Anna Sorokin:

Slik lurte hun New York-fiffen trill rundt

Anna Delvey (28) levde et liv med New York-sosieteten. Så slo glansbildet sprekker.

I RETTEN: Anna Sorokin står tiltalt for grovt tyveri og svindel. Foto: AP Photo/ NTB scanpix
I RETTEN: Anna Sorokin står tiltalt for grovt tyveri og svindel. Foto: AP Photo/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mellom 2013 og 2017 festet Anna Delvey (28) med New York-sosieteten og slengte rett som det var fra seg tips oppunder 1000-kronersklassen.

Men bak fasaden skjulte det seg en svindler.

Kvinnen som viste seg å hete Anna Sorokin utga seg for å være en rik arving fra Tyskland. Men det skulle vise seg at det ikke var foreldrene som sponset 28-åringens luksuriøse livsstil, der hun flyttet seg fra et luksushotell til et annet, svømte i dyre designerklær og spanderte på vennene i dyre dommer.

Nå står hun tiltalt for å ha svindlet venner, bedrifter og hoteller for til sammen 275 000 dollar - 2,3 millioner kroner - mens hun jetsettet rundt om i verden. I tillegg står hun tiltalt for grovt tyveri. Det skriver nyhetsbyrået AP.

UTGA SEG FOR Å VÆRE RIK: Anna Sorokin er tiltalt for å ha svindlet venner, bedrifter og hoteller for en svimlende sum av til sammen 275 000 dollar. Foto: NTB scanpix
UTGA SEG FOR Å VÆRE RIK: Anna Sorokin er tiltalt for å ha svindlet venner, bedrifter og hoteller for en svimlende sum av til sammen 275 000 dollar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Faren tidligere lastebilsjåfør

Ifølge vennene skal Sorokin ha hevdet at faren var både diplomat, oljebaron eller en utvikler av solkraft. Men overfor New York Magazine bekrefter faren at han er en tidligere lastebilsjåfør som nå jobber med varmeanlegg.

Sorokin skal blant annet ha dratt på ferie med ei venninne til Marokko, der hun stadig hadde støtt på problemer. Hun skal blant annet ha hevdet at hun hadde problemer med å flytte penger over fra kontoer i Europa.

View this post on Instagram

fly thru twice

A post shared by Anna Delvey (@theannadelvey) on

Venninna måtte legge ut for alle utgifter. Det endte til slutt opp på 62 000 dollar - en drøy halv million kroner.

Denne kvinnen, ved navn Rachel Deloache Williams, har tidligere åpnet opp om venninnas svik.

- Verden var fortryllende når hun var i nærheten - de vanlige reglene gjaldt ikke lenger. Hun hadde en bekvem livsstil, og den lettvinte materialismen i den var forførende, skriver Williams.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Prøver ikke å stikke

Men det skulle vise seg at flere av Sorokins venner hadde opplevd å måtte ta regningen, men fikk aldri pengene tilbake.

Sorokin skal også ha prøvd å få et lån på 22 millioner dollar for å starte en privat klubb der hun hadde planer om å holde kunstutstillinger og pop up-forestillinger. Hun hevdet at banken USB i Sveits hadde papirer som støttet at hun hadde kapital til å ta opp et lån av den størrelsen.

Under et hotellopphold i 2017, skal politiet ha kommet til stedet. Den gang sa hun at pengene var på vei fra en slektning, ifølge AP.

- Jeg har ingen penger, ingen kredittkort. Jeg venter på tanta mi fra Tyskland. Hun skal betale. Jeg prøver ikke å stikke, sa hun ifølge rettsdokumentene.

I 2017 brukte Delvey igjen falske sjekker og kjøpte seg flybillett til California. Der ble hun arrestert og fraktet tilbake til New York hvor hun møtte flere siktelser for grovt tyveri.

Blir tv-serie

I retten denne uka, fortalte Sorokins advokat, Todd Spodek, at disse forbrytelsene ble begått i vente på at 28-åringen fikk nok tid og midler til å åpne en egen bedrift - for så å betale tilbake pengene hun skyldte.

Ifølge AP kommer Sorokin trolig uansett utfall av rettssaken til å deporteres til Tyskland.

SVINDLEREN: Anna Sorokin kommer trolig uansett utfall av rettssaken til å deporteres til Tyskland. Her er hun avbildet under rettsaken 27 mars i New York. Foto: NTB scanpix
SVINDLEREN: Anna Sorokin kommer trolig uansett utfall av rettssaken til å deporteres til Tyskland. Her er hun avbildet under rettsaken 27 mars i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer

Shonda Rhimes (49), skaperen av «Grey’s Anatomy» og «Scandal», har sikret seg rettighetene til å lage serie basert på Presslers artikkel, sammen med strømmegiganten Netflix. Det var i 2017 det ble annonsert at Rhimes selskap Shondaland hadde signert kontrakt med strømmetjenesten, etter et årelangt samarbeid med kanalen ABC.

SERIESKAPER: Shonda Rhimes er kjent for serier med kvinnelige hovedpersoner. Nå skal hun lage serien om Anna Delveys elleville historie. Foto: NTB Scanpix
SERIESKAPER: Shonda Rhimes er kjent for serier med kvinnelige hovedpersoner. Nå skal hun lage serien om Anna Delveys elleville historie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hennes første prosjekt for Netflix blir serien om Anna Delvey. Det meldte Variety Magazine.

HBO skal også holde på med en serie om 28-åringen i disse dager.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Dette er mannen bak skandale-festivalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer