Ross Arne Næss:

Slik mottok de sjokkbudskapet

Sønnen åpner opp om moren og sjokket over farens død.

KJENTE FORELDRE: Brødrene Ross Arne og Evan Ross er sønnene til artisten Diana Ross og den avdøde, norske eventyreren Arne Næss jr. Foto: NTB Scanpix
KJENTE FORELDRE: Brødrene Ross Arne og Evan Ross er sønnene til artisten Diana Ross og den avdøde, norske eventyreren Arne Næss jr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I januar 2004 kom den tragiske nyheten om at den norske forretningsmannen og eventyreren Arne Næss jr. hadde omkommet i en klatreulykke nær Cape Town i Sør-Afrika. Han ble 66 år.

Han etterlot seg barna Christoffer Næss (51), Katinka Næss (48), Leona Næss (44), Ross Arne Næss (31), Evan Olav Ross (30), Nicklas Næss (18) og Louis Næss (15).

To av dem, Ross Arne og Evan Olav, fikk han med superstjernen Diana Ross (74). Hun giftet seg med fjellklatreren i 1985, men paret ble offisielt skilt i 2000.

Nå snakker en av sønnene ut som sitt merkverdige liv.

Snakket om luksuslivet

- Jeg hadde femten fantastiske år med Arne, en mann jeg elsket over alt på jord. Og det er jeg takknemlig for, har Diana tidligere sagt til Dagbladet.

Yngstesønnen Evan Olav Ross, som er artist og skuespiller,har blant annet spilt i «Hunger Games»-filmene og er gift med artisten Ashlee Simpson Næss (34).

YNGST: Evan Ross (30) er parets yngste sønn. Han er gift med artisten Ashlee Simpson (34). Foto: NTB Scanpix
YNGST: Evan Ross (30) er parets yngste sønn. Han er gift med artisten Ashlee Simpson (34). Foto: NTB Scanpix Vis mer
ELDST: Ross Arne Næss (31) er den eldste broren. Han er gift med ungdomskjæresten sin Kimberly Ryan Næss (32). Foto: NTB Scanpix
ELDST: Ross Arne Næss (31) er den eldste broren. Han er gift med ungdomskjæresten sin Kimberly Ryan Næss (32). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eldstesønnen Ross Arne Næss er nattklubb- og barbersalongeier i Hollywood. I 2016 giftet han seg med ungdomskjæresten Kimberly Ryan Næss (32), og paret har sønnene Leif Arne (2) og Indigo Shadow (1) sammen.

For første gang stiller Ross Arne Næss opp til et intervju alene, og åpner nå opp om foreldrene sine i et nytt intervju med Dagbladets Magasinet.

I intervjuet forteller Næss om dagen har fikk det tunge dødsbudskapet. Det var i en biologitime at han hørte sitt eget og Evans navn bli ropt opp over høyttaleren, og han kunne se morens bil kjøre inn på skoleområdet.

Ute i bilen fikk de den triste beskjeden.

- Mamma satt i bilen. Hun prøvde å snakke så rolig hun bare klarte, men vi kunne se at hun var fortvilet. Hun sa: «Fares deres døde. Han falt mens han var i Sør-Afrika», forteller han åpenhjertig til Magasinet.

Diana Ross og Arne Næss jr. møtte hverandre under en ferie på Bahamas, og forelsket seg fort. Flere ganger har Ross omtalt Næss som sitt livs store kjærlighet, til tross for at de gikk gjennom en skilsmisse i 2000. Selv etter skilsmissen var de to gode venner.

- Mamma snakker om pappa hele tiden. Hun savner ham, det vet jeg. Selv om de aldri så hverandre daglig, fungerte forholdet for dem, og etter skilsmissen var de fremdeles venner. Min far var en uavhengig mann. Å prøve å presse ham inn i et hjørne, hadde ikke gått. Min mor er også uavhengig. Det var aldri meningen at vi skulle være en kjernefamilie, det hadde ikke latt seg gjøre.

SUPERPAR: Diana Ross og Arne Næss jr. var sammen i femten år før det omsider tok slutt. Ross har ved flere anledninger beskrevet eksmannen som sitt livs største kjærlighet. Foto: NTB Scanpix
SUPERPAR: Diana Ross og Arne Næss jr. var sammen i femten år før det omsider tok slutt. Ross har ved flere anledninger beskrevet eksmannen som sitt livs største kjærlighet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hedret faren

Det er tydelig at brødreparet savnet faren sin fælt. Ross Arne Næss er blitt en ivrig fjellklatrer, akkurat som pappaen, og de var ofte på turer sammen, enten det var eventyr, fjellturer eller norgesferier.

Brødrene har fått et svært tett forhold til moren sin etter farens bortgang, og han forteller at hun alltid har vært flink til å stille opp hjemme, til tross for at hun er en verdensstjerne med store turneer kloden rundt.

View this post on Instagram

Family. Miss you dad. @dianaross @realevanross

A post shared by Ross Naess (@rossnaess) on

Ved hjelp av privatfly kom hun hjem akkurat tidsnok for å stelle i stand frokost og kjøre barna til skolen neste dag.

- Å se min mor hele tiden sjonglere jobb med alt hun gjorde for barna sine, var en fantastisk ting. Sterke kvinner er ryggraden til alt. De er også min ryggrad. Jeg vokste opp med tre sterke, intelligente søstre. Hverdagen min som barn var med mamma, mens utforsking og eventyr opplevde jeg med pappa.

En av søstrene til Næss er den kjente skuespilleren Tracee Ellis Ross, kjent fra blant annet TV-serien «Black-ish».

Tatoverte farens navn

Også yngstesønnen Evan Ross har tidligere åpnet opp om savnet etter pappa, noe han har slitt mye med. Han har også tatovert farens navn over et vikingskip for å hedre ham.

View this post on Instagram

@amandademme the Visionary!🖤

A post shared by Evan Ross (@realevanross) on

- Jeg tenker på pappa hver eneste dag og savner ham ofte. Derfor har jeg dedikert min venstre arm til ham. I tillegg til navnet hans har jeg fått tatovert et vikingskip. Pappa elsket vikinger, har Evan sagt i et intervju med Se og Hør.

Arne Næss tok ofte sønnene med på norgesferie, og barna hans har etter hvert knyttet sterke bånd til farens hjemland.

- Pappa tok oss med på Norgesferie hver eneste sommer, så vi har mange gode minner herfra. Nå drømmer jeg om å kjøpe et sted sammen med broren min Ross Arne. Enten i Oslo, eller på en øy. Jeg elsker livet i Norge, sa han til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: - Jeg skal sørge for at hun vet at hun er elsket