Thomas Gullestad og Jenny Skavlan:

Slik reagerte datteren på babynyheten

- Hun var sånn passe interessert.

VENTER BARN NR.2: Vi møtte Fingern på TVNorges vårlansering Vis mer

WALLMANS OSLO (Se og Hør): Onsdag morgen lanserte TVNorge sitt program for den kommende våren.

Skuespiller og artist Thomas Gullestad (37), bedre kjent som «Fingern» i enkelte kretser, var blant de kjente profilene som hadde dukket opp for å kaste glans over de kommende produksjonene.

Han spiller selv hovedrollen i en av dem, i humorserien «Oljefondet». Gullestad har ved en rekke anledninger pratet om rollen som Per Grepp, «den norske finansbransjens genierklærte wonderboy».

Serien er inspirert av virkelige hendelser, og kanalen kunne love mye humor fra programmet. De som karakterene er inspirert av har fått se serien, og Gullestad kunne fortelle at de hadde ledd godt av Harald Zwarts (53) tolkning. Nå håper han publikum der ute i det ganske land får samme reaksjon.

BLIR TV-STJERNER: Thomas Gullestad og Kathrine Thorborg Johansen blir til våren aktuelle i «Oljefondet». Foto: NTB scanpix
BLIR TV-STJERNER: Thomas Gullestad og Kathrine Thorborg Johansen blir til våren aktuelle i «Oljefondet». Foto: NTB scanpix Vis mer

- Resultatet ble ganske artig. Det er en utrolig lettelse å se at ting fungerer. Det har ikke blitt sluppet ennå, men jeg håper på positive tilbakemeldinger og latter i stuene til folk, flirer han overfor Se og Hør.

Blir tobarnspappa

Det er ikke bare den kommende serien, der premieredatoen fortsatt ikke er kjent, som Gullestad er aktuell med i disse dager.

På hjemmebane skjer det nemlig store ting for 37-åringen. I starten av november kunne hans kone Jenny Skavlan (32) avsløre på Instagram at de venter sitt andre barn.

Fra før av har de datteren Åse (2), som venter spent på å bli storesøster.

- Hun har skjønt at hun skal bli storesøster. Rett etter at vi fortalte det, ville hun gjerne se på «Ra Ra, den bråkete løven» på TV, så ja. Hun var passe interessert, sier han, og fortsetter:

BLIR TOBARNSFORELDRE: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad, her fotografert på P3 Gull tidligere i høst, gleder seg til det nye barnet kommer til verden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLIR TOBARNSFORELDRE: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad, her fotografert på P3 Gull tidligere i høst, gleder seg til det nye barnet kommer til verden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Nei da, jeg tror hun gleder seg veldig. Men det å forstå mage og sånt er litt vanskelig akkurat nå, tror jeg.

Vet babyens kjønn

Paret har ennå ikke avslørt når de har termin, men har sagt at barnet er ventet på vårparten.

Den lille familien på tre, som snart blir fire, bor i en villa på Oslos vestkant. Selv om han gleder seg til å få «gjengen sin» på plass til våren en gang, tror han at det tidvis kan bli litt folksomt.

- Jeg vet ikke helt hvordan det er å bli tobarnsfar. Jeg tror det blir dobbelt så masete og dobbelt så hyggelig. Jeg liker tanken på å være en gjeng, og nå blir vi fire stykker hjemme til enhver tid. Det blir helt sykt. Jeg er glad i å være alene i ny og ne, så det blir satt på prøve, forteller han.

37-åringen kan også fortelle at de har funnet ut hvilket kjønn det kommende barnet har, men at de har bestemt seg for å ikke avsløre det riktig ennå.

- Vi har ikke blitt helt enige om hvordan vi skal si det, så vi legger den død, forklarer han.

Ønsker seg en «stor gjeng»

Det var mange som ble glade da nyheten om den forestående familieforøkelsen til det populære paret kom. Etter at babynyheten ble kjent, delte 37-åringen et humoristisk innlegg på Instagram.

Der kan man se ham og Jenny Skavlan vise tommel opp mot fotografen - som ifølge bildeteksten er parets datter.

- Til våren blir vi plutselig en familie på fire. Håper den neste har bedre fotografskills enn den første, skrev Gullestad spøkefullt til bildet.

Fra før av har det profilerte ekteparet altså datteren Åse, som kom til verden våren 2016 - nærmere bestemt den 28. april for to og et halvt år siden.

Lille Åses fødselsdag sammenfalt også nesten med bryllupsdagen til Jenny og «Fingern». Det flotte paret giftet seg på Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo den 26. april 2014, altså to år og to dager før datteren kom til verden.

Den gang strålte den populære programlederen, skuespilleren og «sy om»-profilen i en egendesignet brudekjole, som tok pusten fra de mange profilerte bryllupsgjestene.

- Hun knuser alle. Hun så helt nydelig ut og man begynner å grine bare man ser på henne. Så fin er hun, sa programleder Live Nelvik til Se og Hør etter vielsen.

Raste ned i vekt

Ved juletider i fjor var Thomas Gullestad kinoaktuell som motstandsmannen Jan Baalsrud i storfilmen «Den 12. mann».

I forkant av premieren skapte han er rekke overskrifter, som følge av det store vekttapet rollen førte med seg - og som Jenny Skavlan gjorde narr av da hun kunngjorde babynyheten litt tidligere i høst.

Vekten til Gullestad gikk fra 72 til 57 kilo på åtte uker, og 37-åringen fortalte om vektnedgangen på et pressetreff for den velomtalte krigsfilmen i fjor.

- Det vil jeg ikke anbefale min verste fiende. Det var ikke noe gøy, og det er liksom ikke noe poeng med det heller. Eller, i dette tilfellet så var det jo det, men det er bare vondt og meningsløst. Et manisk liv, fortalte han til Se og Hør den gang.

Ekteparet ventet for øvrig datteren Åse i den verste slankeperioden, og Skavlan var nødt til å bære mye av ansvaret hjemme.

- Da Thomas måtte ned i vekt, ble han veldig gretten, og sykelig svak. Jeg var kjempegravid og trengte all støtte. En sterk mann som kunne bære meg. Men det var han jo aldri i nærheten av. Det ville heller vært jeg som måtte ha båret ham, har hun tidligere fortalt til Se og Hør.

VOKSENLIVET: Jenny Skavlan forteller på «Stian Blipp Show» at livet med barn, ektemann og hus er vanskelig å ta innover seg. - Til folk på 19 år sier jeg «folk på vår alder», sier sydronninga. Video: TV 2 Vis mer

Fortalte om familielivet

De vordende tobarnsforeldrene har stort sett vært ganske sparsomme når det gjelder å omtale datteren Åse offentlig, og de har hittil ikke vist datterens ansikt på sosiale medier.

Tidligere i høst delte imidlertid Skavlan åpenhjertig om familielivet, fødselen og kjærligheten hun og ektemannen har til datteren, i podkasten «Familiepodden».

I podkasten fortalte Skavlan at hun i utgangspunktet aldri hadde et stort ønske eller behov for barn tidligere, men at alt endret seg da hun ble gravid og datteren kom til verden.

- Jeg var ikke slik at jeg tenkte «Åh, jeg gleder meg til å få en liten baby», men så ble Åse født og da ble jeg helt «Dette er det fineste og søteste og mest givende jeg har vært med på», sa Skavlan i podkasten.

- Og så synes jeg det er så fint å være forelsket i noen sammen med kjæresten sin. For vi er jo helt tullete forelsket, la hun til.

Spesiell første date

I 2016, like før parets førstefødte kom til verden, delte Skavlan en åpenhjertig og lenger tekst på sin blogg, om hvordan hun møtte ektemannen.

Hun hadde aldri hørt om «Fingern», men fikk fra studievenner i København vite at han var med i bandet Klovner i kamp. Etter mye om og men takket hun omsider ja til være med på en date, da de begge befant seg i Oslo en helg.

Daten viste seg imidlertid å bli alt annet enn Skavlan hadde sett for seg. Gullestad tok henne nemlig med på lunsj sammen med de andre i bandet.

Siden den gang har Skavlan og Gullestad holdt sammen, og selv i dag, om lag elleve år etter deres første date, kan de fremdeles kjenne på følelsen av å være nyforelsket.

- Nyforelsket

Dét takket Jenny Skavlan datteren sin for, i «Familiepodden».

- Jeg tenkte at det var litt synd å ikke skulle bli nyforelsket igjen, siden jeg har vært sammen med Thomas i ti år. Jeg vil si at vi fortsatt kan være ganske forelsket liksom, men den nysgjerrige, nyfødte kjærligheten, den kom jo med Åse, sa hun.

- Og dét å kunne være forelsket i henne sammen med Thomas, det er dobbel lykke. Det var mye bedre enn jeg hadde trodd, fortalte hun.

Selve graviditeten gikk for øvrig knirkefritt for den populære programlederen.

Gjennom graviditeten delte Skavlan innblikk i sine mange ulike aktiviteter på sosiale medier. På Instagram har hun deriblant vist fram babymagen på innspillingssettet til «Børning 2» - oppfølgeren til bilfilmen hun spilte i for et par år siden.

LES OGSÅ: Skiller seg fem måneder etter fødselen