen, men tok film- og TV-roller sporadisk. På 1990-tallet og utover på 2000-tallet vendte han tilbake for fullt, og spilte i filmer som «Legends of the Fall», «Suicide Kings», «All the Pretty Horses» og «The Last Ride».

DA: Henry Thomas under en Golden Globe-utdeling i 1983. Foto: NTB Scanpix
DA: Henry Thomas under en Golden Globe-utdeling i 1983. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste årene har han medvirket i blant annet «The Haunting of Hill House» og «Doctor Sleep». Han blir også å se i den kommende grøsserserien «Midnight Mass».

NÅ: Henry Thomas avbildet i forbindelse med at han gjestet TV-showet «Lorraine» i 2018. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Henry Thomas avbildet i forbindelse med at han gjestet TV-showet «Lorraine» i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jackson Timothy Brundage

Jackson Timothy Brundage (19) var ikke store gutten da han sjarmerte seerne i TV-serien «One Three Hill» som rullet på skjermen fra 2004 til 2012.

DA: Jackson Timothy Brundage i den populære TV-serien «One Three Hill». Foto: NTB Scanpix
DA: Jackson Timothy Brundage i den populære TV-serien «One Three Hill». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter suksessen spilte han i flere filmer og TV-serier. Blant annet i «See Dad Run», «Lime Salted Love» og «NCIS». Han har også lånt vekk stemmen sin til en rolle i animasjonsserien «Harvey Beaks».

View this post on Instagram

My silly guy

A post shared by Jackson Brundage (@jacksonb4real) on

Vis mer

Haley Joel Osment

Haley Joel Osment (32) fikk rollen som Cole i thrilleren «The Sixth Sense» på 1990-tallet. Rollen ga ham en Oscar-nominasjon for beste mannlige skuespiller i en alder av bare elleve år.

DA: Haley Joel Osment under Oscar-utdelingen i 2000. Foto: NTB Scanpix
DA: Haley Joel Osment under Oscar-utdelingen i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Suksessen fortsatte med ledende roller i «A.I. Artificial Intelligence», «Pay It Forward» og «Seconhand Lions».

I det siste har Haley Joel medvirket i «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile» og «The Boys». Det later også til at vi kommer til å se mer av stjernen fremover.

NÅ: Haley Joel på et veldedighetsarrangement. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Haley Joel på et veldedighetsarrangement. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Freddie Highmore

Freddie Higmore (28) ble for alvor kjent som Charlie i «Charlie and the Chocolate Factory» i 2005. Senere fulgte suksesser som «August Rush» og «The Spiderwick Chronicles». Underveis vant Freddie også en rekke priser for sine skuespillerprestasjoner.

DA: Freddie Higmore på filmpremiere i London i 2005. Foto: NTB Scanpix
DA: Freddie Higmore på filmpremiere i London i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2014 kapret han rollen som Norman Bates i thrillerserien «Bates Motel». Det resulterte i flere nominasjoner. Tre år senere produserte og spilte skuespilleren i «The Good Doctor» som han ble nominert til en Golden Globe-pris for. Freddie har også lånt vekk stemmen sin til den kommende animasjonsfilmen «The Canterville Ghost».

NÅ: Freddie Highmore under et besøk på «The IMDb Show» høsten 2019. Foto: NTB scanpix
NÅ: Freddie Highmore under et besøk på «The IMDb Show» høsten 2019. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er nok trygt å si at Freddie har hatt en nokså suksessrik karriere så langt, og det virker ikke som om han legger skuespillerkarrieren på hylla med det første.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Danny Lloyd

Den lille gutten fra grøsserklassikeren «The Shining», spilt av Danny Lloyd (47), skjøt inn på stjernehimmelen i 1980. Til tross for suksessen la Danny skuespillerkarrieren på hylla da han var ti år gammel.

DA: Danny Lloyd i «The Shining» fra 1980. Foto: NTB Scanpix
DA: Danny Lloyd i «The Shining» fra 1980. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden har han levd et tilbaketrukket liv og blitt biologiprofessor. Han var imidlertid å se i en liten rolle i oppfølgeren av «The Shining», «Doctor Sleep», i 2019.

Thomas Brodie-Sangster

Thomas Brodie-Sangster (30) ble kjent da han spilte den lille gutten Sam i «Love Actually» i 2003. Deretter medvirket han i «Nanny McPee», «The Last Legion» og «Bright Star». Han portretterte også Paul McCartney i «Nowhere Boy» i 2009.

DA: Thomas Brodie-Sangster på filmpremiere i London i 2003. Foto: NTB Scanpix
DA: Thomas Brodie-Sangster på filmpremiere i London i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere ble Thomas en del av suksesseriene «Game of Thrones» og «The Maze Runner». Også 30-åringen har gjort stemmearbeid i film, senest i filmen «Dragon Rider».

NÅ: Thomas på filmfestivalen i Cannes i fjor. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Thomas på filmfestivalen i Cannes i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik ser «Love Actually»-stjernen ut i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer