FLEIPET OM HELLSTRØM: I "Nytt på nytt" fleipet Stig Henrik Hoff om at han ødela hånden da han jobbet som kokkelærling hos Eyvind Hellstrøm. Foto: NRK
FLEIPET OM HELLSTRØM: I "Nytt på nytt" fleipet Stig Henrik Hoff om at han ødela hånden da han jobbet som kokkelærling hos Eyvind Hellstrøm. Foto: NRKVis mer

Slik mistet han fingeren

- Han kjørte over hånden min og vel så det.

SEHER.NO: Stig Henrik Hoff (44) er kjent fra blant annet "Max Manus" og "Hvaler", og har de siste årene blitt en kritikerrost skuespiller i Norge.

Flere har kanskje lagt merke til at 44-åringen mangler en finger på ventre hånd, og i "Nytt på nytt" for et par uker siden, fleipet Hoff - som er utdannet kokk og har gått i lære på Bagatelle - om at han kan takke Hellstrøm for hånda.

- Han er saklig, kjempeflink. Men vi kom jo til det punktet når vi fikk litt krise da. Selvfølgelig. Det gjør man jo med folk, du tar tyn også kommer du til et punkt hvor man ikke gidder mer, forklarte Hoff i NRK-programmet.

- Og da? spurte programleder Jon Almaas.
 
- Da tok han... Da var jeg ferdig på Bagatelle! sa Hoff og viste fram venstre hånd med den manglende lillegingeren.

- Var det Hellstrøm? spurte Alnæs.

- Ja, fleipet skuespilleren.

Se klippet fra "Nytt på Nytt" (rundt 13 minutter inn i programmet) på NRK-nettv her (ektern lenke).

Til Drammens Tidende innrømmer Hoff imidlertid hva som egentlig skjedde med hånda, da han som 17-åring ble offer for en arbeidsulykke.

- Fingeren tok jeg da jeg jobbet som sveiser og leiearbeider på et jernbinderi i Krokstadelva som 17-åring. Jeg jobbet oppunder taket hvor det kan gå sånne jernbaneskinner. Så var det en kar nede på gulvet som glemte at jeg var der, så han kjørte over hånden min og vel så det. Måtte rygge tilbake og greier, forteller skuespilleren i et intervju med avisen.

Det første legene sa etter ulykken var at han kom til å sitte igjen med bare tommelen og pekefingeren på venstre hånd. Sånn gikk det heldigvis ikke, og Hoff mistet bare lillefingeren. Det stoppet han imidlertid ikke i blant annet å bli kokkelærlig på Bagatelle - og i dag en norgeskjent skuespiller.

Hoff er god venn med skuespilleren Aksel Hennie - som er fadder til datteren hans Lilly Maxine - og til Drammens Tidende beskriver Hennie kollegaen som en kreativ fyr.

– Han er en jævla bra lekekamerat ute på jobb – alltid uredd og leken. I tillegg er han ekstremt fingernem og elsker å lage ting, sveise, koke og ordne. Jeg tror han har tallerkener av gamle lamper. Han ser aldri problemer, bare utfordringer. Som da det gikk hull på motorsykkelsetet hans og han tok to gamle army-boots han hadde stående og spratt dem opp og sydde dem sammen til et nytt setetrekk, forklarer Hennie til avisen.

Stig Henrik Hoff er forøvrig både småbarnsfar og bestefar, skriver Her og Nå.

Skuespilleren er sammen med Sølje Bergmann (34), som han planlegger å gifte seg med i mai. Sammen med Bergmann har han døtrene Lilly Maxine (1,5 år) og Rosalind (2 mnd), i tillegg til at han har to voksne døtre fra tidligere forhold.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Gifter seg i garasjen