«Sommerhytta»:

Slik møttes de: - Jeg jobbet i kulissene

Årets hyttebyggere åpner seg om hvordan de fant kjærligheten.

KJÆRLIGHETSSESONG: Årets sesong av «Sommerhytta» skiller seg stort fra tidligere sesonger. Foto: Espen Solli / TV 2
KJÆRLIGHETSSESONG: Årets sesong av «Sommerhytta» skiller seg stort fra tidligere sesonger. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

I årets sesong av «Sommerhytta» møter vi en litt annen gjeng enn det vi kanskje er vant til. Da årets deltakere ble gjort offentlig i slutten av mars, sto det nemlig klart at sesongen skiller seg fra tidligere.

I år er det bare jevnaldrende kjærestepar som deltar - ikke folk med sprik i alder og relasjoner som vi er vant med.

Det det imidlertid er sprik i, er hvor lenge parene har vært kjærester.

Ferierte sammen

Daria Klovholt (25) og Marius Holst (26) er årets ferskeste par. De møttes i 2019, men bor i dag sammen på Ensjø i Oslo.

- Marius kommer til å hate meg for dette, beklager Marius, innleder Daria overfor Se og Hør når vi møter henne uten kjæresten.

TINDER-MATCH: Det gikk fort i svingene etter at Daria og Marius matchet på datingappen Tinder i 2019. Foto: Privat
TINDER-MATCH: Det gikk fort i svingene etter at Daria og Marius matchet på datingappen Tinder i 2019. Foto: Privat Vis mer

- Det startet med at vi matchet på Tinder, og han skrev en veldig fin melding og komplimenterte smilet mitt. Det var ikke noe jævlig i hvert fall. Så husker jeg at jeg så det og tenkte «ok». Men så la jeg det litt fra meg.

En uke senere var 25-åringen på ferie da det plutselig tikket inn en melding på Instagram.

- Da tenkte jeg: «Oi, er ikke det samme fyren fra en uke tilbake». Mange tenker nok «herregud, for en stalker», men jeg tenkte «herregud, han husker meg ennå». Så det var litt sjarmerende,

Deretter gikk det slag i slag for kjæresteparet. På sommeren havnet hun og en venninne på Palmesus i Kristiansand sammen med Marius og vennene hans.

- Så møttes vi der, og en uke senere dro vi til Spania på ferie sammen. Da var vi egentlig på date hver dag gjennom ferien, så etter det var vi offisielt sammen.

BLØR: Det er ikke alt som går planlagt for Eldan Naftaly Nysveen på «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

- Hadde som mål at jeg skulle ha ham

Sara Meyer Boudaya (27) og Ibrahim Mahnin (29) møttes allerede i 2014 - på barnevernsstudiet i Lillehammer.

- Jeg er litt mer frittalende når det kommer til følelser og er en håpløs romantiker, men første skoledag visste jeg at det var han jeg skulle gifte meg med. Og jeg hadde rett, sier Sara til Se og Hør.

KLAR TALE: Sara visste fra første møte at hun skulle gifte seg med Ibrahim. I dag er de mann og kone. Foto: Privat
KLAR TALE: Sara visste fra første møte at hun skulle gifte seg med Ibrahim. I dag er de mann og kone. Foto: Privat Vis mer

Paret, som i dag er gift, ble godt kjent gjennom lange dager på lesesalen og ble gode venner.

- Jeg hadde som mål at jeg skulle ha Ibrahim, men det skulle ikke synes. Jeg jobbet i kulissene, eller bare latet som ingenting, sier hun videre, før ektemannen legger til:

- Ja, du latet som ingenting.

Både Sara og Ibrahim er fra minoritetsfamilier og en kultur som sier at man ikke skal være kjærester, men på et punkt visste de godt at de skulle gifte seg. Da forlovet de seg.

- Å forlove seg i den kulturen vi kommer fra er å fortelle til familie at vi vil gifte oss. Det er ikke den klisjeen at han plutselig frir, men likevel tok han meg med til Grefsenkollen og gikk ned på ett kne.

GRUER SEG: Kjæresteparet Lise Sakariassen og Lars Jørgensen fikk ikke velge hytte i «Sommerhytta». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Ibrahim legger til at han ikke egentlig er en romantiker, men paret kan avsløre at det fremdeles ligger en gammel rosebukett fra Ibrahim til Sara i kjelleren.

GIFTET SEG: Etter at Ibrahim hadde gått ned på ett kne, var det duket for bryllup. Foto: Privat
GIFTET SEG: Etter at Ibrahim hadde gått ned på ett kne, var det duket for bryllup. Foto: Privat Vis mer

- Vi har det veldig gøy sammen. Vi henger sammen ofte. Man kan jo bli litt lei av folk, men jeg blir ikke lei av deg. Jeg tror kanskje Ibrahim blir lei av meg, sier Sara, og drar frem sin mest uskyldige stemme.

Det kan imidlertid virke som Ibrahim ikke blir for lei, ettersom begge innrømmer at de synes det er koselig å være mann og kone.

- Det har vært en reise

Overfor Se og Hør har Lina Langerud Heikkilä (30) og Eldan Naftaly Nysveen (32) tidligere avslørt at de har tatt steget og giftet seg etter «Sommerhytta»-innspillingen. 1. mai i år markerer dagen hvor de feirer 13 år som kjærester, men de har kjent hverandre noe lenger enn det.

- Veldig detaljert tror jeg ikke vi skal gå, men vi møttes på byen i Elverum. Jeg ble nesten litt forelsket i deg første gang jeg så deg, sier Lina til ektemannen, før han legger lattermildt til:

13 ÅR: Eldan og Lina ble kjærester for mange år siden. I dag er de gift. Foto: Privat
13 ÅR: Eldan og Lina ble kjærester for mange år siden. I dag er de gift. Foto: Privat Vis mer

- Sikkert fordi jeg ikke klarte å si noen ting. Litt detaljer må jo være lov. Jeg også ble veldig betatt, selv om det jeg sa der og da kanskje ikke var så vettug.

Paret avslører at de møttes under en fuktig kveld på byen - i hvert fall for Eldan.

- Fra min side var det faktisk kjærlighet ved første blikk og jeg føler du ble forelsket i meg du også, legger Lina til.

STIKKER: Etter en konkurransen i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

Nå er det altså snart 13 år siden paret ble kjærester, noe som er lenger enn noen av de andre parene fra årets sesong.

- Det er lenge, og det er ikke noen selvfølge at man er sammen så lenge, i hvert fall ikke når man møtes når man er så ung. Det har vært en reise på godt og vondt - en berg-og-dal-bane.

- Veldig betatt med en gang

I likhet med Sara og Ibrahim, møttes også Lise Sakariassen (27) og Lars Jørgensen (27 gjennom studiet.

- Det er så lenge siden vi møttes … sier Lise, før hun tar en tenkepause.

- Vi møttes på studiet i Stavanger, og var venner først. Så jeg vet ikke - var det kjærlighet ved første blikk? spør hun kjæresten retorisk.

- Det var nok det uten at vi skjønte det helt. Jeg var veldig betatt med en gang, i hvert fall.

IKKE GLAD: Adrian og Christine får en gave fra Anna og Jone i «Sommerhytta», men blir ikke så veldig glad. Video: TV 2 Vis mer

Da var paret fremdeles unge, og innrømmer overfor Se og Hør at det var «litt frem og tilbake i noen år». Det var helt til de møttes en fuktig kveld ute på byen.

- Var det full klaff da?

- Da vi først bestemte oss for å bli sammen, ble vi det egentlig med en gang, sier paret, som den gang allerede hadde vært venner i lang tid.

- Jeg føler at det er litt som på «Sommerhytta» - at vi planlegger veldig, veldig mye og er ubesluttsomme, men når vi først bestemmer oss, da skjer det.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

«Sommerhytta»-parenes opp- og nedturer kan man følge de neste ti ukene, før vi omsider får vite hvem som har stukket av med den gjeve premien: en egen hytte.

LES OGSÅ: Bekrefter brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer