Maria Høili:

Slik reagerte han på arving-sjokket

Maria Høilis ektemann ante ikke at hun var arving til en større formue.

OVERRASKET: I et nytt intervju forteller Maria Høilis ektemann, Edvard Erken, at han ikke ante at hans utvalgte var såpass rik da de først ble kjærester. Nå har de vært gift i flere år, og har blant annet medvirket i Viafree-serien «Maria og Edvard». Foto: Viafree
OVERRASKET: I et nytt intervju forteller Maria Høilis ektemann, Edvard Erken, at han ikke ante at hans utvalgte var såpass rik da de først ble kjærester. Nå har de vært gift i flere år, og har blant annet medvirket i Viafree-serien «Maria og Edvard». Foto: Viafree Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fikk jo veldig sjokk for jeg visste ikke hvem Maria var, sier Edvard Erken (33) i et intervju med VG.

Navnet hans ringer kanskje ingen bjeller, men du har trolig hørt om kona hans. Erken er gift med Europris-arving Maria Høili (36), som de siste årene har skapt overskrifter her til lands av en rekke grunner. Hun har solgt undertøy på Finn, snakket åpent om millionarven, vært ærlig om rusmisbruk og har flyttet til USA for å prøve lykken der.

LUKSUSLIVET: Maria Høili er arvingen til Europris-gründer Terje Høili, og har allerede fått flere millioner av familien. I «Maria og Edvard» følger seerne henne og ektemannen Edvards luksusliv. Video: MTG Vis mer

I tillegg er resten av familien hennes også nokså kjente. Bror Dag blir snart pappa, og faren deres Terje nylig var involvert i en bilulykke. Det skrives med andre ord mye om Høili-klanen i norske medier, og alle vil ha en bit av kaka.

Millionærarving

Derfor er det kanskje litt rart at Edvard ikke visste hvem han faktisk var involvert med før et stykke ut i forholdet. Det fant han ut da de to skulle betale en regning på en restaurant i Barcelona.

Til VG forteller han at han hadde blakket seg på turen og en designerveske til kjæresten før han innså at det faktisk var hun som var best økonomisk stilt i forholdet. Da Maria Høili var 20 år, fikk hun og søsknene utbetalt 130 millioner hver i kontanter av faren.

Formuen tjente faren blant annet på Europris, som han var med på å starte i sin tid. Pengene har Høili blant annet brukt på en gedigen ranch i Lier, samt at hun har investert i en rekke selskap og prosjekter.

OVERRASKET: Edvard Erken hadde ikke sett for seg at hans nye kjæreste plutselig skulle vise seg å være millionærarving. Foto: MTG
OVERRASKET: Edvard Erken hadde ikke sett for seg at hans nye kjæreste plutselig skulle vise seg å være millionærarving. Foto: MTG Vis mer

De hadde vært kjærester i noen måneder da de bestemte seg for å reise til Barcelona. Under ovennevnte restaurantbesøk hadde Høili bestilt seg champagne og hummer, som ikke er hverdagskost for folk flest. Edvard trodde han måtte betale for dette, men det skulle altså vise seg at hans nye kjæreste mildt sagt var stinn av gryn.

Akkurat det overrasket ham.

- Hun var jo bare den fantastiske, gærne dama som kjøpte smoothie av meg. Som jeg var ekstremt fascinert av. Det var litt ukomfortabelt med en gang det kom frem. Det var så langt unna den verden jeg hadde levd i, forklarer han til avisen.

- Teamwork

Selv om kjærestens formue var en stor overraskelse, forsikrer han overfor avisen at det ikke er det viktigste for ham. Paret, som giftet seg i 2016, deler i dag omsorg for Marias tre barn. Familieidyllen er derfor Edvards største fokusområde. Pengene kommer godt med, men det er ikke det viktigste.

Det sier Høili seg enig i.

- Kjærlighet handler ikke om økonomi. Kjærlighet handler om teamwork i et forhold, og få ting til å fungere best mulig for begge parter. Gjøre hverandre bedre. Det er sikkert mange som har intensjoner om å bli sammen med rike mennesker, men jeg føler ikke på noen måte at vi er på det stadiet, forklarer hun til VG.

Det skal også nevnes at han ikke «flyter» på hennes penger, men at de nå forsøker å jobbe seg opp til et stabilt økonomisk forhold - der begges inntekt og formue er like mye med i regnestykket.

EKTE KJÆRLIGHET: Maria Høili er sikker på at ektemannen ikke giftet seg med henne av økonomiske intensjoner. Foto: Privat
EKTE KJÆRLIGHET: Maria Høili er sikker på at ektemannen ikke giftet seg med henne av økonomiske intensjoner. Foto: Privat Vis mer

Vekket oppsikt

Høili er, som nevnt, ikke ukjent med å skape overskrifter i norske medier. I 2016 var det av den litt spesielle årsaken at hun solgte brukte bikinier på salgsnettstedet Finn. Pris? 10 000 kroner for en av arvingens egne «forundringspakker».

Til sammen lagde hun tre forundringspakker bestående av designerklær, men de innholdet også blant annet bikinier og treningstøy.

- Alt er ting jeg har brukt selv. Jeg var ikke klar over at bikiniene skulle få så mye oppmerksomhet. For meg er det et stort skille mellom bikinier og undertøy. Ja, ja, de er heldigvis godt vaska, fortalte hun til Dagbladet og lo.

Høili hadde allerede solgt flere av disse pakkene den gang, og én til 17 500 kroner hadde blant annet allerede gått unna.

- Skjønner du at folk undrer når en med flere millioner i formue selger unna såpass dyre klespakker?

- Det er ikke så ofte jeg selger klær, og det er vel rundt 80 plagg i hver eske. Jeg vil si at det er innafor, fortalte hun den gang, og påpekte at hun også har gitt bort mye klær.

Høili har også fått mye oppmerksomhet for sine uttalelser om fattige barn. I et blogginnlegg skrev hun at fattige, norske barn blir nedprioritert, fordi «asylbarna får jo alt».

Dette fikk hun mye kjeft for i ettertid. På spørsmål fra Dagbladet da om hun skal dedikere mer tid til veldedighet og interesseorganisasjoner, svarte hun at kampen ikke er over.

- Nå jobber jeg for at det virtuelle nettstedet The Moon, som broren min startet, som skal gi en viss prosentandel av inntektene sine til fattige barn i Norge. Jeg har tatt det opp for styret, og kommer absolutt til å fullføre, sa hun.

- Jeg kommer nok til å fokusere på Norge, før jeg eventuelt hopper videre. Men jeg kan liksom ikke redde hele verden alene, forklarte Høili.

LES OGSÅ: Statsministerens 24 år yngre kjæreste vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer