KOMIKERDUO: Anders Bye og Jon Niklas Rønning har høstet stor suksess med sine mange parodier. Nå er det Madcon som får unngjelde. Foto: SCANPIX
KOMIKERDUO: Anders Bye og Jon Niklas Rønning har høstet stor suksess med sine mange parodier. Nå er det Madcon som får unngjelde. Foto: SCANPIX Vis mer

- Slik lager du brennevin

Komikerduoen Bye & Rønning gir 96 prosent i ellevill Madcon-parodi.

SEHER.NO: "Brennvin, brennvin o-o-o-o. Ingenting er som hjemmebrygga brennevin". Dette synger gutta i Bye & Rønning i sin nye parodi-video "Brennevin".

Videoen er en parodi på fjorårets store Madcon-hit "Beggin".

- Vi tenkte vi skulle lage en sang med oppskriften på hjemmebrent og da passet "Beggin" veldig bra. Det var jo fjorårets store hit, så vi synes den fortjente å bli parodiert, sier Jon Niklas Rønning (27) til Seher.no

Men hvorfor i all verden laget dere en sang om brennevin?

- Vi satt og forska litt på brennevin, hvordan man kan få tak i det og hvordan man lager det og så videre. Vi vet jo at det er forbudt å trykke det, men vi tenkte at det må jo kunne gå ann å synge om det, så da ringte jeg bestefaren min og fikk en oppskrift, ler komikeren.

- Det er skrevet alt for mange sanger om kjærlighet, men det er ikke laget noen sang om hvordan man lager brennevin, så da satte vi oss ned og skrev låta.

Selv om låta "Brennevin" inneholder en helt komplett hjemmebrentoppskrift, nekter Bye & Rønning for at det er en oppfordring til å brygge brennevin hjemme.

- Det er en forbrukerveiledning. Dersom folk føler at de får noe ut av låten så får det være opp til dem. Vi har bare laget en morsom og fengende parodi som er ment som en forbrukerveiledning, sier Rønning til Seher.no, og legger til at de ikke frykter å få avholdsfolket på nakken.

- Nei, jeg tror folk ser humoren i det. Det er ikke en oppfordring, men en faktasang...

I forrige uke parodierte Bye & Rønning popartisten Espen Linds nye hitlåt "Scared of Heights", og Rønning avslører at det vil komme flere parodier utover sommeren.

- Neste uke gjør vi en parodi på Postgirobygget. Så da er det de gutta som må tåle en liten harselas. Da parodierer vi låta "Tidløs" med vår egen vri som heter "Pregløs"...

Hør og se den humoristiske "Beggin" parodien i videoen nedenfor: