Øyvind «Vinni» Sauvik:

Slik lever han med ekskona

Musikeren i ærlig prat om utroskapen og egoismen som ødela forholdet.

ÆRLIG: Øyvind svarer på det meste overfor podkast-vert Ida Fladen. Her poserer han med ekskona i 2010. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
ÆRLIG: Øyvind svarer på det meste overfor podkast-vert Ida Fladen. Her poserer han med ekskona i 2010. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øyvind «Vinni» Sauvik (44) var i et til tider svært offentlig forhold med Tone Oraini Selfors. De to giftet seg i 2009, men gikk fra hverandre to år senere. Så ble de sammen igjen, så ble det slutt.

De 15 åra som har gått siden de to først fant hverandre, har uten tvil vært preget av mye turbulens. Men i dag har de funnet en oppskrift som gjør at de kan bo sammen som bestevenner - og oppdra deres felles sønn Leonel (12) på Bali.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Det forteller tidenes første «Kompani Lauritzen»-vinner til Ida Fladen (34) i hennes etter hvert så velkjente podkast - «Ida med hjertet i hånda».

Der innrømmer han også at han var utro.

- Jeg var det bare én gang, jeg var dritings. Ikke bare det, for den saks skyld - ikke at det er noen unnskyldning, men det gjør noe med dømmekraften, forteller han i podkasten.

Sauvik er kjent med omtalen av podkasten, men ønsker ikke å kommentere saken. Selfors har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

Endte i brudd

Erkjennelsen overfor kona kom da de var i Barcelona, under en tur som 44-åringen beskrev som veldig fin. Å sitte med viten om at han hadde bedratt henne gjorde derfor at han følte at alt han sa ble en løgn. «Vinni» valgte derfor å fortelle om utroskapen, men mener innrømmelsen kom av egoistiske grunner - for å lette på samvittigheten.

Selv om det var tungt for hans daværende kone, ble det imidlertid starten på noe nytt - at de kommuniserte om forholdet, og hva de ønsket seg av hverandre. Paret gikk derfor til samtaleterapi.

Det resulterte i et brudd, men Sauvik mener utroskapen bare var toppen av kransekaka.

MED SØNNEN: Her er familien fotografert sammen i 2012, i forbindelse med at Tone ga ut bok. I dag er Leonel blitt hele 12 år gammel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MED SØNNEN: Her er familien fotografert sammen i 2012, i forbindelse med at Tone ga ut bok. I dag er Leonel blitt hele 12 år gammel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Han mener de største grunnene til at det ble slutt var at han ikke prioriterte samlivet, men heller var opptatt av jobb og å drikke med kompisene. Da bruddet var et faktum, innså imidlertid Sauvik hva han hadde «kåla bort», som han selv sier.

Tiden som fulgte beskriver han som brutal, og i flere år senere slet han med kjærlighetssorgen.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

De ga forholdet et nytt forsøk etter skilsmissen, men i 2016 ble det igjen brudd.

Sauvik sliter med å definere relasjonen til Selfors over Fladen i dag, men svarer «ja» på spørsmål om han er singel. De to bor imidlertid sammen på Bali flere måneder av året, og oppdrar sin nå tolv år gamle sønn sammen. Musikeren forteller at de to har det fint sammen nå, og har funnet en middelvei som funker - for dem, og for sønnen.

Ingen seriøs dating

44-åringen forteller at han har datet noe siden det ble slutt for andre gang i 2016, men at det aldri har vært noe seriøst.

- Det frister ikke så jævlig å gå gjennom det, nå som jeg vet hva det koster. Det er gøy med forelskelsen, de tre første åra hvor alt er enkelt, men så kommer virkeligheten. Hvis du skal få de tre åra til å bli tretti - jeg er litt innforstått med hva den jobben koster og innebærer. Det er ikke noe jeg kaster meg uti med letthet. Det hjelper ikke med et fint smil og noen fake tits da. De fleste mennesker vil vel leve i en eller annen form for forhold, føle seg sett og satt pris på. Men jeg går ikke rundt og ser etter kjæreste, sier han åpenhjertig til Ida Fladen.

SKILT: Vinni og ekskona Tone Oraini Selfors sammen i 2010. Foto: Erlend Aas / NTB
SKILT: Vinni og ekskona Tone Oraini Selfors sammen i 2010. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer

Sauviks åpenhet om livets skyggesider ser også ut til å ha truffet en nerve hos det norske folk. I vår gjorde han en svært god figur i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Sammen med 13 andre kjendiser var han gjennom streng militær disiplin, beinharde øvelser og konkurranser - og til slutt stakk han av med seieren.

Frem til «Vinni» i 2012 deltok på «Hver gang vi møtes», var han derimot kjent som en av mange rappere med en fot innenfor rusmiljøet. Deltakelsen i TV 2-programmet åpnet flere dører for artisten, som over natta var elsket i enhver krik og krok i landet.

Sauvik har tidligere også vært åpen om sine rusproblemer, og fortalt åpenhjertig om hvordan det har påvirket forholdet til familien. I et intervju på «Senkveld» i 2012, avslørte 44-åringen at han blant annet har deltatt på møter for Anonyme Alkoholikere (AA).

- Når jeg drakk så testet jeg det meste, så jeg tenkte at når jeg ikke skal drikke så må jeg teste det meste der også. Så jeg har vært på møter, fortalte «Vinni» åpenhjertig da.

LES OGSÅ: Kastet ut av«Farmen»:- Forkastelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer