Charlotte Spetalen og Øystein Stray Spetalen:

Slik reagerer hun på ektepakt-omtalen

Fikk svindyr Range Rover og én million kroner i kontanter av ektemannnen da de giftet seg.

FIKK GAVER: Da Charlotte Spetalen og Øystein Stray Spetalen giftet seg i 2003, fikk førstnevnte en helt spesiell gave. Foto: NTB Scanpix
FIKK GAVER: Da Charlotte Spetalen og Øystein Stray Spetalen giftet seg i 2003, fikk førstnevnte en helt spesiell gave. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotografkunstneren Charlotte Spetalen (45) og finansmannen Øystein Stray Spetalen (56) har vært gift siden 2003. Spetalen går for å være en svært rik mann, og jobber som investor og sivilingeniør.

Med rikdom følger det også forpliktelser og ansvar, og mange kjendiser og finanspar velger derfor å inngå ekteskapskontrakter slik at man har en plan for fordelingen av det økonomiske for eksempel ved en skilsmisse eller et dødsfall.

Da finansparet giftet seg for 16 år siden, valgte de å inngå en ekteskapskontrakt med fullstendig særeie.

Dagladet Magasinet har hentet ut opplysninger fra det kjente finansparets ekteskapskontrakt, og av den kommer det frem at Charlotte Spetalen fikk en rekke dyre gaver av sin mann da de ble smidd i hymens lenker i 2003.

PÅ FERIE: Charlotte Spetalen la ut dette humoristiske bildet på sin Instagram-profil. Foto: Charlotte Spetalen / Instagram
PÅ FERIE: Charlotte Spetalen la ut dette humoristiske bildet på sin Instagram-profil. Foto: Charlotte Spetalen / Instagram Vis mer

- Takk for Range Roveren

Ifølge Dagbladet ble nemlig ekteparet enige om at Charlotte Spetalen skulle få en Range Rover og én million kroner i kontanter da de inngikk ekteskapet.

«Gaven, inkludert avkastning, er Charlotte Volls særeie», heter det i ektepakten, ifølge avisen.

Ifølge skattetallene for 2018 hadde Øystein Stray Spetalen en formue på 1 870 843 952 kroner og null i inntekt. Charlotte Spetalen hadde på sin side null i inntekt og en formue på 2 876 658 kroner.

Spetalen-paret fikk utvilsomt med seg Dagbladets omtale for noen uker siden, og kort tid etter at artikkelen ble publisert, valgte Charlotte å legge ut et humoristisk bilde på Instagram som et svar på omtalen.

MOR OG DATTER: Charlotte Spetalen med datteren Jenny Spetalen da Jan Thomas arrangerte Coachella- fest på Aker Brygge. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MOR OG DATTER: Charlotte Spetalen med datteren Jenny Spetalen da Jan Thomas arrangerte Coachella- fest på Aker Brygge. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Takk for Range Roveren, har hun skrevet humoristisk på bildet som ble publisert på Instagrams historiefunksjon.

Bildet er tatt på det som ser ut som en båt, og viser Spetalen som kysser sin ektemann Øystein mens de begge er iført badetøy.

Har to barn sammen

Charlotte og Øystein Spetalen giftet seg som nevnt i 2003, og sammen har paret datteren Sophie Stray (14) som for tiden prøver å slå gjennom som popstjerne, ifølge KK.

GODT GIFT: Charlotte og Øystein Spetalen har vært gift i 16 år. Her er de sammen i førstnevntes 40-årsdag i 2013. Foto: Espen Solli / Se og Hør
GODT GIFT: Charlotte og Øystein Spetalen har vært gift i 16 år. Her er de sammen i førstnevntes 40-årsdag i 2013. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Sophie er den yngste datteren til ekteparet . De har i tillegg datteren Jenny Spetalen (16) sammen. Øystein har også sønnen Kristian (23) fra et tidligere forhold.

Charlotte jobber som fotografkunstner og har blant annet mottatt den prestisjetunge internasjonale fotoprisen «Elsa Awards» for sitt arbeid. Hun har også holdt en rekke utstillinger i inn- og utland, blant annet i Gallery Opera i Monaco.

View this post on Instagram

🌹🌹🌹

A post shared by Charlotte Spetalen 🇳🇴 (@charlottespetalen) on

På sin Instagram-profil legger Charlotte stadig vekk ut bilder hun har tatt selv, blant annet fra ferier og naturopplevelser, så det hersker liten tvil om at 45-åringen har sans for fortografi.

Ifølge Instagram-profilen hennes, kan det se ut til at hun stadig har vært på reisefot i Europa den siste tiden, og hun har lagt ut en rekke flotte bilder fra europeiske byer som Paris, Monte Carlo, Marbella og Roma.

View this post on Instagram

«We’ll always have Paris»

A post shared by Charlotte Spetalen 🇳🇴 (@charlottespetalen) on

På flere av bildene kan man også se skuespiller Pia Tjelta (41) som er en god venninne av 45-åringen.

Vil ikke bli kalt «finansfrue»

Til tross for at Charlotte i en årrekke har vært gift med en finansmann, finner hun seg ikke i å bli omtalt som« finansfrue».

- Jeg tenker at media elsker å sette merkelapper. Jeg kjenner meg ikke igjen. Fotballkone, finansfrue - hva er det liksom, sa hun til bladet Henne i 2010.

- De tar ikke hensyn til individet meg. Jeg blir diskutert på grunn av ham jeg er gift med. Som et vedheng. Jeg leser det. Ser det. Og skjønner at de gjør det. Men det er ikke noe jeg bryr meg om. Jeg registerer det, fortsatte hun den gang.

Da Se og Hør møtte spetalen til en prat under Norway Cup i 2012, kunne 45-åringen fortelle at hun på langt nær er en jålete vestkantfrue.

- Jeg er ikke så veldig fancy jeg. Dette kler meg synes jeg. Det er egentlig ganske sjelden jeg går på høye hæler, sa hun til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Boligeier etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer