FIT FOR FIGHT: Glenn Solberg, Lars Berger, Pål Anders Ullevålsæter, Tom Hilde, Ole Martin Årst, Kine Olsen Vedelden, Hanne Haugland, Ann Kristin Flatland, Karoline Dyhre Breivang og Karina Hollekim utgjør deltakergruppa i den tiende sesongen av «Mesternes mester». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FIT FOR FIGHT: Glenn Solberg, Lars Berger, Pål Anders Ullevålsæter, Tom Hilde, Ole Martin Årst, Kine Olsen Vedelden, Hanne Haugland, Ann Kristin Flatland, Karoline Dyhre Breivang og Karina Hollekim utgjør deltakergruppa i den tiende sesongen av «Mesternes mester». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

«Mesternes mester» 2019:

Slik løste NRK Riise-knipa

- Siste brikke falt på plass ganske kort tid før avreise.

Publisert

MALLORCA (Se og Hør): I kveld går startskuddet for premieren av den tiende «Mesternes mester»-sesongen på NRK.

Å få alt til å gå opp på hjemmebane ved en slik deltakelse, krever sitt. Potensielt sett kan oppholdet vare flere uker, noe som betyr møysommelig planlegging og tilrettelegging av både jobb, familieliv og ferie.

Kort tid før ti tidligere idrettsstjerner satte seg på flyet til Mallorca i sommer, oppsto en uforutsett hendelse bak kulissene. Tidligere fotballproff John Arne Riise (38) var lenge en aktuell kandidat - før han måtte trekke seg i siste liten.

Nå forklarer 38-åringen årsaken.

- Det var utrolig skuffende og synd for min egen del. Jeg hadde et stort ønske om å møte de andre deltakerne i konkurranse, og «Mesternes mester» er et av mine favorittprogrammer. Både vi og NRK prøvde iherdig, men det viste seg til slutt - av jobbrelaterte årsaker - at det ikke lot seg gjøre, sier Riise, som blant annet hadde forpliktet seg til kommentatorjobber under VM, til Se og Hør.

TRIST: John Arne Riise er lei seg for at han ikke fikk kabalen til å gå opp, og dermed måtte si nei til deltakelse i den tiende sesongen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TRIST: John Arne Riise er lei seg for at han ikke fikk kabalen til å gå opp, og dermed måtte si nei til deltakelse i den tiende sesongen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Inn og ut

Prosjektredaktør for «Mesternes mester» i NRK, Pia Basberg, bekrefter overfor Se og Hør at Riise var i dialog med kanalen om mulig deltakelse.

- John Arne Riise var altså et av flere navn som var inn og ut av lista, og det ble aldri inngått noen kontrakt med ham. At siste brikke falt på plass ganske kort tid før avreise stemmer jo, men det er ikke første gang det skjer verken i denne eller andre realityserier, sier hun.

Kanalen måtte dermed kaste seg rundt og finne en erstatter. Det ble ingen ringere enn en annen tidligere fotballproff - Ole Martin Årst (44).

KASTET SEG RUNDT: Tidligere fotballproff Ole Martin Årst. Foto: NRK
KASTET SEG RUNDT: Tidligere fotballproff Ole Martin Årst. Foto: NRK Vis mer

- Den enes død, den andres brød, er det ikke det de sier, sier Årst spøkefullt.

For 44-åringen var det ingen tvil om at han ønsket å medvirke. Det er derimot ikke til å komme unna at tida for forberedelser var knapp.

- Jeg hadde ei uke, og fikk dermed ikke tid til å trene eller øve på spesielt mye. Fysisk og mentalt var det bare å hoppe i det, men jeg hadde et nyoppstartet selskap, så sånn sett passet det jævlig dårlig med tanke på jobb. Jeg ønsket det, min familie sa at det var ok, men det var to gutter som måtte gi sin tillatelse. Heldigvis sa de ja, forklarer Årst.

Jeg hadde et nyoppstartet selskap, så sånn sett passet det jævlig dårlig. Ole Martin Årst

Etter at den tidligere fotballproffen hadde klarert med sine kolleger, gjensto det bare å pakke kofferten.

- De tok et ekstra tak mens jeg var borte. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk reise, spesielt på så kort varsel, sier Årst og smiler.

Slik forberedte de andre ni deltakerne seg til konkurransen:

Karoline Dyhre Breivang (38), håndball:

MÅTTE FÅ JA HJEMME: Tidligere håndballspiller Karoline Dyhre Breivang. Foto: NRK
MÅTTE FÅ JA HJEMME: Tidligere håndballspiller Karoline Dyhre Breivang. Foto: NRK Vis mer

- Jeg har en datter på to år nå, som var halvannet år da jeg var borte - og det måtte være ok på hjemmebane at jeg var borte så lenge «Mesternes mester» hadde innspilling. Heldigvis så har jeg en samboer som heier på meg og som synes det var gøy at jeg fikk muligheten til å delta. Det var viktig at dette var på plass for at jeg kunne dra.

Det måtte være ok på hjemmebane at jeg var borte så lenge «Mesternes mester» hadde innspilling. Karoline Dyhre Breivang

Dyhre Breivang forklarer at hun - i likhet med Årst - måtte avklare med jobben som nordisk sponsoransvarlig i Polar Pulsklokker.

- Heldigvis er arbeidsgiver imøtekommende og synes det var artig at jeg fikk muligheten. Noen av mine kollegaer måtte gjøre noen av mine arbeidsoppgaver da jeg var borte, selv om jeg innimellom konkurransene fikk fulgt opp en del oppgaver via mail. Så jeg må takke familie, arbeidsgiver og flinke og snille kollegaer som gjorde det mulig for meg å delta, og at fikk denne fantastiske opplevelsen.

Som tidligere håndballproff, kunne også 38-åringen søke til blant andre vinneren av fjorårets sesong i forberedelsesfasen.

- Jeg trente allsidig og trente litt ekstra på 90-graderen før jeg dro. Ellers så snakket jeg litt med Isabel Blanco og Gro Hammerseng-Edin, som var med i sesong ni, om noen småtips underveis.

Pål Anders Ullevålseter (50), motocross og enduro:

FIKK TIPS FRA KONA: Pål Anders Ullevålseter. Foto: NRK
FIKK TIPS FRA KONA: Pål Anders Ullevålseter. Foto: NRK Vis mer

- Jeg hadde om lag to måneder å forberede meg på, fra jeg fikk tilbudet om å bli med, til innspilling. Mitt fokus lå dermed på å trene på de statiske øvelsene som du tror kommer. Eksempelvis 90-graderen, sier Pål Anders Ullevålseter.

I 2015 deltok kona Mette Solli (44) i samme konkurranse. Hun endte på en imponerende tredjeplass i «Mesternes mester», og Ullevålseter legger ikke skjul på at han søkte til henne for råd.

Jeg spurte om utrolig mye rart, så jeg tror kona mi ble litt lei til slutt. Pål Anders Ullevålseter

- Det har alltid vært en drøm å delta, og jeg var veldig nysgjerrig på alt. Jeg spurte om utrolig mye rart, så jeg tror kona mi ble litt lei til slutt, sier han og ler.

- Hva var det beste rådet du fikk?

- Det var bare å slappe av og nyte det. Jeg gruet meg blant annet til fellesmiddagene i forkant. Jeg sliter nemlig med å sitte rolig i mer enn 30 minutter om gangen, men det gikk over all forventning. Det er jo en fantastisk gjeng.

Karina Hollekim (42), fristil skikjøring og basehopp:

I FLYTTEMODUS: Karina Hollekim. Foto: NRK
I FLYTTEMODUS: Karina Hollekim. Foto: NRK Vis mer

- Da jeg fikk spørsmål om deltakelse, var jeg midt i familiebobla. Jeg har to små barn, på tre og fire år, og vi var midt i flyttemodus. Vi hadde solgt huset vårt, og bodde i en liten leilighet, fordi vi ikke fant en aktuell bolig. Nå har vi heldigvis kjøpt hus og funnet oss til rette, sier Hollekim til Se og Hør.

Hun minnes derimot tida før innspilling som noe stressende.

Vi bodde på 58 kvadrat med hele familien, og jeg følte at jeg ikke hadde vært i dårligere form enn på lenge. Karina Hollekim

- Det var tøft. Vi bodde på 58 kvadrat med hele familien, og jeg følte at jeg ikke hadde vært i dårligere form enn på lenge da jeg fikk forespørselen. Men jeg trengte motivasjon til å komme over dørterskelen. Og jeg nådde treningsmålet mitt før jeg dro ned, sier hun.

Kine Olsen Vedelden (23), cheerleading:

LA OM LIVSSTILEN: Tidligere cheerleader Kine Olsen Vedelden. Foto: NRK
LA OM LIVSSTILEN: Tidligere cheerleader Kine Olsen Vedelden. Foto: NRK Vis mer

- Da jeg fikk vite at jeg var en av deltakerne, var jeg ikke i superform. Så jeg bestemte meg for å kutte ut all sukker og alkohol i to-tre måneder. På 17. mai unte jeg meg et lite kakestykke, men da hadde jeg allerede vært og løpt en mil på morgenen, sier Olsen Vedelden og fortsetter:

Det var definitivt ikke en sunn livsstil, og jeg kunne ikke gjort det over lengre tid. Kine Olsen Vedelden

- Det var i tillegg midt i eksamensperioden, så jeg løp hver morgen, gikk på lesesalen fra klokka 08.00 og ble til 20.00, før jeg tro på trening igjen. Det var definitivt ikke en sunn livsstil, og jeg kunne ikke gjort det over lengre tid. Men jeg følte meg skikkelig forberedt og ga virkelig alt.

Glenn Solberg (46), håndball:

MÅTTE FINNE ERSTATTER: Tidligere håndballspiller Glenn Solberg. Foto: NRK
MÅTTE FINNE ERSTATTER: Tidligere håndballspiller Glenn Solberg. Foto: NRK Vis mer

- Rent praktisk måtte jeg ordne det slik at det laget jeg trener hadde en erstatter i mitt fravær, men bortsett fra det, løste resten seg fint, sier Solberg og fortsetter:

Når man potensielt sett blir veldig lenge borte, er det også tungt med tanke på at jeg har to barn. Glenn Solberg

- Når man potensielt sett blir veldig lenge borte, er det også tungt med tanke på at jeg har to barn. Under oppholdet snakket vi sammen på telefon, og det løste seg fint.

Hanne Haugland (50), høydehopp:

SAGT NEI FLERE GANGER: Tidligere høydehopper Hanne Haugland. Foto: NRK
SAGT NEI FLERE GANGER: Tidligere høydehopper Hanne Haugland. Foto: NRK Vis mer

- Jeg hadde ikke akkurat innrettet livet mitt rundt trening de siste 20 åra, så jeg måtte trappe opp på treningen. Målet var å bli litt mer robust, så deltakelsen var en fin anledning til å komme i form, sier Haugland.

Den tidligere høydehopperen forklarer at hun gjentatte ganger tidligere har fått forespørselen om å delta i «Mesternes mester». Av praktiske og personlige årsaker har ikke det latt seg gjøre - før nå.

Jeg har takket nei mange ganger. Grunnet barn og jobb har det rett og slett ikke latt seg kombinere. Hanne Haugland

- Jeg har takket nei mange ganger. Grunnet barn og jobb har det rett og slett ikke latt seg kombinere. Nå var det et slags mellomår, der jeg kunne være borte. Jentene er såpass store at de klarer seg mer selv, og så har jeg en fleksibel arbeidsgiver.

Tom Hilde (31), skihopp:

TRENTE IKKE: Tidligere skihopper Tom Hilde. Foto: NRK
TRENTE IKKE: Tidligere skihopper Tom Hilde. Foto: NRK Vis mer

- Jeg angrer på at jeg ikke hadde hatt over 80 i puls før jeg deltok i «Mesternes», sier Tom Hilde og ler, før han fortsetter:

Jeg satt egentlig bare på sofaen og jobbet foran PC-en. Så jeg var ikke spesielt godt forberedt. Tom Hilde

- Jeg gjorde ingen verdens ting før innspilling av programmet. Jeg satt egentlig bare på sofaen og jobbet foran PC-en. Så jeg var ikke spesielt godt forberedt, sånn sett. Heldigvis var det ikke så lenge etter at jeg la opp, så jeg hadde fortsatt litt trening i meg. Det løste seg fint.

Ann Kristin Flatland (36), skiskyting:

I EKSAMENSMODUS: Tidligere skiskytter Ann Kristin Flatland. Foto: NRK
I EKSAMENSMODUS: Tidligere skiskytter Ann Kristin Flatland. Foto: NRK Vis mer

- Jeg hadde en litt travel vår med innlevering av bachelor og to eksamener. Så det var mitt travleste semester så langt. Jeg hadde i tillegg siste eksamen dagen før vi dro til Mallorca på innspilling, så jeg var i eksamensmodus, kan du si.

Jeg hadde siste eksamen dagen før vi dro til Mallorca på innspilling. Ann Kristin Flatland

- Sånn rent praktisk på andre områder, har det gått veldig fint. Jeg har en behjelpelig samboer, som tok seg av barna, og forberedte meg sånn ellers ikke noe spesielt. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvilke øvelser man skal gjennom på forhånd.

Lars Berger (39), skiskyting og langrenn:

KONTRAKTEN GIKK UT: Tidligere skiskytter og langrennsløper Lars Berger. Foto: NRK
KONTRAKTEN GIKK UT: Tidligere skiskytter og langrennsløper Lars Berger. Foto: NRK Vis mer

- Det gikk ålreit med tanke på praktiske forberedelser. Jeg hadde en jobbkontrakt som gikk ut 1. mai, og dermed var det ikke problematisk med tanke på nettopp det.

- Sånn ellers fokuserte jeg ikke på noe spesialtrening inn mot deltakelsen. Det gikk også litt tid før jeg fikk den endelige beskjeden, sier Berger.

LES OGSÅ: Trakk seg etter store smerter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer