Kamala Harris:

Slik møtte hun ektemannen

Syv år etter at de møttes, kommer Kamala Harris med privat avsløring til ektemannen Doug Emhoff.

HEMMELIGHET: Kamala Harris (56) skal lenge ha holdt en liten hemmelighet skjult for ektemannen Doug Emhoff (56). Her er de avbildet sammen i 2019 - han med bilde av kona på telefonen. Foto: Alex Wong/ Getty Images/ AFP/ NTB
HEMMELIGHET: Kamala Harris (56) skal lenge ha holdt en liten hemmelighet skjult for ektemannen Doug Emhoff (56). Her er de avbildet sammen i 2019 - han med bilde av kona på telefonen. Foto: Alex Wong/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

56 år gamle Kamala Harris ble historisk da demokraten Joe Biden (78) vant presidentvalget i USA i november. Med det ble Harris nemlig USAs første kvinnelige, og fargede, visepresident.

Harris, som onsdag ble tatt i ed som Joe Bidens visepresident under innsettelsesseremonien i Washington D.C., virker mer enn klar for å overta rollen fra republikaneren Mike Pence (61).

HISTORISK: Kamala Harris og ektemannen Doug Emhoff ankommer innsettelsesseremonien i Washington D.C. onsdag 20. januar 2021. Foto: Win McNamee/ Getty Images/ AFP/ NTB
HISTORISK: Kamala Harris og ektemannen Doug Emhoff ankommer innsettelsesseremonien i Washington D.C. onsdag 20. januar 2021. Foto: Win McNamee/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer

I forbindelse med presidentvalget i høst viste også flere stjerner sin støtte til Harris og roste henne for sitt engasjement. En hel del kjendiser, som Lizzo, Beyoncé og Selena Gomez, har vært tydelige i sin støtte til både Harris og Biden, ifølge Marie Claire.

USAs første «second gentleman»

Med valgseieren - og den påfølgende innsettelsen - ble ikke bare Harris historisk, men også hennes ektemann, Doug Emhoff (56). Han er nemlig USAs første «second gentleman» - altså den første mannlige ektefellen til en visepresident.

Emhoff, som er partner i advokatfirmaet DLA Piper, gjorde karriere som kjent advokat i underholdningsindustrien. Men da valgseieren var et faktum sluttet Emhoff i jobben og viet seg til sin nye rolle som USAs aller første «second gentleman», slik Dagbladet tidligere har skrevet.

FØRSTE KVINNELIGE VISEPRESIDENT: USAs neste visepresident, Kamala Harris, gikk på talerstolen etter at seieren til demokratene var et faktum 7. november. Vis mer

Harris, som gjennom hele valgkampanjen stolt har vist frem ektemannen, har også delt flere koselige Instagram-innlegg der mannen hennes er med.

Google-avsløring

Naturlig nok er interessen for det ferske visepresidentparet stor, og de ble nylig intervjuet av CBS News-programmet «Sunday Morning». Der kommer Harris med en privat avsløring.

I 2013 møtte nemlig Kamala Harris sin nåværende ektemann på en «blind date». Og overfor programleder Jane Pauley innrømmer Harris at hun googlet Emhoff ganske nøye før stevnemøtet.

- Jeg gjorde det! forteller en lattermild Harris i intervjuet ifølge People, til ektemannens store overraskelse.

- Åh. Dette er en avsløring! responderer Emhoff på konas innrømmelse.

- «Hun er heit»

Det var for øvrig PR-konsulent Chrisette Hudlin, som er en god venninne av Harris, som skal ha spleiset paret tilbake i 2013.

Dette skal ha skjedd etter at Emhoff hadde møtt Harris på et arrangement for advokater, noe han nevnte for Hudlin - som han kjente gjennom jobb.

- Han sa noe som lignet på «hun er skikkelig heit». Han komplimenterte henne, og samtidig beundret han henne, og det likte jeg, har Hudlin fortalt til Marie Claire om hvorfor hun valgte å spleise dem.

PROVOSERER: Det nye coveret av magasinet Vogue med Kamala Harris på forsiden får flere til å reagere. Vis mer

Det var for øvrig også Hudlin som rådet Harris til å ikke google Emhoff før «blind daten».

Og der Harris gikk imot venninnens google-råd, var Emhoff på sin side tilsynelatende ikke det minste redd for å virke for interessert.

TRIUMF: Joe Biden gir Kamala Harris en «fist bump» like etter at hun ble tatt i ed som USAs nye visepresident onsdag. Foto: Drew Angerer/ Getty Images/ AFP/ NTB
TRIUMF: Joe Biden gir Kamala Harris en «fist bump» like etter at hun ble tatt i ed som USAs nye visepresident onsdag. Foto: Drew Angerer/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer

Flau melding

Før deres første date sendte Emhoff nemlig en tekstmelding til Harris, men han nøyde seg ikke med det. Dagen etter valgte han å også ringe Harris, noe som neppe gikk helt slik han hadde planlagt.

- Jeg la igjen denne klønete talemeldingen, som hun sparte på og spiller for meg på årsdagen vår hvert år. Jeg trodde jo at jeg aldri kom til å høre fra henne igjen, men ... sier Emhoff i CBS-intervjuet.

I intervjuet forteller Harris at hun - heldigvis - ble veldig sjarmert av talemeldingen.

- Det var bare så søtt. Og det er det jeg mener, greia med Doug er at han er akkurat den han er. Han er fullstendig autentisk og tydelig på hva han bryr seg om. Og det er familien, det er jobben, sier Harris, før ektemannen legger til:

- Og deg.

GRATULERER BIDEN: Kort tid etter at de store, amerikanske mediene meldte at Joe Biden blir USA sin neste president, delte Kamala Harris denne rørende videoen på Instagram. Vis mer

Privat seremoni

Og fra det første stevnemøtet gikk det slag i slag for det forelskede paret. Året etter, i 2014, forlovet de seg. Og bare fire måneder senere giftet de seg i en privat seremoni på Santa Barbara tinghus med familie til stede, ifølge SFGate .

Emhoff, som tidligere var gift med Kerstin Emhoff (53) i 16 år, deler barna Cole (26) og Ella (21) med henne.

Harris gikk tidlig inn i rollen som stemor, og de to barna har snakket varmt om henne i et intervju med Glamour.

- Da vi først møttes, føltes alt så naturlig at det ikke var en stor greie i det hele tatt. Det føltes som om vi alltid hadde kjent hverandre, sa Ella til magasinet høsten 2020.

Og det historiske visepresidentparet, som markerte sin seks års bryllupsdag i fjor, markerte jubileet med følgende innlegg på Harris' Instagram-profil:

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Honey Boo Boo»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer