«Skal vi danse 2020»

Slik løser de sendingen etter sykdom

Seks av åtte par har vært rammet av sykdom denne uka. Nå kommer det fram hvordan TV 2 skal løse lørdagens sending.

FLERE SYKE: I går ble det kjent at flere av «Skal vi danse»-deltakerne var blitt syke. Nå avslører TV 2 hvordan de skal løse lørdagens sending. Foto: Fredrik Arff/TV 2
FLERE SYKE: I går ble det kjent at flere av «Skal vi danse»-deltakerne var blitt syke. Nå avslører TV 2 hvordan de skal løse lørdagens sending. Foto: Fredrik Arff/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uka kunne deltaker Siri Kristiansen (42) røpe på Instagrams historiefunksjon at dansepartneren hennes, Tarjei Svalastog (22), var nede for telling. Hun fortalte nemlig at han på det tidspunktet lå på hotellrommet og kastet opp.

- Jeg håper han blir fort frisk så han kan komme tilbake og være min utkårede krabbe på parketten, sa hun, og refererte trolig til deres kommende danserutine.

Også Thomas Alsgaard (48) bekreftet på sin Instagram at hans dansepartner, Rikke Lund (24), var blitt syk.

Til Se og Hør bekreftet pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl tirsdag, at det har oppstått sykdom blant deltakerne i «Skal vi danse».

- Vi kan bekrefte at enkelte aktører i «Skal vi danse»-leiren er satt ut av spill med magerelaterte symptomer. De involverte er sendt hjem fra trening og blir fulgt tett opp av produksjonen, samt helsefaglig personell som er tilknyttet produksjonen, fortalte pressesjefen.

HARD MEDFART: Det gikk ikke helt som planlagt for radioprofil Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Nøstvold Svalastog under lørdagens «Skal vi danse». Video: «Skal vi danse», TV 2 / Privat / Rød Løper Vis mer

Videre fortalte han at de var i gang med å kartlegge hva som kan være årsaken til sykdommen, og bekreftet samtidig at det var blitt gjennomført nye tester for Covid-19 - for å være på den sikre siden.

- Situasjonen får selvsagt konsekvenser for mengden av dansetrening for dem som er rammet. Vi jobber med å tilrettelegge for at konsekvensene av dette skal bli minst mulig, fortsatte Dahl.

Flere syke

Tirsdag ettermiddag delte imidlertid «Skal vi danse»-deltaker Andreas Wahl (37) en video på Instagram hvor det kom fram at også hans dansepartner, Mai Mentzoni var blitt syk.

I går var det dermed uklart hva som ville skje hvis det ble slik at de som er syke ikke kan stille til lørdagens sending, men vanligvis er det vikarer som stepper inn.

Nå kommer det imidlertid fram hvordan TV 2 skal løse lørdagens «Skal vi danse»-sending. Det melder TV 2.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Ifølge kanalen var også Youtuberen- Agnete Husebyes (24) dansepartner, Bjørn Wettre Holthe (39), syk tirsdag, men føler seg imidlertid bedre i dag. Det samme gjør Wahls dansepartner, Mai Mentzoni.

Også radioprogramleder Michael Andreassen (47) var syk mandag, men dansepartneren Ewa Trela holdt seg derimot frisk. Birgit Skarstein (31) var også syk mandag, mens dansepartneren Philip Raabe (20) slapp unna.

Dette vil si at hele seks av åtte par i TV 2-programmet er rammet av sykdom. Dermed er det bare Nate Kahungu (24) og Helene Spilling (24), og Marte Bratberg (31) og Benjamin Jayakoddy som er friske.

- Ingen endringer

Overfor Se og Hør forklarer pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl at de er veldig glade for at alle som har vært syke er i bedring.

- Det legges selvsagt til rette for at de som har mistet verdifull treningstid skal få anledning til å ta igjen noe av det tapte, forklarer han, og legger til:

- Vi har ikke lagt opp til noen endringer i lørdagens «Skal vi danse»-sending som følge av dette.

Videre forklarer Dahl at de ikke har noen konklusjon på hva som er kilden til sykdommen, men at de i samråd med smittevernkonsulenter, har tatt alle mulige nødvendige grep for å bekjempe dette.

- Blant annet ved å sende de syke hjem i 48 timer, og å vaske dansesenteret som Skal vi danse-deltakerne trener på. Det har ikke vært noen nye sykdomstilfeller siden mandag. Vi avventer svar på Covid-19-testene, legger han til.

Ifølge TV 2 er imidlertid Andreassen og Ewa tilbake på dansesenteret i dag. Det samme er Husebye og Wettre Holthe og Skarstein og Raabe. Rikke Lund og Tarjei Svalastog må imidlertid vente til i morgen tidlig.

DANS: Det er snart klart fort premiere på høstens «Skal vi danse». Vi møtte Øystein, som trener for harde livet, og kjæresten Linn utenfor dansestudioet i Oslo. Reporter: Martine Johansen. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Britney Spears: - Det der er ikke henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer