«SKAM»:

Slik så «SKAM»-stjernene ut som barn

Kjenner du igjen de populære skuespillerne?

UNGE STJERNER: Det er ikke like lett å kjenne igjen alle «Skam»-stjernene på deres barnebilder. Foto: Instagram
UNGE STJERNER: Det er ikke like lett å kjenne igjen alle «Skam»-stjernene på deres barnebilder. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Denne uken avsluttes den populære NRK-serien «SKAM».

I den siste sesongen har vi fulgt muslimske «Sana Bakkoush» som spilles av Iman Meskini (20). Hennes historie har dreid seg hovedsakelig om identitetsutfordringer, kjærlighet, religion og kulturforskjeller.

Serien har vært en braksuksess og truffet målgruppen med både tematikk, språk og skuespillere. Det har nok de sistnevnte merket.

VANT PRIS: F.v: Ulrikke Falch (20), Ina Svenningdal (21), Josefin Pettersen (21), Iman Meskini (20) og Lisa Teige (18) på Gullruten. Foto NTB Scanpix
VANT PRIS: F.v: Ulrikke Falch (20), Ina Svenningdal (21), Josefin Pettersen (21), Iman Meskini (20) og Lisa Teige (18) på Gullruten. Foto NTB Scanpix Vis mer

Hovedrollene i hver sesong har blitt så populære at skuespillernes private Instagramkontoer har fått titusenvis av følgere, samt en fanskare norske skuespillere bare kan drømme om.

Stjernene har delt bilder fra både privat og jobb, og innimellom har det også dukket opp et og annet bilde fra barndommen.

Måtte forklare hva «SKAM» var

Marlon Langeland (18) som spiller Jonas i «SKAM», dukket opp i NRK-programmet «Barnas Superjul» som publikum i 2007.

I forbindelse med årets Gullruten sa han til NRK at han i starten måtte forklare folk hva «SKAM» var, men at han nå har fått et innblikk i hvordan skuespiller-livet kan være.

#tb til da verdens største problem var at man måtte velge mellom å være Luke eller Yoda i leken. S/O til barnas superjul

Et innlegg delt av Marlon 🚀🏄🏾 (@marlonlangeland)

#tbt

Et innlegg delt av Marlon 🚀🏄🏾 (@marlonlangeland)

Ulrikke Falch (20) spiller «Vilde» i TV-serien og er en av dem som har delt mest på Instagram.

Blant annet har hun lagt ut flere bilder og videoer der hun snakker om kroppspress, feminisme og kjønnsroller. I februar startet hun en hashtag-trend der hun ba jenter om å laste opp bilder og seg selv og skrive hva det betyr for dem å være jente.

- Jeg vil at du skal behandle deg selv bra og at du skal kunne engasjere deg i ting som er viktige for deg, skrev hun på Instagram.

croptop-diva fra dag 1

Et innlegg delt av Ulrikke Falch (@ulrikkefalch)

du må veldig gjerne si hei hvis du ser meg på gata. da lover jeg å si hei tilbake.

Et innlegg delt av Ulrikke Falch (@ulrikkefalch)

- De tror jeg er en «fuckboy»

Herman Tømmeraas (20) var skuespiller lenge før han fikk rollen som «Penetrator-Chris». I 2011 var han med i NRK-serien «Stikk» der han spilte karakteren Truls.

I TV-serien spilte også den suksessfulle skuepilleren Tobias Santelmann (35).

Til det danske magasinet Euroman sa Tømmeraas i april at mange hadde fått et inntrykk av hvordan han var utifra serien.

- De tror jeg er en fuckboy. Når jeg møter nye folk, og de blir kjent med meg, sier de: «Åh, du er jo slettes ingen fuckboy», sa han til magasinet.

Kall meg gudfaren ..

Et innlegg delt av HERMAN TØMMERAAS (@hermantommeraas)

My little brother is just the best haha

Et innlegg delt av HERMAN TØMMERAAS (@hermantommeraas)

«Jente-Chris», eller Ina Svenningdal (21) som hun egentlig heter, har tidligere spilt Åsa i NRK-seriene «Linus i Svingen» og «Jul i Svingen».

For tiden går hun på Teaterhøyskolen og fikk i februar en rolle i teaterstykker «Cabaret.»

Får mye støtte

Svenningsdal fortalte til Seoghør.no at hun mottar lite fanbrev, men at det renner inn med støttende ord.

- Det blir lite fanbrev, men jeg får veldig mange meldinger og folk vil gjerne snakke med meg. Alt i alt er det bare utrolig mye støtte og kjærlighet fra alle, sa hun på den røde løperen.

Man blir aldri helt voksen! #familia

Et innlegg delt av Ina Svenningdal (@inasven)

Ble meldt på audition

jerteknuseren William er blant de mest populære karakterene og spilles av Thomas Hayes (20). I juni i fjor avslørte han til Seoghør.no at han hadde fått rollen nesten helt tilfeldig.

- Det startet med at søstera mi meldte meg på Skam-audition litt på spøk. Så tenkte jeg at det kunne være en god erfaring å være gjennom en slik intervjurunde. Derfor stilte jeg opp - og tydeligvis gjorde jeg noe rett, sa han.

Et innlegg delt av Thomas Hayes (@thohay)

Den aller første sesongen av «SKAM» handlet om livet til Eva som er spilt av Lisa Teige (19). Til TV2 i fjor sa hun at hun aldri hadde trodd noe lignende skulle skje for bare et år siden.

– Det føles veldig veldig viktig og gøy å være med på noe så stort. Jeg er imponert over hele gjengen, sa hun.

Et innlegg delt av E V A (@evamohn2)

#tbt til da jeg var en emoji 💃🏼

Et innlegg delt av E V A (@evamohn2)

Vant internasjonal kåring

Henrik Holm (21) fikk rollen som Even, Isaks kjæreste i sesong tre av «SKAM.» I et videoklipp fra Twitter forteller Holm til en fan at han var en av de siste til audition'en i Oslo, men at kjemien mellom han og Tarjei (Isak) stemte med èn gang.

Tidligere har han spilt i TV-serien «Halvbroren» i 2013 som karakteren Peder.

Skam-jentene på rød løper etter å ha vunnet sin første Gullruten-pris med serien "SKAM". Fredrik Skavlan får også være med på noen bilder og han snakker om hvor tett han har fulgt serien helt fra starten av. Vis mer

I mars gikk Tarjei Sandvik Moe (Isak) og Henrik Holms (Even) karakterer rett til topps i internasjonal avstemning som «årets par.»

E! Online beskrev Isak og Even som en «uventet kraftpakke», og hadde spådd at de kunne stikke av med seieren etter å ha danket ut flere favoritter tidligere i konkurransen.

Et innlegg delt av Siv Svendsen (@sivs13)

Nooras samboer og kompis, Eskild, spilles av Carl Martin Eggesbø (21). Han har lenge vært skuespiller og fikk sin første rolle i spillefilmen «Kalde Føtter» i 2006.

Eggesbø karakter, Eskild, er homofil i serien, noe Eggesbø har måttet kommentere i media.

Blir spurt om han er homofil

Denne høsten er det rollefiguren Isak Valtersen spilt av Tarjei Sandvik Moe som har hovedrollen i sesong 3 av den populære NRK-serien Skam. Sandra Lyng Haugen, Lise Karlsnes, Katarina Flatland, Emilie "Voe" Nereng og Linnea Myhre uttaler seg om serien på Se & Hør´s Kjendisgalla. Vis mer

Til SVT fortalte han i mars at folk kommer opp til ham på gaten og spør om han er «homofil på ekte.»

- Det er ingen som er heteroseksuelle som bes om å komme ut av skapet, så hvorfor skal jeg gjøre det? Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte, sa han i intervjuet med SVT.

Eggesbø forklarte at han tidligere følte at han ikke «passet inn i historien» fordi heteronormativ kjærlighet preget filmer, bøker og historien, men la til at han nå er komfortabel med den han er.

- Det er deilig å vite hvem man er, og hva man har lyst til. At jeg kan si sånn «ja, jeg er homofil». Det er viktig å si og være ærlig om.

✨Born fab and loving it✨ #prettyprincess

Et innlegg delt av Carl Martin Eggesbø (@carlmartinegg)

Les også: Slutt mellom «Annijor» og kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer