BRUKTE INSTAGRAM: Bjørn Eidsvåg brukte sosiale medier da han mintes sin døde kunstnervenn.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
BRUKTE INSTAGRAM: Bjørn Eidsvåg brukte sosiale medier da han mintes sin døde kunstnervenn. Foto: Espen Solli/Se og HørVis mer

Slik minnes Bjørn Eidsvåg sin døde venn

Bjørn Eidsvåg brukte Instagram da han mintes sin venn gjennom over 20 år.

SEOGHØR.NO: Forrige uke døde Kjell Nupen - bare 58 år gammel.  En av Norges mest markante kunstnere måtte gi tapt for kreftsykdommen som rammet ham i desember i fjor.  

Dronning Sonja var en av kunstnerens beundrende venner, men vennekretsen var stor. En av disse er Bjørn Eidsvåg (60). Den avholdte artisten er en aktiv bruker av sosiale medier, og onsdag kveld postet Eidsvåg et kunstnerisk bilde av skyer foran månen i Oslo-natta.

Under bildet minnes han sin døde venn med følgende tekst: «…noe Nupensk over Oslonatta i går, det passa…» 

Bjørn Eidsvåg og Kjell Nupen var både venner og forretningspartnere. I 2011 dannet de helikopterselskapet Helt Propell sammen. Eidsvåg var ofte innom verkstedet til sin venn utenfor Kristiansand.

- Sammen har vi funnet en helt trygg arena der vi kan snakke om det vanskeligste og det viktigste i livet, og være viss på at det blir mellom oss, sa de to i et intervju med Aftenposten i 2012. 

Orket ikke

De to møttes gjennom Magne Furuholmen, men ingen av dem var spesielt interessert i å hilse på hverandre da a-ha-legenden førte dem sammen. 

- Magne kom og sa at jeg måtte hilse på Kjell Nupen. Jeg var ikke helt i slag, og tenkte «uff, jeg orker ikke bli kjent med nye kunstnere nå. Det er så krevende», sa Eidsvåg i det samme intervjuet. 

Men vennskap ble det. Kunstnerne fra hver sin arena fikk et over 20 år langt vennskap sammen - før altså Kjell Nupen døde av kreft onsdag 12. mars. Noen dager senere feiret Bjørn Eidsvåg sin 60-årsdag.

Kommende tirsdag bisettes Nupen fra Søm kirke utenfor Kristiansand.

LES OGSÅ: Måtte i terapi for å kontrollere sinnet