STJELER SEERE: "Skavlan" varer 15 minutter lenger i år enn tidligere versjoner. Dermed stjeler NRK1 seere fra TV 2. Foto: SCANPIX
STJELER SEERE: "Skavlan" varer 15 minutter lenger i år enn tidligere versjoner. Dermed stjeler NRK1 seere fra TV 2. Foto: SCANPIX Vis mer

Slik kupper de seere fra TV 2

- Dette er godt eksempel på en vellykket programsetting fra NRK, sier TVNorge-sjefen.

SEHER.NO: Tidligere kunne man gå rett fra Skavlan eller Grosvold på NRK til Thomas og Harald på TV 2. Men det var før. Nå har NRK nemlig skiftet "spilleregler".

Skavlan varer nå 15 minutter lenger. Det vil si at mens Thomas og Harald starter showet, venter seerne med å skifte kanal til Fredrik Skavlan har avsluttet sitt. Dermed har det seg sånn at TV-titterne blir lenger på NRK1 på fredagskveldene denne høsten, skriver VG.

- Man kan starte fem minutter før, eller holde på ti minutter lenger, for på den måten å beholde seerne. Dette er et velkjent fenomen i Europa. Jeg synes dette er et godt eksempel på en vellykket programsetting fra NRKs side, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, til avisen.

Tall fra TNS Gallup fra de to fredagene hvor programmene har overlappet hverandre viser at på starttidspunktet 22.10 har "Senkveld" rundt 400.000 seere, mens tallet øker til 790-800.000 i løpet av det første kvarteret. For NRK1s del er tallet 1,08-1,09 millioner seere, mens det 15 minutter etterpå er 560-570.000 seere igjen.

- Det er helt klart at Skavlan spenner bein på starten til "Senkveld". Tallene viser at er du først på Skavlan, så er valget tatt for deg. Du flytter deg ikke før han går av luften, sier direktør for forhandlinger og utvikling i mediebyrået MediaCom, Jakob Schjerven, til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - En gang må det være nok