Tom Cruise-snutt gikk viralt:

Slik lurte han «alle»

Flere satte kanskje kaffen i halsen av TikTok-snutten.

NYTT PAR? Flere undret seg trolig om Tom Cruise og Paris Hilton hadde funnet tonen. Foto: Skjermdump fra Instagram/@milesfisher
NYTT PAR? Flere undret seg trolig om Tom Cruise og Paris Hilton hadde funnet tonen. Foto: Skjermdump fra Instagram/@milesfisher Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TikTok har blitt en av de mest populære appene for tiden, og flere stjerner flokker til videodelingstjenesten for å dele snutter fra livet. Der finner du for eksempel Kim Kardashian (42), Beyoncé (41) og Noah Schnapp (18).

En som tilsynelatende hadde funnet veien til appen, var skuespiller Tom Cruise (60). Trolig sperret flere opp øynene da det ble publisert en snutt av Cruise og Paris Hilton (41) i het omfavnelse på det mange trodde var skuespillerens profil.

Nå er imidlertid sannheten bak videoen avslørt.

Lurte «alle»

- Tror du virkelig at folk kommer til å tro at vi er par? sier blant annet hotellarving Hilton i klippet.

Du blir dessverre skuffet dersom du trodde Hollywood hadde fått et nytt stjernepar. Videoen er nemlig laget ved hjelp av en kunstig intelligens-teknikk kalt «deepfake».

Flere medier har omtalt saken, deriblant Expressen.

Deepfakes utnytter kunstig intelligens for å lage videoer og lydinnhold det er svært vanskelig å avsløre som falskt. Typiske bruksområder er å bytte ut ansikter eller lage syntetiske stemmer, ifølge Online.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer