Naya Riveras sønn:

Slik lever han videre - uten mamma

24. juli var det ett år siden «Glee-»stjernen Naya Rivera ble bisatt. Slik har året vært for sønnen Josey (5).

ETT ÅR: 24. juli var det ett år siden «Glee»-skuespilleren Naya Rivera ble bisatt etter en drukningsulykke. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB
ETT ÅR: 24. juli var det ett år siden «Glee»-skuespilleren Naya Rivera ble bisatt etter en drukningsulykke. Foto: Chris Delmas / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I starten av juli i fjor forsvant «Glee-»stjernen Naya Rivera (33) plutselig fra en båt på Piru-sjøen i California, der hun var på båttur sammen med sønnen Josey Hollis Dorsey (5), som hun hadde med eksen Ryan Dorsey (38).

Båten ble funnet drivende på sjøen, og da var sønnen den eneste om bord. Etter fem dagers søk ble den kjente skuespilleren funnet død i havet 13. juli 2020. Naya Rivera hadde druknet under en svømmetur, bekreftet politiet på pressekonferansen kort tid etter. Hun hadde brukt sine siste krefter på å forsøke å redde sin fem år gamle sønn.

Familie, venner og skuespillerkolleger har lagt et år med sorg bak seg, og minnes til stadighet 33-åringen, som for alvor ble kjent gjennom sin rolle som Santana Lopez i ungdomsserien «Glee».

24. juli var det ett år siden Rivera ble stedt til hvile, og i den anledning har eksmannen Ryan Dorsey delt et langt minneord på Instagram, der han beskriver hvordan sønnen har det uten sin kjære mor.

CALIFORNIA: Kameraovervåkning står for det siste synet av Naya Rivera. Vis mer

- Har det greit

Innlegget ble delt lørdag, og innledningsvis skriver Dorsey at «det ikke er til å tro» at det allerede har gått et helt år siden tragedien. Så går han nærmere inn på hvordan det første året uten mamma har vært for sønnen.

«Gutten vår har vokst så mye. Han er en skikkelig eventyrer, så nysgjerrig. Han er søt, så morsom og latteren hans lyser alltid opp rommet. Han er mildt sagt en intuitiv sjel. Å kjenne ham, er å elske ham, alle som møter ham smiler bestandig. Han har det greit. Han er et sterkt barn. Han savner deg, men vet at han vil se deg igjen», er blant det som står i innlegget.

Dorsey skriver videre at juli vil fortsette å være en tøff og merkelig måned også i årene som kommer. Han skriver også at det har vært vanskelig å se bilder fra ulykken og å lese om den i mediene.

Den 38 år gamle skuespilleren forsikrer også om at sønnen er i de beste hender:

«Fly høyt, hvil i fred, og vit at han har det bra. Han blir oppdratt riktig, og har masse familie og mennesker rundt seg som elsker ham, og deg».

Avslutningsvis henvender han seg til andre mennesker som har opplevd tilsvarende tragedier og sitter igjen med stor sorg.

«For alle der ute som har gått gjennom tilsvarende tap. Dere vet at det egentlig ikke finnes noen ord som kan gjøre det bedre. Vi vet at noen dager er lettere enn andre. Men vit at våre hjerter og energi er med dere. Vi går videre, for det er det eneste vi kan gjøre mens vi er så sterke som vi bare kan være».

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

Søksmål

I september i fjor ble det kjent at Dorsey hadde saksøkt Ventura County i California, der skuespilleren døde - blant annet for å finne ut om den tragiske ulykken kunne vært forhindret.

Flere punkter i søksmålet tar opp spørsmål om hvorvidt dødsfallet kunne ha vært unngått. Søksmålet omtalte blant annet båten som Rivera hadde leid, og at denne angivelig skal ha vært i strid med kystvaktens sikkerhetsstandarder.

- Båten var ikke utstyrt med en trygt tilgjengelig stige, tilstrekkelig tau, anker, en radio eller noen form for sikkerhetsmekanismer som skal forhindre at svømmere kommer bort fra båten, het det i saksdokumentene.

I en rapport frigitt av Ventura Countys rettsmedisinske kontor kom det imidlertid frem at sønnen Josey var iført en redningsvest da han ble funnet. Rivera var derimot ikke iført redningsvest da liket hennes ble funnet.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

Søksmålet viser til en inspeksjon som avslørte at det ikke skal ha vært noen form for redningsutstyr om bord i båten, noe som er i strid med lovverket i California. Det skal heller ikke ha vært skiltet i området om at det er sterke strømmer i innsjøen.

Ifølge dokumentene skal over 24 mennesker ha druknet i innsjøen siden 1959.

LES OGSÅ: Røper gladnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer