Runar Søgaard iscenesatte sin egen exit:

Slik lurte han TV 2 trill rundt

- Dette kan vi bare beklage, sier kanalens pressekontakt.

UTE: Runar Søgaard forteller til Se og Hør hvorfor han tapte «Farmen kjendis»-tvekampen med vilje. Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

- Jeg gjorde ikke mitt beste i den tvekampen, dessverre. I utgangspunktet hadde jeg veldig lyst til å bli med videre, men så var det en situasjon som oppsto utenfor, forteller Runar Søgaard (51) til Se og Hør.

Det ble med to «Farmen»-uker for den velomtalte eks-predikanten og foredragsholderen. 51-åringen takket for seg i søndagens program, etter å ha tapt en øksekastkonkurranse mot den tidligere proffbokseren Ole «Lukkøye» Klemetsen (47).

MØTTES TIL DUELL: Ole Klemetsen (47) og Runar Søgaard (51). Foto: Alex Iversen / TV 2
MØTTES TIL DUELL: Ole Klemetsen (47) og Runar Søgaard (51). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Søgaard traff blinken på første forsøk, men bommet på de resterende kastene. Og mens det på tv kan virke som en hvilken som helst tvekamp, mener Søgaard altså å ha planlagt utfallet på forhånd.

Holdt det hemmelig

- Jeg iscenesatte min egen exit, ja. Da Mina (radioprofil Mina Hadjian, ukens storbonde) skulle utpeke førstekjempe tidligere i uken, ba jeg henne om å velge meg, slik at jeg kunne reise hjem etter to uker, sier han.

- Visste produksjonen om dette?

- Nei, det gjorde de ikke. Jeg unngikk å fortelle dem om det, rett og slett fordi jeg hele tiden var usikker på om jeg faktisk ville reise hjem, sier han.

Det var kvelden før første innspillingsdag av «Farmen kjendis», som foregikk utenfor Stange i fjor sommer, at Søgaard fikk en telefon fra det han beskriver som en oppdragsgiver.

- Jeg fikk tilbud om et oppdrag på utsiden, som var såpass fristende og stort at jeg slet med å takke nei. Oppdraget lot seg ikke kombinere med hele innspillingsperioden, og jeg ble derfor tvunget til å ta et valg. Etter veldig mye frem og tilbake bestemte jeg meg for å tape tvekampen, sier han, og fortsetter:

- Det var mye blandede følelser, for en del av meg hadde veldig lyst til å bli værende sammen med resten av gjengen, og kanskje komme til finaleuken. Men av og til må man ta kjipe valg.

BOMMET: Runar Søgaard sørget for å levere et dårlig resultat under søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
BOMMET: Runar Søgaard sørget for å levere et dårlig resultat under søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Skeptisk Klemetsen

Søgaard ønsker ikke å røpe hva det nevnte oppdraget gikk ut på. Selv om tvekampen fikk det utfallet han ønsket, erkjenner 51-åringen at ikke alt gikk etter planen.

- Jeg traff jo blink på første kast, og det var egentlig ikke meningen. Det var nok konkurranseinstinktet som kicket inn, for jeg måtte «fake» de neste kastene, forteller han.

- Når du likevel planla din egen hjemreise, fortjente du egentlig å være med på «Farmen kjendis»?

- Jeg skjønner at du spør. Poenget er at jeg ønsket å være der, men ikke tok det endelige valget om hjemreise før selve tvekampdagen, sier han.

Overfor Se og Hør bekrefter Søgaards tvekampmotstander at han visste om 51-åringens hemmelige exit-plan. Klemetsen var riktignok skeptisk til at Søgaard ville holde ord.

- Han fortalte at han ikke trivdes og ville hjem, men jeg stolte ikke på ham, altså. Han dro jo inn på «Torpet» etterpå, så det henger ikke helt på greip, sier han.

- Veldig fram og tilbake

Mina Hadjian (43) forteller til Se og Hør at hun aldri forsto om Søgaard faktisk ville hjem eller ei.

PLANLAGT: Ole Klemetsen får en klem av Mina Hadjian etter å gått seirende ut av tvekampen. På forhånd hadde begge en mistanke om hvordan utfallet ville bli. Det hadde ikke produksjonen.
PLANLAGT: Ole Klemetsen får en klem av Mina Hadjian etter å gått seirende ut av tvekampen. På forhånd hadde begge en mistanke om hvordan utfallet ville bli. Det hadde ikke produksjonen. Vis mer

- Allerede første uken registrerte jeg at Runar ga uttrykk for at han ønsket å dra hjem. Som storbonde var planen min egentlig å sende ei jente i kamp, men jeg endte opp med å velge etter trivsel. Runar var veldig frem og tilbake, og det virket som han aldri klarte å bestemme seg. Til slutt dreit jeg i det, og bare valgte ham, forteller hun.

Som Klemetsen nevner, dro Søgaard rett fra «Farmen»-innspillingen til TV 2s bonusgård, «Torpet», der han har mulighet til å spille seg inn igjen. Hvorvidt han blir værende der, gjenstår å se.

Pressekontakt for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, erkjenner at produksjonen ikke var kjent med Søgaards tvekampbløff.

Visste ingenting

- Dette visste vi ikke noe om. Runar ga tvert imot uttrykk for at han hadde et sterkt ønske om å bli på gården. Han virket også glad da han fikk beskjed om at han kunne få en ny mulighet via «Torpet». «Farmen»-deltakerne er ikke tatt til fange av oss. Hvis noen absolutt vil dra hjem, så får de selvsagt lov til det, sier han.

- Dette bidrar jo på mange måter til å svekke tv-konseptets troverdighet?

- Vi oppfordrer deltakerne til å ta kontakt dersom de føler at det blir for vanskelig å delta, slik at de kan trekke seg framfor å «rigge» kampene. Vi ønsker selvsagt reelle kamper uten et forutbestemt utfall. Dette mener vi fungerer godt i de fleste tilfeller. Runar har åpenbart valgt en annen løsning, og det kan vi bare beklage.

SMUGLING: Under årets kjendis-Farmen ble Rune Søgaard så lei av «50 shades of potato» at han bestilte Peppes. Video: Jonas Scheie Hammer / Kine Falch Vis mer

Søgaard er nemlig ikke den første tv-kjendisen som har iscenesatt sin egen «Farmen»-exit. Kristine Thybo Hansen (26) - kjent som den ene halvdelen av «Jegertvillingene» - skapte stor ståhei da hun ble beskyldt for det samme i fjor.

Det finnes også et liknende eksempel fra den første sesongen av «Farmen kjendis», der lottovertinne Ingeborg Myhre (44) innrømmet å ha sendt seg selv hjem i tvekamp.

Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer

Dømt til fengsel

Ved siden av «Farmen kjendis»-deltakelsen, der Søgaard har fått særlig oppmerksomhet for diverse regelbrudd, har 51-åringen også skapt overskrifter utenfor underholdningsverdenen den siste tida.

Torsdag ble han nemlig dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven, da svenske myndigheter mener han har unnlatt å bokføre flere millioner kroner.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Søgaard nekter straffskyld og har senere opplyst overfor Se og Hør at han kommer til å anke dommen.

- Denne rettssaken er blitt til på feil premisser, da jeg ikke er ansvarlig for regnskapet. Det kommer jeg til å bevise, som vil sørge for at dommen blir opphevet, fortalte Søgaard tidligere i helgen.

LES OGSÅ: Dette er den ukjente mannen bak «Farmen»-jukset

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer