Daniel Kvammen:

Slik lurte han alle

- Stolt av at jeg har klart å skjule identiteten min så godt.

SKJULTE HEMMELIGHETEN: Daniel Kvammen skjulte deltakelsen for hele Norge. Foto: Ulrik Kramer/Freemantle/NRK
SKJULTE HEMMELIGHETEN: Daniel Kvammen skjulte deltakelsen for hele Norge. Foto: Ulrik Kramer/Freemantle/NRK Vis mer
Publisert

«Maskorama» har lørdag etter lørdag fått den gjengse nordmann til å benke seg foran TV-skjermene hvor de har vært lutter øre, og forsøkt å finne ut hvilke kjendiser som har skjult seg bak maskene.

Det har vært uttallige spekulasjoner, og flere armstoldetektiver i de tusen hjem har virkelig vridd hodene sine for å løse de vanskelige hintene som har blitt servert før sangprestasjonene.

En av figurene som har skapt mest blest og diskusjoner denne sesongen, må være Ulven, hvor det har vist seg å være vanskelig for detektivpanelet å enes.

I finalen ble imidlertid myseriet løst: Det var artist Daniel Kvammen (34) som hadde lurt TV-seerne trill rundt.

Alexandra Joner inviterer nok en gang til halloweenfest. Her svarer hun på ryktene som sier at hun er med i årets sesong av Maskorama. Reporter: Elise Aksnes. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Snakket med produksjonen

Til Se og Hør forteller Kvammen at han har hatt samtaler med produksjonen om sin gjenkjennelige stemme.

- De var bekymret for at det skulle være alt for lett å kjenne meg igjen, for da hadde det jo ikke blitt like moro, forklarer han.

Før finalen samlet Se og Hør et panel bestående av sangpedagogene Merethe Trøan, Christer Aannestad, og Ingrid Nåvik Grønlund, og artist og tidligere «Maskorama»-finalist Ingeborg Walther (23).

De mente Ulven var en hard nøtt å knekke, og mistenkte at deltakeren gjorde om sin egen stemme i stor grad.

MASKA FALT: Det har vært mye hemmelighold for Ingrid Gjessing Linhave i høst. Lørdag kveld ble hun avslørt som Frøya i årets «Maskorama». Vis mer

- Til tider har jo ulven gått litt stokk over stein. Danset, peset og ult. Og det er mulig det kunne gjort seg med et snev av Kvammen-stemmen innimellom, hvis man skulle fått det litt mer flott, sier Kvammen.

- Da måtte nok veldig mye av Ulvens eksplosive vesen ha måttet vike, forklarer han videre, som legger til at det var å lage liv og røre som sto i fokus for ham under deltakelsen.

- Jeg tror virkelig ikke Ulven ville blitt en så stor folkefavoritt, om han sto stille og sang så yndig og pent han kunne. Og det viste det seg jo at jeg hadde ganske riktig i.

«Du fortenar ein som meg»-sangeren forteller at han er stolt over deltakelsen.

- Utrolig stolt over å ha kommet på andreplass. Og at jeg har klart å skjule identiteten min så godt. At folk ikke trodde det var meg, det tar jeg som et stort kompliment.

- Da har jeg gjort oppgaven min riktig.

MASKORAMA: Jan Thomas var meget selvsikker da han gjettet riktig på hvem som befant jeg inne i kostymet til Dandyen i Maskorama. Video: Karoline Henriette Bjånesøy / Video: NRK Vis mer

Løy til kompisen

For artisten var ikke «Maskorama» en særlig vanskelig hemmelighet å holde på.

- Som turnerende musiker er jo folk vant med at jeg er borte på lørdager. Det var jo bare å å dikte på en privat event eller en bedriftsjobb.

Men:

- Problemet var derimot når jeg traff folk etter sending. Det var en del reaksjoner på at jeg var full av glitterrester. Den var det litt vanskeligere å vri seg unna.

Det har blitt løst med kreative unnskyldninger.

FØRSTEPLASS: Årets «Maskorama»-vinner avslører at det har vært krevende å håndtere alt glitteret som følger med kostymet. Vis mer

- Jeg husker jeg sa til en kompis «De som hadde konserten ønsket at jeg pyntet meg litt ekstra». Så tynt, men folk er jo vant med at jeg driver med mye rart, så de slukte det faktisk!

Litt Mick Jagger, litt Sondre Justad

Da Se og Hør møtte Kvammen etter finalen, innrømmet 34-åringen at noen i hans nære sirkel fattet mistanke, men slett ikke grunnet sangprestasjonene hans på scenen.

MASKORAMA: Jan Thomas hadde rett da han gjettet på hvem som var inne i Dandy. Video: NRK Vis mer

- Mine aller nærmeste tok det etter tre sekunder - og de tok det faktisk fra hoftebevegelsene! Utover det har ikke folk hatt en anelse, men jeg har også gått hardt ut for å late som om det ikke er Daniel Kvammen.

Den gang kunne han også røpe hvem som var inspirasjonen til Ulvens unike vesen.

- Trikset har vært å egentlig ikke synge som seg selv. Ulven er også inspirert av Mick Jagger, litt nordnorsk Sondre Justad og mest av alt mitt indre barn.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer