Alexander Skarsgård:

Slik reagerte Skarsgård da han fikk spørsmål om legningen sin

- Jeg skjønte ikke hva som var så morsomt.

ETTERTRAKTET: Skuespiller Alexander Skarsgård har i en årrekke gjort seg bemerket for en rekke roller i både film og tv-serier. Foto: NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Skuespiller Alexander Skarsgård har i en årrekke gjort seg bemerket for en rekke roller i både film og tv-serier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alexander Skarsgård (40) regnes som en av de mest ettertraktede skuespillerne i Hollywood, og er blant annet kåret til Sveriges mest sexy mann hele fem ganger.

Foruten å lenge være kjent som vampyren Eric i «True Blood», kapret 40-åringen også hovedrollen i filmen «The Legend of Tharzan», som ble lansert i sommer.

TARZAN: Alexander Skarsgård i «The Legend of Tarzan». Foto: Jonathan Olley/Warner Bros. Entertainment via AP
TARZAN: Alexander Skarsgård i «The Legend of Tarzan». Foto: Jonathan Olley/Warner Bros. Entertainment via AP Vis mer

At Skarsgård er en svært populær mann blant fansen, er ingen hemmelighet. I et intervju med den australske radiokanalen SBS, forklarer skuespilleren imidlertid at han ikke alltid har vært like godt likt.

- Folk gjorde narr av meg da jeg gikk på skolen, og jeg fikk blant annet spørsmål som «er du homo?». Jeg skjønte ikke hva som var så morsomt med det, fordi jeg synes min onkel, som er homofil, var sykt kul. Og hvorfor ville man ikke være som ham?

- Frittalende

I «True Blood», som Skarsgård medvirket i om lag seks år, lot ikke karakteren Eric seg definere av legning, noe som resulterte i at han hadde flere sexscener med andre menn.

Overfor radiokanalen forklarer 40-åringen at han er beæret over å ha en stor gruppe fans også i det homofile miljøet.

- Jeg har alltid vært frittalende av meg. Da jeg vokste opp hadde jeg en tante som var i et forhold med en mann, og en onkel som var i et forhold med en mann. At det å være homofil skal stemples som noe rart, har alltid vært unaturlig for meg.

Også i sommer åpnet Skargård opp om temaet i et intervju med homomagasinet PrideSoruce.

- Vakkert og banebrytende

39-åringen fortalte da at han er stolt over å ha vært med i en serie som viser fram karakterer med flere seksuelle legninger.

Han kunne også relatere seg til hvorfor manusforfatteren valgte å ta dette grepet i «True Blood».

- Det skaperen gjorde var vakkert og banebrytende. Det fordi jeg, helt siden jeg var liten, har hatt noen nær meg som jeg så opp til som var homofil. Det gjorde livsstilen like normal for meg som alle andre livsstiler, sier han.

Det er allerede en stund siden Skarsgård spilte inn sine siste scener i vampyrserien. I august åpnet skuespilleren imidlertid opp om at han synes det var vemodig å tenke på at «True Blood»-eventyret er over.

KLIPP: Trailer for sjuende sesong av True Blood.Vis mer Vis mer

- Det var det tristeste øyeblikket i karrieren min. Jeg var klar til å gå videre på det kreative plan, så jeg var på en måte forberedt, men jeg gråt som et lite barn. Det var så trist.

- De siste ukene før mine aller siste scener skulle spilles inn var ekstremt følelsesladet. Jeg savner det allerede, sa han til E!Online.

Kjent familie

Skarsgård er i år også aktuell i filmen «War on Everyone» hvor han spiller en av to korrupte politimenn i New Mexico.

40-åringen kommer fra en familie hvor flere av hans aller nærmeste har gjort det svært godt innen film og TV.

Hans bror Bill Skarsgård er blant annet kjent fra serien «Hemlock Grove», mens far Stellan Skarsgård har medvirket i både svenske, norske, amerikanske og danske filmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer