Avicii er død:

Slik reagerer stjernene på Aviciis dødsfall

- Han var en vakker sjel, lidenskapelig og utrolig talentfull med så mye mer å utrette.

DØDE BRÅTT: Fredag kveld kom den tragiske nyheten om at Tim Bergling hadde gått bort. Han ble bare 28 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØDE BRÅTT: Fredag kveld kom den tragiske nyheten om at Tim Bergling hadde gått bort. Han ble bare 28 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og hør): Fredag kveld kom sjokknyheten om at den svenske musikeren og produsenten Tim Bergling, best kjent under artistnavnet Avicii, er død.

- Det er med stor sorg at vi må meddele at Tim Bergling, bedre kjent under artistnavnet Avicii, er død. Han befant seg i Muscat, Oman, og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver Berglings pressekontakt Ebba Lindquist til avisa.

Avicii ble bare 28 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Sørger

Nyheten om det tragiske dødsfallet nådde raskt internasjonal presse, og flere store stjerner uttrykker nå sin sorg via sosiale medier.

DJ, sanger og EDM-kollega Calvin Harris (34) sender følgende kondolanse i en Twitter-melding:

- Forferdelig trist nyhet å høre om Avicii, en vakker sjel, lidenskapelig og utrolig talentfull med så mye mer å utrette. Hjertet mitt føler med familien. Gud velsigne deg, Tim x.

Popstjernen Madonna (50) jobbet med Avicii på låta «Wash All Over Me» i 2015, og tar dødsbudskapet med stor sorg.

- Så trist..... Så tragisk. Farvel, kjære søte Tim. Borte altfor tidlig, deler hun med sine 11 millioner Instagram-følgere.

So Sad....... So Tragic. Good Bye Dear Sweet Tim. 💙 Gone too Soon.

A post shared by Madonna (@madonna) on

- Gode Gud, jeg er fullstendig knust over den veldig, veldig triste nyheten om Avicii. Han var altfor ung. Og for et talent han var. Hvil i fred, skriver den britiske artisten og tidligere «One Direction»-stjernen Liam Payne (24).

Den australske modellen og DJ'en Ruby Rose (32), kanskje best kjent fra Netflix-serien «Orange Is The New Black» uttrykker også dyp sorg over om 28-åringens altfor tidligere bortgang.

- Nei, Avicii... Jeg klarer virkelig ikke å forstå dette. Jeg forguder deg og elsket å reise rundt med deg på turne i Europa. Du var min venn og en nydelig person. Minnene fra Vegas og Ibiza vil alltid være helt spesiell for meg. RIP, du var magisk.

Kim Kardashians stebror, reality-stjernen Brody Jenner (34), tar til Instagram for å hylle den svenske musikeren.

- Faen, dette er forferdelige nyheter. En sann inspirasjon for så mange inkludert meg selv. Må du hvile i fred i paradise, skriver han sammen med dette bildet:

Også den norske artisten Ina Wroldsen (33), som har sunget på en av singlene til Avicii, mottar dødsbuskapet med stor sorg.

«Avicii. Dette var altfor tidlig. Veldig, veldig trist», skriver hun på Twitter.

Mannen som tidligere har kalt Avicii for sitt store idol, og som på mange måter er Norges svar på den svenske artisten, Kygo, tar naturlig nok også nyheten svært tungt.

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skriver han på Instagram.

Kongelig favoritt

Avicii var også en av favorittene til de svenske kongebarna. Da Carl Philip og Sofia giftet seg i mai 2015, spilte den verdensberømte DJ'en i bryllupet.

Året før, da han spilte på Ibiza var også både Carl Philip og Sofia til stede. Under konserten den gang, ble prinsen sett med en Avicii-cap bakfrem på hodet, og han slo også av en lang prat med DJ'en bak scenen etterpå, har Aftonbladet tidligere skrevet.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var også fan. I forbindelse med Aviciis to utsolgte konserter på Tele2 Arena i Stockholm i 2014 var de nemlig blant publikum.

LES OGSÅ: - Jeg er besatt av regler