Slik levde Monsen med smertene

Smertene og den mystiske flått-sykdommen til Lars Monsen blir TV-dokumentar.

LEVDE MED SMERTER: Lars Monsen levde i en lengre periode med konstante smerter. Nå blir det til en dokumentar på NRK. Foto: NRK
LEVDE MED SMERTER: Lars Monsen levde i en lengre periode med konstante smerter. Nå blir det til en dokumentar på NRK. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:   NRK-dokumentaren «Monsen og hundene» som skulle følge eventyreren Lars Monsen (49) på veien mot å prøve å bli en av verdens beste hundekjørere, tok plutselig en brå sving våren 2012.

Monsen ble alvorlig syk, og fikk tilslutt, etter lengere tid med smerter, påvist flått-sykdommen Borreliose hos en privat klinikk og startet på en kraftig penicillinkur.

Eventyrereren har tidligere uttalt at hvis det ikke var for den private legen, så hadde han mest sannsynligvis fremdeles hatt store smerter og hadde nok vært lenket til rullestolen.

- Det verste det er faktisk det at det er den første sommeren jeg ikke er i fjellet. Det har aldri skjedd før i mitt liv, sier Monsen i dokumentaren, og legger til:

- Jeg har ikke klart å snu meg i sengen, og ikke klart å kle på meg selv en gang. Jeg må bare være ælrig å si at det påvirker humøret når du går og hangler i flere måneder. Du kan prøve å tenke så positivt du bare vil, men sånn er det.

Lars Monsens samboer Trine Rein (42) har støttet ham gjennom sykdomsforløpet og er også med sin samboer på alle turer og hundeløp. NRK-profilen forteller åpenhjertig at han ikke hadde klart det uten henne.

- Jeg er avhengig av at samboeren min er med meg og støtter meg hele tiden, og det er heldigvis Trine. Hun er bak meg 100 prosent. Hadde jeg ikke følt det, så hadde det aldri i verden gått,  sier Monsen til VG.

Dokumentaren vises på NRK i to deler. Den første sendes 30. desember 19.45, og andre del 1. januar 20.05.LES OGSÅ:   Familien skeptisk til Reins gudstro

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer