Coronaviruset:

Slik påvirkes sommeren

Regjeringens forbud om arrangementer med flere deltakere enn 500 forlenges. Slik påvirkes sommeren.

FORLENGER FORBUDET: Helt frem til 1. september vil det nå være forbud mot å samle flere enn 500 mennesker. Pressesjef i TV 2 sier de fremdeles jobber med «Allsang på grensen». Foto: TV 2
FORLENGER FORBUDET: Helt frem til 1. september vil det nå være forbud mot å samle flere enn 500 mennesker. Pressesjef i TV 2 sier de fremdeles jobber med «Allsang på grensen». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag formiddag opplyste kulturminister Abid Raja at forbudet mot arrangementer med over 500 personer forlenges til 1. september. Fram til nå har forbudet vært gjeldende fram til 15. juni, men ble i dag altså forlenget til over sommeren.

Beslutningen vil naturligvis bety mye for mange den kommende tida, og blant andre TV 2-suksessen «Allsang på grensen», som spilles inn fra Fredriksten festning i Halden, kan påvirkes.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, opplyser til Se og Hør at kanalen har jobbet med alternative planer lenge, og at avgjørelsen om å forlenge forbudet mot å samle flere enn 500 mennesker over sommeren, ikke kommer overraskende på.

På spørsmål om hvordan dette vil påvirke sommerens innspilling, svarer Dahl følgende:

- Nå får vi se hva som kommer konkret, men det er ikke overraskende at det settes et tak, noe vi har tatt høyde for i planene vi jobber med.

- Vi jobber med ulike løsninger og håper å ha landet noe i løpet av et par uker.

Pressesjefen påpeker riktignok at kanalen har tid fram til premieren til å planlegge og forberede seg på innspillingen.

Allerede i slutten av mars opplyste Dahl at gjennomføring av TV 2s nåværende og kommende produksjoner vurderes fortløpende.

Etterlyste avklaring

Da Abid Raja møtte pressen lørdag formiddag fortalte han at arrangører har bedt om en rask avklaring på hva som skal skje videre.

- Jeg har hatt et møte med festivalarrangørene som vil ha avklaring før 30. april. Det skal vi følge, sier Raja på pressekonferansen.

Han påpeker at regjeringa må følge råd fra helsemyndighetene, som nå har kommet med en delvis konklusjon.

- De som skal spille kamp vil vise seg verdig i kampen. Artister vil spille. Vi vil oppleve festivalene. Helserådene fra FHI og Helsedirektoratet er delt i to. Nå er det forbud mot arrangementer fram til 15. juni. Det forbudet forlenges til 1. september for arrangementer som samler flere enn 500 deltakere. Det betyr ikke at det er tillatt med arrangementer med færre deltakere etter 15. juni. Denne avgjørelsen kommer på torsdag, sier Raja.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

- Helt knust

Han trekker fram Norway Cup og Øyafestivalen som arrangementer som må utsettes, og sier han er bekymret for økonomien til frilansere og selvstendig næringsdrivende.

- Jeg skjønner at det er utfordrende å vente på svar. Nå har helsemyndighetene bedt om noen ekstra dager for å komme med en faglig vurdering for arrangementer med færre deltakere, sier kulturministeren.

- Det er med tungt hjerte vi nå må meddele at det ikke blir noen Øyafestival i 2020, melder festivalen på sin nettside.

- Dette er en tung dag, skriver daglig leder Tonje Kaada.

Også Stavernfestivalen og Vinjerock er avlyst.

- Det er selvfølgelig leit, men i dagens situasjon er en avlysning det eneste ansvarlige å gjøre. Nå er det helse som er viktigst, sier daglig leder Ole Christian Mørk i Stavernfestivalen.

Palmesus blir heller ikke noe av i år.

- Vi er helt knust, skriver Palmesus på Facebook.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

LES OGSÅ: Gifteplaner etter svindyr sex

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer