Gordon Ramsay:

- Slik lurer jeg meg unna politiet

Kjendiskokken er glad i fart, og har funnet en strategi for å lure seg unna lovens lange arm.

LURING: Gordon Ramsay forteller i et intervju at han ikke bare én gang har lurt seg unna fartsbøter i Los Angeles. Foto: Brian J Ritchie/Hotsauce/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
LURING: Gordon Ramsay forteller i et intervju at han ikke bare én gang har lurt seg unna fartsbøter i Los Angeles. Foto: Brian J Ritchie/Hotsauce/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det skal godt gjøres å ikke la seg forundre av kjendiskokken Gordon Ramsay (51). Han har tjent millioner av kroner på egne restauranter og tv-prosjekter, og er like kjent for sitt iltre temperament som for sin rolle som kjær familiemann.

En skulle kanskje tro at en mann med fire barn ønsket å oppfordre barna sine til å følge loven, men den gang ei. I et nytt intervju med The Mirror, gjenfortalt av Sky News, forteller han at han regelmessig bryter loven med vilje.

Det skal nevnes at han ikke selger narkotika eller bryter seg inn i private hus.

Gordon er imidlertid glad i fart og spenning, og elsker derfor sportsbiler. Og bilene kjører han gjerne langt over fartsgrensen. Politiet har fotobokser stående langs veiene, men kjendiskokken er ikke redd for å bli fersket i råkjøringen.

Dekker med folie

Han har nemlig funnet opp sitt eget, lure triks. Dersom Gordon bestemmer seg for å ta Ferrari California T-bilen, som for øvrig koster 1,7 millioner kroner, på en kjøretur, dekker han alltid til bilskiltet.

MONSTER: En bil av typen Ferrari California T cruser Gordon Ramsay rundt med i Los Angeles. Han dekker skiltet for å unngå lovens lange arm. Foto: AP Photo, NTB scanpix
MONSTER: En bil av typen Ferrari California T cruser Gordon Ramsay rundt med i Los Angeles. Han dekker skiltet for å unngå lovens lange arm. Foto: AP Photo, NTB scanpix Vis mer

- Jeg drar på kjøretur rundt halv tre om morgenen på motorveien og bare suser av sted. Verken politiet eller fotoboksene kan ta meg, fordi jeg dekker alltid skiltet med plastfolie, forteller han ærlig.

Bilen kan kjøre i hele 321 km/t, en fart som ikke er lovlig på noen offentlige veier i Los Angeles, der Ramsay-familien har bosatt seg. Motorveiene der har ofte en fartsgrense på nærmere 100 km/t, så det vil si at den verdenskjente kokken kjører tre ganger så fort.

- Det er en flott ting at jeg som kokk eier en Ferrari. Jeg kan bare pakke skiltet inn i plastfolie. Det fanges nemlig ikke opp på film, fordi plasten reflekterer lyset vekk, sier han, og fortsetter:

- Kjøp mange ruller med plastfolie. Da blir du ikke tatt når du råkjører, anbefaler han.

Og Gordon er ikke den eneste i California som råkjører. Det er anslått at staten tjener om lag 3,8 milliarder kroner årlig på trafikkbøter som ivrige bilister har fått, ifølge Improv.

Totalt sett eier kjendiskokken faktisk hele ni Ferrarier. Han forteller at folk ofte tar ham for å være en snobb, men han understreker at han aldri har glemt røttene sine.

- Jeg synes det er flaut å kjøre til jobb i en Ferrari. Det er bare det at jeg elsker det, det er perfekt, sier kjendiskokken.

TVANGSFORING: Kjendiskokk Gordon Ramsay har en rekke luksusrestauranter og Ernest Soulard er en av hans leverandører av luksusingrediensen gåselever (foie gras). Organisasjonen Viva! besøkte en av gårdene til Soulard. Dette er det de fant Vis mer Vis mer... Vis mer Vis mer

Streng far

Gordon har det med å skape overskrifter basert på kontroversielle uttalelser. I fjor vår åpnet han seg om sitt forhold til å reise på første klasse, og det falt ikke i like god jord hos alle.

Han fortalte nemlig at han og kona stadig gjør det, men at barna hans ikke får lov til det samme.

- De har ikke jobbet i nærheten av så hardt til å ha råd til det, sa han.

Stjernekokken er angivelig verdt omtrent 324 millioner kroner, men ønsker likevel at barna skal ha et perspektiv på pengebruk. I intervjuet fortalte han at han ikke ser poenget i at hans fire barn, Megan (18), Jack og Holly (17) og Matilda (15) skal kaste bort tusenvis av kroner på å reise førsteklasse.

Ramsay har barna sammen med kona Tana Ramsay, som han giftet seg med i 1996.

- Jeg ønsker ikke at de skal sitte der og spise en 10-retters meny med champagne, har stjernekokken forklart til The Mirror.

50-åringen er ikke flau over valget og ønsker at barna vokser opp med et godt perspektiv. Han ønsker heller at barna skal få bruke litt ekstra penger på aktiviteter utenfor flyet. Dette er imidlertid ikke første gang at kjendiskokken har fortalt at han ikke ønsker å skjemme bort barna.

Tidligere har nemlig Gordon fortalt at han ikke ønsker at de skal få noe av formuen hans. Alle barna går ifølge The Telegraph i farens fotspor med studier og veldedighetsarbeid. Den stolte kjendisfaren ønsker derfor ikke å støtte dem økonomisk.

- (Formuen) går definitivt ikke til dem, og det er ikke for å være slem. Det er for å ikke skjemme dem bort, fortalte han.

Likevel ønsker han å hjelpa barna noe økonomisk.

- Det eneste jeg og Tana har blitt enige om er at de skal få et depositum på 25 prosent til leilighet, men de får ikke alt, forklarte kokken.

LES OGSÅ: - Det var hun som førte dem sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer