«The Hangover»:

Slik ser babyen ut i dag

Husker du babyen i «The Hangover»? Nå er han blitt 13 år!

FYLLEANGST: «The Hangover» fra 2009 tilførte begrepene fylleangst og fyllesyke en helt ny dimensjon. Babyen i front, Grant Holmquist, ble filmstjerne etter sin medvirkning. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB
FYLLEANGST: «The Hangover» fra 2009 tilførte begrepene fylleangst og fyllesyke en helt ny dimensjon. Babyen i front, Grant Holmquist, ble filmstjerne etter sin medvirkning. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert

Hvor galt kan det egentlig gå når fire menn drar på utdrikningslag til Las Vegas?

Nokså galt.

I alle fall om man tar utgangspunkt i «The Hangover» fra 2009. Spillefilmen ble en umiddelbar suksess, og håvet inn bortimot en halv milliard dollar. Videre fulgte en rekke utmerkelser og ikke minst en Golden Globe.

TIDENES BAKRUS: Mange har nok erfaring med å våkne opp i en vond bakrus. Dette tok skaperne av «The Hangover» utgangspunkt i, og filmen ble en umiddelbar kassasuksess. Fra venstre: Zach Galifianakis, Bradley Cooper og Ed Helms. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB
TIDENES BAKRUS: Mange har nok erfaring med å våkne opp i en vond bakrus. Dette tok skaperne av «The Hangover» utgangspunkt i, og filmen ble en umiddelbar kassasuksess. Fra venstre: Zach Galifianakis, Bradley Cooper og Ed Helms. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer

Handlingen baserer seg rundt de fiksjonelle karakterene Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) og Alan (Zach Galifianakis) som våkner etter tidenes heleste helaften.

Hukommelsen er bekmørk, brudgommen er sporløst forsvunnet, og dermed begynner jakten på å nøste opp i nattens begivenheter.

Lady Gaga og Bradley Cooper hadde hovedrollene i den populære filmen «A Star Is Born» og på den 91. Oscar-utdelingen fremførte de sangen «Shallow» sammen - til stor applaus fra salen. Kort tid senere florerte spekulasjonene rundt hvorvidt Gaga og Cooper var mer enn bare gode venner. Vis mer

Kaotiske tilstander

Innledningsvis blir publikum tatt rett inn i dagen derpå og et rivende eksempel på alkoholens etterdønninger.

Et rasert hotellrom, en forvirret høne som klukker seg forbi ødelagte møbler, kvinneben som lister seg ut, tre særs reduserte kompiser, en levende tiger på badet, og ikke minst - en skrikende baby i et skap.

UT PÅ TUR: Når trioen finner en baby i skapet på hotellrommet, blir de tvunget til å ta ham med seg på reisen. Foto: : Shutterstock Editorial / REX / NTB
UT PÅ TUR: Når trioen finner en baby i skapet på hotellrommet, blir de tvunget til å ta ham med seg på reisen. Foto: : Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer

På vei gjennom filmen ble stadig mer av innholdet i den forvirrende oppvåkningsscenen forklart. Blant annet hvordan barnet i det hele tatt havnet på hotellrommet.

Grant Holmquist - som han heter - hadde rollen som barnet og var bare litt under ett år gammel da han medvirket i den ikoniske filmen - som senere er blitt trilogi.

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli over 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandret seg - veldig! Bilder: NTB. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Delte rollen med søsteren

Nå har Holmquist imidlertid blitt 13 år gammel, noe som ikke har gått upåvirket hen i en rekke medier.

Utsagn som «Feel old yet?» dominerer nyhetsartiklene om den unge gutten, og det dukker stadig opp nye saker om hvordan livet hans er i dag.

ÅTTE BABYER: Det var totalt åtte ulike babyer som spilte rollen som babyen, men den som fikk være aller mest med var Grant. Foto: NTB
ÅTTE BABYER: Det var totalt åtte ulike babyer som spilte rollen som babyen, men den som fikk være aller mest med var Grant. Foto: NTB Vis mer

Det få vet er at det var hele åtte ulike babyer som var å se i rollen som babyen, men den som fikk være med mest var Grant. Det skal imidlertid nevnes at Grant delte rollen med sin tvillingsøster Avery.

Ifølge Huffington Post har moren Carrie Holmquist anslått at sønnen medvirket cirka 60 prosent, mens datteren medvirket i de resterende 40.

Moren deler jevnlig bilder av sine to barn i sosiale medier, der man definitivt kan se likheten mellom dem:

Sett bort fra «The Hangover», har ikke Grant Holmquist medvirket i andre roller innenfor film og tv - ennå. Som fireåring returnerte han derimot til lerretet i den tredje «The Hangover»-filmen.

Til tross for at han fortsatt var ganske ung på den tiden fortalte moren at det var en minneverdig opplevelse for dem alle.

DUKKET OPP IGJEN: I den tredje filmen var Grant igjen å se. Foto: Green Hat Films / Kobal / REX / NTB
DUKKET OPP IGJEN: I den tredje filmen var Grant igjen å se. Foto: Green Hat Films / Kobal / REX / NTB Vis mer

- En av favoritthistoriene hans er å fortelle om da regissør Todd Phillips lot ham velge en leke fra lekerommet, og Grant spurte om han kunne ta med en hjem til søsteren sin, fortalte moren overfor TooFab i 2019.

- Han husker også et spill Zach lagde kalt gjett Grants mellomnavn. Vi ga ham massevis av hint og til slutt måtte vi fortelle ham det, la hun til.

FORSVANT: Etter å ha vært med i to av filmene forsvant Grant fra skjermen. Foto: Green Hat Films / Kobal / REX / NTB
FORSVANT: Etter å ha vært med i to av filmene forsvant Grant fra skjermen. Foto: Green Hat Films / Kobal / REX / NTB Vis mer

Tjente millioner

Oppfølgerne nådde likevel aldri den samme suksessen som den første. Det var primært Zach Galifianakis (52) - som selv fikk sitt store gjennombrudd i filmen - som hadde mest med Holmquist å gjøre.

Barnas mor har i ettertid rost 52-åringen opp i skyene, og skrøt spesielt av skuespillerens evne til å ta hånd om barn.

- Zach gjorde en fantastisk jobb med å få Grant til å slappe av, har hun tidligere uttalt til People i forbindelse med lanseringen av film nummer tre.

FIRE ÅR: Grant Holmquist returnerte til lerretet i den tredje filmen. Foto: NTB
FIRE ÅR: Grant Holmquist returnerte til lerretet i den tredje filmen. Foto: NTB Vis mer

- Regissøren Todd Phillips var også fantastisk. Han tok hånd om Grant og var veldig tålmodig, fortsatte hun.

Nå har nesten ett tiår gått, og Carrie har tidligere fortalt at Grant og tvillingsøsteren har fått se scenene de medvirket i. Hun venter imidlertid til de blir eldre før de får se hele filmen.

Hun vil nemlig vente til de begynner på videregående slik at de kan sette mer pris på vitsene i filmene.

VOKST OPP: Sylvester Stallones datter Sistine har blitt voksen. Video: Rød Løper Vis mer

Tjente millioner

Det kan se ut til at Grant har forlatt livet som barnestjerne og lever i dag et normalt liv. Men mens han nyter et «vanlig» liv er Grants opptreden i «The Hangover»-filmene langt fra glemt.

Rollen hans lever videre i form av både merch og memes, for ikke å snakke om penger som Grant fortsetter å tjene på filmene. Overfor TooFab fortalte nemlig moren at det fortsatt kommer penger inn fra «The Hangover: Part III»-filmen, noe hun påpekte er bra for college-fondet hans.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

At «The Hangover» ble en innbringende affære også for skuespillerne, er ingen underdrivelse.

Bradley Cooper fikk angivelig 15 millioner dollar - 120 millioner norske kroner - bare for å gjøre «The Hangover: Part III», ifølge The Hollywood Reporter.

Den samme lønnen skal også ha vært gjeldende for Zach Galifianakis og Ed Helms. Hva de to tvillingene fikk utbetalt, er ikke offentlig kjent.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Honey Boo Boo»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer