Slik lever hun med smertene

- Denne blandingen får deg gjennom ethvert mesterskap, sier fotball-EM- og OL-aktuelle Julie Strømsvåg.

TAR JOBBEN PÅ STRAK ARM: TV 2s sportsanker Julie Strømsvåg er aktuell under to store idrettsarrangementer denne sommeren, og hun lar seg ikke stoppe av ryggsmertene sine. Her er hun fotografert på TV 2s lansering av årets programledere til sommer-OL, der Seoghør.no tok en prat med henne. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TAR JOBBEN PÅ STRAK ARM: TV 2s sportsanker Julie Strømsvåg er aktuell under to store idrettsarrangementer denne sommeren, og hun lar seg ikke stoppe av ryggsmertene sine. Her er hun fotografert på TV 2s lansering av årets programledere til sommer-OL, der Seoghør.no tok en prat med henne. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I sommer er TV 2-profil Julie Strømsvåg (35) både kanalens hovedprogramleder under fotball-EM og en del av teamet som sendes til Rio de Janeiro for å dekke sommer-OL.

Hun sier til Seoghør.no at hun gleder seg veldig til å reise til Rio, to og et halvt år etter at hun «OL-debuterte» som programleder i OL-studio under vinter-OL i Sotsji.

Den sympatiske TV 2- programlederen er imidlertid fortsatt preget av fallulykken hun ble utsatt for sommeren 2009. Sportsankeret deltok på en promo-innspilling for kanalen, og falt med ryggen og nakken først under et stunt der hun hang opp ned over bakken.

Ulykken medførte et brudd i ryggen, og i årene etterpå har TV 2-profilen slitt med ettervirkningene.

Overfor Seoghør.no røper Strømsvåg hvordan hun takler smertene under langvarige livesendinger.

- Med dop! Hehehe! Smertestillende, ja. Også får du masse energi av å være i den bobla. Så... energi blanda med dop, så kommer du deg gjennom ethvert langt mesterskap, sier hun med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

EM-AKTUELLE: Sammen med Erik Thorstvedt leder Julie Strømsvåg TV 2 sine sendinger under fotball-EM fra Kontraskjæret i Oslo.  Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
EM-AKTUELLE: Sammen med Erik Thorstvedt leder Julie Strømsvåg TV 2 sine sendinger under fotball-EM fra Kontraskjæret i Oslo. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

- Godt jeg ikke er idrettsutøver

Selv om Julie Strømsvåg må stå over Tour de France i år, er hun sikker på at kroppen skal klare brasene i Brasil i august etter fotball-EM i juni og juli.

- Jeg skal klare det i Rio også. Det er godt jeg ikke er idrettsutøver, påpeker hun overfor Seoghør.no med glimt i øyet.

Under vinter-OL i Sotsji i 2014 holdt Strømsvåg oversikten over det store bildet, men under sommer-OL i Rio skal hun virkelig ta sportsbegivenhetene på pulsen. Sammen med Harald Bredeli (55), Bent Svele (54) og Randi Gustad (39) skal hun nemlig dekke bedriftene til Norges største gullhåp, de norske håndballjentene.

- Nå skal jeg konsentrere meg om håndball, stort sett, og det blir fantastisk å kunne være på arenaen. Å være til stede og se det med egne øyne, sier Strømsvåg begeistret til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR TIL DYST: Sammen med Bent Svele, Harald Bredeli og Randi Gustad skal Julie Strømsvåg dekke OL-håndballen fra Rio. Frode Scheie (ytterst t.h) kommenterer flere av kampene fra studio i Oslo.  Foto: Espen Solli/ TV 2
KLAR TIL DYST: Sammen med Bent Svele, Harald Bredeli og Randi Gustad skal Julie Strømsvåg dekke OL-håndballen fra Rio. Frode Scheie (ytterst t.h) kommenterer flere av kampene fra studio i Oslo. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Må ta hensyn

Tidligere i sommer sa Julie Strømsvåg til VG at hun synes det er irriterende at ryggen gjør at hun ikke kan jobbe like mye som hun kunne ønsket.

- Jeg merker det hele tiden. Håper det skal bli bedre. Men jeg merker det godt. Så det jeg kan si, er at jeg på sett og vis har lært å leve med det og ta de hensynene som er nødvendige. Sånn er det bare, sa Strømsvåg til VG i forkant av fotball-EM.

Den populære TV 2-programlederen har imidlertid ikke latt seg stoppe av den stygge fallulykken og de påfølgende utfordringene. 35-åringen var tilbake i jobb i TV 2 et halvår etter ulykken, i redusert stilling.

Tidligere har Strømsvåg fortalt at hun ikke er så glad i å snakke om ryggproblemene sine, og at hun kan bite tennene sammen for jobben sin skyld.

Saken fortsetter under bildet.

Under fotball-VM i 2010 gikk hun imidlertid på en smell, fortalte hun til VG den gang.

- Som regel klarer jeg å presse meg selv på ett eller annet vis. Noe skjer når lyset blir slått på. Da glemmer jeg smertene og koser meg veldig. Men jeg koser meg ikke før, og jeg koser meg ikke etter, sa hun til Dagbladet Magasinet i 2012.

Julie Strømsvåg er å se i TV 2s sendinger fra fotball-EM, som avsluttes med finale 10. juli. Sendingene fra sommer-OL vises på kanalen fra 5. til 21. august.

LES OGSÅ: - Jeg tok «selfies» mens jeg holdt på å dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer