«Alene hjemme»:

Slik ser «Alene hjemme»-stjernene ut i dag

Hele 26 år er gått siden den moderne juleklassikeren hadde premiere. 

SNART 30 ÅR SIDEN: I 1990 gjorde den første filmen om McCallister-familien enorm suksess på kino. Julefilmen har fortsatt mange fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix
SNART 30 ÅR SIDEN: I 1990 gjorde den første filmen om McCallister-familien enorm suksess på kino. Julefilmen har fortsatt mange fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For mange er det enkelte filmer som «må» sees for at julestemningen virkelig skal senke seg.

Den romantiske dramakomedien «Love Actually» (2003) er en av dem, men den snart 30 år gamle komedien «Alene hjemme» har kanskje hakket høyere kultstatus.

«Alene hjemme» hadde premiere på amerikanske kinoer i november 1990, og er blant de største kassasuksessene i sin sjanger til dags dato.

Økonomisk suksess

Bare i løpet av premierehelga i USA innkasserte filmen over 17 millioner dollar - omlag 144 millioner kroner i dagens valuta - ifølge MentalFloss.

Julefilmen var dessuten populær på kino langt inn i 1991. Den lå øverst på lista over de mest sette kinofilmene helt til 10. februar det året, ifølge People.

I filmen ble seerne kjent med åtte år gamle Kevin McCallister som havner i knipe når familien glemmer ham når de reiser på juleferie.

Macaulay Culkin (36) ble en seerfavoritt i rollen som driftige Kevin, som blant annet hamler opp med to innbruddstyver på mesterlig - dog temmelig brutalt - vis.

Hver jul er det fortsatt mange som benker seg foran TV-en og kjenner på nostalgien mens de velkjente scenene i «Alene hjemme» ruller over skjermen.

Men hvordan ser filmens kjente og kjære skuespillere ut i dag?

Macaulay Culkin (36)

«Alene hjemme» var blant Culkins første store filmroller, og ifølge People var det rolleprestasjonen hans i «Uncle Buck» (1989) som sikret ham rollen. «The Breakfast Club»-regissøren John Hughes jobbet med Culkin i filmen, og skrev manuset til «Alene hjemme».

- JEG HAR FORTSATT MARERITT OM HAN SKALLA FYREN: I en episode av en web-TV-serie, produsert av Jack Dishel, er Culkin tilbake i rollen som Kevin Mc Callister fra «Hjemme alene»-filmene. Video: Jack Dishel Vis mer Vis mer

Ifølge Chris Columbus, som regisserte «Alene hjemme», var Culkin skreddersydd til rollen - han utkonkurrerte 200 andre unge skuespillere som var på audition.

- Da Macaulay prøveleste, visste man umiddelbart at dette var riktig unge. Jeg tror at John ubevisst visste at dette ville skje, men det var veldig hyggelig av ham å gi meg denne friheten, sa Columbus til Chicago Magazine i 2015.

Culkin, som fylte ti år i 1990, skal også ha impovisert enkelte at gullkornene i filmen.

Mens mange fortsatt forbinder skuespilleren med rollen som Kevin, har utseendet hans naturlig nok endret seg en del siden 1990.

Saken fortsetter nedenfor.

I 1990: Macaulay Culkin som Kevin McCallister. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix
I 1990: Macaulay Culkin som Kevin McCallister. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer
I 2015: I nettserien «:Dryvrs» spilte Macaulay Culkin igjen rollen som Kevin McCallister, som i voksen alder er blitt traumatisert av opplevelsene han hadde som liten. Foto: Xposure / NTB Scanpix
I 2015: I nettserien «:Dryvrs» spilte Macaulay Culkin igjen rollen som Kevin McCallister, som i voksen alder er blitt traumatisert av opplevelsene han hadde som liten. Foto: Xposure / NTB Scanpix Vis mer

Catherine O'Hara (62)

O'Hara var en etablert skuespiller da hun fikk rollen som Kevins mor, Kate McCallister, i «Alene hjemme». Hun og Culkin utviklet tilsynelatende et nært forhold under innspillingen av filmen og oppfølgeren «Alene hjemme 2: Forlatt i New York» (1992).

Da O'Hara gjestet talkshowet «Watch What Happens Live» i februar 2015, fortalte hun nemlig om et hjertelig gjensyn med Culkin. Et par år tidligere støtte hun på ham på åpningen av en Martin Mull-utstilling:

- Da han kom ut og så meg utbrøt han «mamma!» og jeg svarte «baby!», fortalte hun til programleder Andy Cohen mens hun demonstrerte situasjonen med åpne armer, ifølge UsWeekly.

O'Haras ektemann, Bo Welch (65), ble også svært begeistret over møtet.

- Mannen min pleier å være veldig kul når det gjelder slike ting, men han bare: «Dere to, still dere opp sammen, jeg må ta et bilde!», la skuespilleren til i tv-showet.

I 2015 hadde O'Hara en gjesterolle i suksesskomedien «Modern Family», og hun har spilt i en rekke andre tv-serier og filmer de siste åra. Tidligere i år gjestet hun talkshowet til Jimmy Fallon (42), der hun spilte Pictionary med «Divergent»-stjerna Shailene Woodley (25).

Saken fortsetter nedenfor.

I 1990: Catherine O'Hara slik hun så ut da «Alene hjemme» ble spilt inn for over 25 år siden. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix
I 1990: Catherine O'Hara slik hun så ut da «Alene hjemme» ble spilt inn for over 25 år siden. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer
I 2016: Catherine O'Hara i aksjon i tegne- og gjettespillet Pictionary i «The Tonight Show Sattring Jimmy Fallon». Foto: NBC / XPOSURE / NTB Scanpix
I 2016: Catherine O'Hara i aksjon i tegne- og gjettespillet Pictionary i «The Tonight Show Sattring Jimmy Fallon». Foto: NBC / XPOSURE / NTB Scanpix Vis mer

John Heard (71)

Heard spilte faren til lille Kevin, Peter McCallister, i begge «Alene hjemme»-filmene.

«Big»-skuespilleren takket ja til rollen fordi han på den tida var småbarnsfar, og ønsket å kunne ta med sønnen til et filmsett der han kunne leke med andre barn.

Da oppfølgeren til den lavbudsjetts filmsuksessen skulle lages, var Heard imidlertid lite interessert.

- Jeg sa at jeg ikke ønsket å forbli «faren i 'Alene hjemme'» for resten av livet. Agenten min syntes jeg var håpløs, siden det faktisk var snakk å tjene litt penger i oppfølgeren. Men hun klarte å overtale meg da det viste seg at vi hadde spilt i samme teaterstykke som barn, har Heard fortalt til Yahoo! TV.

I åra etter «Alene hjemme»-suksessen har Heard måttet tåle overskrifter av det mer negative slaget.

På 1990-tallet havnet han i klammeri med politiet da han trakasserte eksen, skuespiller Melissa Leo (56), som han har sønnen John Matthew Heard med. I 1997 ble han dømt for blant annet å ha trengt seg inn på Leos eiendom, ifølge E!News.

Saken fortsetter nedenfor.

I 1990: John Heard som far i huset i den første filmen om McCallister-familien. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix
I 1990: John Heard som far i huset i den første filmen om McCallister-familien. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer
I 2013: John Heard hadde en rolle i tv-filmen «Sharknado» for et par år sida. Foto: Drop-Out Cinema
I 2013: John Heard hadde en rolle i tv-filmen «Sharknado» for et par år sida. Foto: Drop-Out Cinema Vis mer

Joe Pesci (73) og Daniel Stern (59)

I 1991 vant Pesci Oscar for rollen sin i «Goodfellas. Gangsterfilmen, på norsk kjent under tittelen «Mafiabrødre», hadde kinopremiere i USA to måneder før «Alene hjemme» kom på kino.

Mens Pesci spilte den hardbarka gangsteren Tommy DeVito i «Mafiabrødre», hadde han rollen som en relativt klønete og mislykka innbruddstyv - Harry Lime - i «Alene hjemme».

I 1990: Daniel Stern (t.v.) og Joe Pesci i rollene som de noe stakkarslige innbruddstyvene Marv Merchants og Harry Lime, som Kevin McCallister klarer å hamle opp med. Foto: Don Smetzer / 20th Century Fox / Shooting Star / NTB Scanpix
I 1990: Daniel Stern (t.v.) og Joe Pesci i rollene som de noe stakkarslige innbruddstyvene Marv Merchants og Harry Lime, som Kevin McCallister klarer å hamle opp med. Foto: Don Smetzer / 20th Century Fox / Shooting Star / NTB Scanpix Vis mer
I 2016: Joe Pesci og Robert De Niro (t.v.) sammen på Spike TV's Guys Choice 2016 i Culver City, California i juni. Foto: Mark Davis / Getty Images for Spike TV / AFP / NTB Scanpix
I 2016: Joe Pesci og Robert De Niro (t.v.) sammen på Spike TV's Guys Choice 2016 i Culver City, California i juni. Foto: Mark Davis / Getty Images for Spike TV / AFP / NTB Scanpix Vis mer

For øvrig ble Robert De Niro (73), dobbel Oscar-vinner og Pescis motspiller i «Mafiabrødre», først tilbudt rollen som Lime. Imidlertid takket han nei til rollen, ifølge Mental Floss.

Makkeren til Harry Lime, Marv Merchants, ble spilt av skuespiller Daniel Stern (59). I et intervju med Chicago Magazine har Stern røpet at han og Pesci kjente hverandre før de ble «Alene hjemme»'s klønete radarpar.

So my son's running for California State Senate today! ☺️ @henrystern2016

Et bilde publisert av Daniel Stern (@realdanielstern)

Duoen spilte sammen i filmen «I'm Dancing as Fast as I Can» (1982), og hadde mye moro på filmsettet.

- Joe gikk hele tiden rundt med et rør av sammenrullede arkitekttegninger, det var en del av rollefiguren hans. Under et av opptakene stod det et bordtennisbord midt i rommet, og Joe tok papirrøret og «snortet» opp ping pong-ballene med røret. Jeg knakk sammen på gulvet i latter. Jeg ble vennen hans der og da, sa Stern til Chicago Magazine i 2015.

Devin Ratray (39)

Ratray spilte rollen som Kevins ubehøvlede storebror, Buzz McCallister.

Etter å ha spilt i de to første «Alene hjemme»-filmene, har Ratray hatt roller i blant annet den Oscar-nominerte filmen «Nebraska» og tv-serier som «The Good Wife» og «Elementary».

I et intervju med News.com.au i august i år, kom Ratray med en analyse av hvordan 2016-utgaven av Buzz ville sett ut:

- Han hadde ledet valgkampen til Trump, eller så hadde han vært en svært nær rådgiver av ham. Jeg er nesten helt sikker på det, uttalte Ratray i intervjuet.

Som kjent vant republikanernes kontroversielle presidentkandidat, Donald Trump (70), valget i USA i starten av november. I januar 2017 blir han innsatt som USAs 45. president. Trump hadde for øvrig en gjesterolle som seg selv i «Alene hjemme 2: Forlatt i New York».

I 2016: Devin Ratray på en premiere i Hollywood i september. Foto: Steve Buckley / BuzzFoto.com / NTB Scanpix
I 2016: Devin Ratray på en premiere i Hollywood i september. Foto: Steve Buckley / BuzzFoto.com / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg vil si det er drømmejobben

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer