Guri Solberg fra «Århundrets stemme»:

Slik overrasket hun ektemannen på bryllupsdagen

TV 2-programlederen ga musikermannen David Chelsom Vogt noe utenom det vanlige.

OVERRASKET MANNEN: Da Guri Solberg giftet seg med musiker David Chelsom Vogt i 2008, trådte hun til med et musikalsk innslag. Foto: Anders Martinsen/ Se og Hør
OVERRASKET MANNEN: Da Guri Solberg giftet seg med musiker David Chelsom Vogt i 2008, trådte hun til med et musikalsk innslag. Foto: Anders Martinsen/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Guri Solberg (41) er aktuell som programleder for direktesendte «Århundrets stemme» på TV 2. Her tryller proffe artister fram uforglemmelige låter fra ulike tiår.

Selv gikk unge Guri rundt med sin egen popstjernedrøm til godt opp i tenårene:

LES MER: Ukens Se og Hør Extra er i salg nå.
LES MER: Ukens Se og Hør Extra er i salg nå. Vis mer

- Jeg har hatt mange timer foran speilet med hårbørsten som mikrofon. Husker spesielt jeg likte å mime til Kim Wilde, som var stor på 80-tallet. En periode skrev jeg også mange sanger, mye om krig og urettferdighet. Popstjernedrømmen ebbet nok sakte ut på 90-tallet, medgir Guri.

Sterkt øyeblikk

Oppvokst på Voss som hun er, så sang hun i Voss Musikkskole sitt kor. Hun spilte tverrfløyte i mange år – kyndig veiledet av lærer Kåre Herfindal.

Hun hadde også en kort karriere i orkesteret Fossegrimen.

- Jeg husker ennå den fantastiske følelsen det var å skape musikk sammen med andre, minnes Guri.

På sin egen store bryllupsdag, 21. juni 2008, leverte hun selv et meget sterkt øyeblikk – perfekt assistert av ektemann David Chelsom Vogts (38) bejublede poprock-band, Real Ones.

Overrasket sin kjære

- David visste at jeg skulle gjøre noe, men ikke hvilken låt – og ikke at jeg hadde med meg dansere. Min søster Mari og gode venn Nils Petter var med, og vi hadde egen koreografi, forteller Guri.

James Taylor-låten «How Sweet It Is To Be Loved By You» ble mildt sagt tatt godt imot av hennes kjære.

Saken fortsetter under bildet.

STØDIG PAR: I sommer kan Guri Solberg og ektemannen feire ti år som ektepar. Foto: Anders Martinsen/ Se og Hør
STØDIG PAR: I sommer kan Guri Solberg og ektemannen feire ti år som ektepar. Foto: Anders Martinsen/ Se og Hør Vis mer

- Musikkinteressert som du er: Kunne du egentlig ha giftet deg med en som ikke er musiker?

- Det kunne jeg nok, men jeg er jo veldig heldig som har funnet en som er så bra og dyktig som David, svarer Guri lattermildt.

- Hvorfor falt du for ham?

- Først fordi han inviterte på nachspiel med en utømmelig kilde av øl. Deretter fordi han er så engasjert i alt han gjør, så kjekk og god. Og kanskje aller mest fordi vi ler så masse sammen, forklarer Guri.

Hun er fortsatt ihuga Real Ones-fan, slik hun har vært siden første konsert med bandet for 15 år siden.

- Jeg blir alltid imponert og glad når jeg ser dem spille. De klarer hele tiden å fornye seg, og selv jeg som følger dem så tett, lar meg overraske, roser Guri.

NOSTALGI: - Musikkinteressen min våknet for alvor på 1990- og 2000-tallet. Jeg har mange tenåringsminner knyttet til kjente nittitallslåter, avslører Guri, her i klassisk 60-tallshabitt i anledning «Århundrets stemme». Foto: Håvard Solem/ TV 2
NOSTALGI: - Musikkinteressen min våknet for alvor på 1990- og 2000-tallet. Jeg har mange tenåringsminner knyttet til kjente nittitallslåter, avslører Guri, her i klassisk 60-tallshabitt i anledning «Århundrets stemme». Foto: Håvard Solem/ TV 2 Vis mer

Bredt spekter

Sammen har paret døtrene Ella (8) og April (5), og de har fått musikalske preferanser som spenner vidt.

- Barna mine er glade i å høre på NRK Radio Super, så da blir det mye MGP junior-hits og slikt. Sammen hører vi på alt fra Beatles, Marcus & Martinus og Beethoven til Admiral P.

- Hva er dine egne sterkeste musikalske opplevelser?

- Jeg husker da jeg hørte på mamma og pappas gamle singler, blant annet Connie Francis med «Everybody's Somebody's Fool», som gjorde meg så glad at jeg sto på stuebordet og danset. Låten er fra 1960, men jeg danset rundt på bordet tidlig på 80-tallet, forteller Guri.

Trøst i musikken

Den populære TV 2-programlederen fant også styrke i musikkmiljøet i en til dels vanskelig tid som utenlandsstudent.

- Jeg hadde noen fantastiske musikkopplevelser som utvekslingsstudent i Frankrike. Skolen var tøff, og jeg fant meg ikke til rette – før jeg fant en gjeng som var like musikkinteressert som meg.

- Vi så PJ Harvey i en mørk kjeller og jeg sneik meg gratis inn på en utsolgt stadion-konsert med The Cure, erindrer den meget musikkyndige journalisten og programlederen.

- ET VANSKELIG INTERVJU: Guri Solberg lurte først på om Mariah Carey var full da hun intervjuet henne i New York. - Jeg tenkte at hun enten var full, eller sliten, eller bare koko, sier Solberg til Dagbladet. Se intervjuet her. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Slik hyller han kona etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer