Slik sanker han stemmer til Skal vi danse

- Jeg håper dette blir så populært at jeg slipper å jobbe, sier den «Skal vi danse?»-aktuelle komikeren.

SEOGHØR.NO: Til høsten skal komiker Zahid Ali (36) svinge seg på parketten i den kommende sesongen av «Skal vi danse?» på TV 2.

Zahid har lenge vært en av landets mest populære komikere, og har flere TV-suksesser bak seg, med blant annet «Jul i Tøyengata» på TVNorge.

Men noen konkret danseerfaring har han ikke – og for å sørge for at han ikke blir utstemt i første program, har han laget låten «Dansekongen» for å sanke stemmer. Låten ligger på Spotify – og Zahid er svært fornøyd med det endelige resultatet.

PLATECOVER: Slik ser coveret på den nye singelen til Zahid Ali. Den ligger allerede ute på Spotify. Sangen heter «Dansekongen». Foto: Håkon Jørgensen
PLATECOVER: Slik ser coveret på den nye singelen til Zahid Ali. Den ligger allerede ute på Spotify. Sangen heter «Dansekongen». Foto: Håkon Jørgensen Vis mer

- Utgangspunktet var å få sympatistemmer, men det var veldig moro å lage musikk, og gav absolutt mersmak. Hvis dette funker, kommer jeg til å bruke det i all mulig slags sympatisammenheng, slik at jeg til slutt slipper å jobbe, sier han og ler.

Det er imidlertid ikke første gang Zahid viser sitt talent for sang og musikk.  Som stuntreporter i TV 2-serien «Rikets Røst» med Otto Jespersen (59), satt Zahid sammen dansebandet «Svartingarna» - en parodi på Vikingarna, og ble populære med parodilåter som «Tio tusen spermacellor» og «Nei, så norsk du har blitt».

- Vi gjorde til sammen 13 konserter, og solgte ut alle sammen. Jeg husker spesielt den første konserten vi holdt. Det var i Nord-Trøndelag, og vi solgte ut 750 billetter på et kvarter, selv om alle var klar over at det bare var syv minutter med låter. Likevel ble den utsolgt!

POPULÆRE: Zahid Ali gjorde stor suksess som frontfigur i parodi-dansebandet «Svartingarna» på TV 2-serien «Rikets Røst». De ble så populære at de fikk tilbud om platekontrakt!
 Foto: TV 2
POPULÆRE: Zahid Ali gjorde stor suksess som frontfigur i parodi-dansebandet «Svartingarna» på TV 2-serien «Rikets Røst». De ble så populære at de fikk tilbud om platekontrakt! Foto: TV 2 Vis mer

Populariteten var så stor, at de ble tilbudt platekontrakt, og egen TV-serie.

- Det endte med at jeg ble sittende igjen med 10-11 prosent av inntektene, og en enorm pengekrangel. Da droppet jeg hele greia, sier Zahid til Se og Hør.

Hør deler av sangen øverst i saken!

LES OGSÅ: Datteren måtte godkjenne Line Verndals nye prosjekt