STJERNER: Barnestjernene som en gang var små, søte og uskyldige har i dag vokst opp. Noen befinner seg fortsatt i rampelyset mens andre har trukket seg tilbake etter at kameraene ble slått av. Her er Dylan og Cole Sprouse fra Disney-serien «The Suite Life of Zack & Cody» avbildet. Foto: NTB Scanpix
STJERNER: Barnestjernene som en gang var små, søte og uskyldige har i dag vokst opp. Noen befinner seg fortsatt i rampelyset mens andre har trukket seg tilbake etter at kameraene ble slått av. Her er Dylan og Cole Sprouse fra Disney-serien «The Suite Life of Zack & Cody» avbildet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barnestjernene:

Slik ser barne­stjernene ut nå

De små skuespillerne er ikke like små lenger.

Publisert

«Den må tidlig krøkes som god krok skal bli», sier et kjent ordtak. Det kan godt sies for de barna som lander roller i film og TV-serier. Mange av dem blir kjente fjes i ung alder, og kan dyrke skuespillerkarrieren i mange år fremover. Andre ser man ikke like mye av igjen.

De fleste husker nok guttene som spilte Elliott i «E.T.» og Kevin McCallister i «Hjemme alene». Små og uskyldige var de den gang, men voksne ble de til slutt. Hvordan ser så noen av de største barnestjernene ut i dag?

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan (34) begynte som barnemodell og gjorde flere TV-reklamer, før hun fikk gjennombruddet i filmen «Parent Trap» i 1998. Deretter gikk det slag i slag. Hun fikk status som tenåringsidol, og var å se i filmer som «Freaky Friday», «Confessions of a Teenage Drama Queen», «Mean Girls» og «Georgia Rule». Linday debuterte også som artist med albumet «Speak» i 2004.

DA: Lindsay Lohan på filmpremiere i Los Angeles i 1998. Foto: NTB Scanpix
DA: Lindsay Lohan på filmpremiere i Los Angeles i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som ung voksen dalte karrieren, etter at hun ble arrestert for å kjøre i beruset tilstand i tillegg til at hun festet vilt. Stjernen kom seg etter noen år, og senest i år ga hun ut låten «Back to Me». Hun skal visstnok også vende tilbake til filmlerretet i flere filmer fremover, blant annet i «Frame».

NÅ: Lindsay på et event i i fjor høst. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Lindsay på et event i i fjor høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Vis mer

Amanda Bynes

Amanda Bynes (34) ble barnestjerne da hun spilte i barneshowet «All that» og i «The Amanda Show». I årene etter fulgte en rekke suksesser som «Hairspray», «Big Fat Liar», «What I Like About You» og «She's the Man».

DA: Amanda Bynes på en filmpremiere i Los Angeles i 2001. Foto: NTB Scanpix
DA: Amanda Bynes på en filmpremiere i Los Angeles i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amanda bestemte seg for å ta et avbrekk fra skuespillerjobbene i 2010. To år senere ble hun arrestert for å kjøre i beruset tilstand samt for to påkjørsler. Senere fikk stjernen påvist diagnosen bipolar. Spoler vi frem til i dag er Amanda straks ferdig med en bachelorgrad fra moteskolen F.I.D.M., og har nylig røpet at hun planlegger å åpne nettbutikk.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin (39) ble et verdenskjent ansikt på 1990-tallet da han medvirket i de første «Home Alone»-filmene som Kevin McCallister.

DA: Macaulay Culkin i filmen «Home Alone 2: Lost in New York» i 1992. Foto: NTB Scanpix
DA: Macaulay Culkin i filmen «Home Alone 2: Lost in New York» i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere dukket han opp i Michael Jacksons musikkvideo til singelen «Black or White» og endte opp med å bli gudfaren til Jacksons barn. I sine eldre år har han fortsatt på skuespillerkarrieren, og har figurert i «Dollface», «Changeland» og «:Dryvrs». Det har også hendt at han har tatt på seg rollen som Kevin McCallister på nytt, eksempelvis i en reklame for Google Assistant i 2018.

NÅ: Macaulay på prisutdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Macaulay på prisutdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Macaulay dannet dessuten bandet The Pizza Underground i 2014. Bandprosjektet ble imidlertid lagt på is to år senere.

Dylan og Cole Sprouse

Tvillingbrødrene Dylan og Cole Sprouse (28) begynte allerede som åtte måneder gamle med TV-roller. Sistnevnte ble også et kjent fjes for mange da han i 2000 fikk rollen som Ross Gellers sønn, Ben, i tv-serien «Friends». Da var han syv år gammel.

I begynnelsen av tenårene ble de store stjerner da de kapret rollene som tvillingene Zack og Cody i Disney-serien «The Suite Life of Zack & Cody».

DA: Tvillingbrødrene Dylan og Cole Sprouse. Foto: NTB Scanpix
DA: Tvillingbrødrene Dylan og Cole Sprouse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tvillingene, som nesten bestandig hadde spilt sammen i flere TV- og filmproduksjoner, gikk hver sin vei etter seriens slutt. Dylan valgte å studere spilldesign, men tok også på seg skuespillerjobber på siden. Blant annet har han medvirket i «Dismissed», «Carte Blanche», «Banana Split» og «Turandot». Siste nyheten ut er at stjernen skal gi ut et tegneseriehefte kalt «Sun Eater».

Cole har på sin side hatt en stor rolle i den populære TV-serien «Riverdale», som har gått fra 2017 og frem til i skrivende stund. Ellers har skuespilleren også studert arkeologi og han skal også ha en stor interesse for fotografering.

NÅ: Cole (t.v.) og Dylan Sprouse på en filmpremiere i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Cole (t.v.) og Dylan Sprouse på en filmpremiere i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Henry Thomas

Henry Thomas (48) ble stjerne over natten da han landet rollen som Elliott i Steven Spielbergs «E.T.» i 1982. I årene etter satte han skuespillerkarrieren litt på vent for å konsentrere seg om skolen, men tok film- og TV-roller sporadisk. På 1990-tallet og utover på 2000-tallet vendte han tilbake for fullt, og spilte i filmer som «Legends of the Fall», «Suicide Kings», «All the Pretty Horses» og «The Last Ride».

DA: Henry Thomas under en Golden Globe-utdeling i 1983. Foto: NTB Scanpix
DA: Henry Thomas under en Golden Globe-utdeling i 1983. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste årene har han medvirket i blant annet «The Haunting of Hill House» og «Doctor Sleep». Han blir også å se i den kommende grøsserserien «Midnight Mass».

NÅ: Henry Thomas avbildet i forbindelse med at han gjestet TV-showet «Lorraine» i 2018. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Henry Thomas avbildet i forbindelse med at han gjestet TV-showet «Lorraine» i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jackson Timothy Brundage

Jackson Timothy Brundage (19) var ikke store gutten da han sjarmerte seerne i TV-serien «One Three Hill» som rullet på skjermen fra 2004 til 2012.

DA: Jackson Timothy Brundage i den populære TV-serien «One Three Hill». Foto: NTB Scanpix
DA: Jackson Timothy Brundage i den populære TV-serien «One Three Hill». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter suksessen spilte han i flere filmer og TV-serier. Blant annet i «See Dad Run», «Lime Salted Love» og «NCIS». Han har også lånt vekk stemmen sin til en rolle i animasjonsserien «Harvey Beaks».

View this post on Instagram

My silly guy

A post shared by Jackson Brundage (@jacksonb4real) on

Vis mer

Haley Joel Osment

Haley Joel Osment (32) fikk rollen som Cole i thrilleren «The Sixth Sense» på 1990-tallet. Rollen ga ham en Oscar-nominasjon for beste mannlige skuespiller i en alder av bare elleve år.

DA: Haley Joel Osment under Oscar-utdelingen i 2000. Foto: NTB Scanpix
DA: Haley Joel Osment under Oscar-utdelingen i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Suksessen fortsatte med ledende roller i «A.I. Artificial Intelligence», «Pay It Forward» og «Seconhand Lions».

I det siste har Haley Joel medvirket i «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile» og «The Boys». Det later også til at vi kommer til å se mer av stjernen fremover.

NÅ: Haley Joel på et veldedighetsarrangement. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Haley Joel på et veldedighetsarrangement. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Freddie Highmore

Freddie Higmore (28) ble for alvor kjent som Charlie i «Charlie and the Chocolate Factory» i 2005. Senere fulgte suksesser som «August Rush» og «The Spiderwick Chronicles». Underveis vant Freddie også en rekke priser for sine skuespillerprestasjoner.

DA: Freddie Higmore på filmpremiere i London i 2005. Foto: NTB Scanpix
DA: Freddie Higmore på filmpremiere i London i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2014 kapret han rollen som Norman Bates i thrillerserien «Bates Motel». Det resulterte i flere nominasjoner. Tre år senere produserte og spilte skuespilleren i «The Good Doctor» som han ble nominert til en Golden Globe-pris for. Freddie har også lånt vekk stemmen sin til den kommende animasjonsfilmen «The Canterville Ghost».

NÅ: Freddie Highmore under et besøk på «The IMDb Show» høsten 2019. Foto: NTB scanpix
NÅ: Freddie Highmore under et besøk på «The IMDb Show» høsten 2019. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er nok trygt å si at Freddie har hatt en nokså suksessrik karriere så langt, og det virker ikke som om han legger skuespillerkarrieren på hylla med det første.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Danny Lloyd

Den lille gutten fra grøsserklassikeren «The Shining», spilt av Danny Lloyd (47), skjøt inn på stjernehimmelen i 1980. Til tross for suksessen la Danny skuespillerkarrieren på hylla da han var ti år gammel.

DA: Danny Lloyd i «The Shining» fra 1980. Foto: NTB Scanpix
DA: Danny Lloyd i «The Shining» fra 1980. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden har han levd et tilbaketrukket liv og blitt biologiprofessor. Han var imidlertid å se i en liten rolle i oppfølgeren av «The Shining», «Doctor Sleep», i 2019.

Thomas Brodie-Sangster

Thomas Brodie-Sangster (30) ble kjent da han spilte den lille gutten Sam i «Love Actually» i 2003. Deretter medvirket han i «Nanny McPee», «The Last Legion» og «Bright Star». Han portretterte også Paul McCartney i «Nowhere Boy» i 2009.

DA: Thomas Brodie-Sangster på filmpremiere i London i 2003. Foto: NTB Scanpix
DA: Thomas Brodie-Sangster på filmpremiere i London i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere ble Thomas en del av suksesseriene «Game of Thrones» og «The Maze Runner». Også 30-åringen har gjort stemmearbeid i film, senest i filmen «Dragon Rider».

NÅ: Thomas på filmfestivalen i Cannes i fjor. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Thomas på filmfestivalen i Cannes i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik ser «Love Actually»-stjernen ut i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer