Beyoncé:

Slik kontrollerer Beyoncé sitt perfekte image

Ny dokumentar avslører hvordan popdronningen skaper illusjonen rundt sitt plettfrie glansbilde.

HELT PERFEKT: Beyoncé (t.v.) vet hvordan hun vil fremstå for fansen. Alt hun gjør er nøye kalkulert og planlagt. Her avbildet med artist Jennifer Hudson i januar. Foto: NTB Scanpix
HELT PERFEKT: Beyoncé (t.v.) vet hvordan hun vil fremstå for fansen. Alt hun gjør er nøye kalkulert og planlagt. Her avbildet med artist Jennifer Hudson i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er kanskje ingen hemmelighet at Beyoncé (36), eller «Queen B», som hun også kaller seg, vet hvordan hun skal kontrollere sitt eget image.

Hun gjør sjelden intervjuer, så når hun har noe på hjertet stiller hun seg enten på scenen foran tusenvis av fans, eller legger ut et bilde på Instagram. Og slik styrer hun alt hun vil at vi skal vite om henne.

I en ny dokumentar, «When Beyonce Met Jay-Z,» som vises på Channel 5 i England, avslører psykolog Diane Youdale hvordan Beyoncé alltid er kalkulerende og har sin helt spesielle rutine på hvordan, og hvor mye, hun vil avsløre for offentligheten.

Ifølge Daily Mail sier psykologen at den ene tingen Beyoncé alltid vil servere oss fra scenen er illusjonen om «perfeksjon.»

Ingen store skandaler

Dokumentaren forteller historien bak Beyoncés og Jay Zs (48) suksess; først hver for seg og så hvordan de etter hvert utviklet seg til underholdningsbransjens ultimate «power couple».

Vi får også et innblikk i parets kjærlighetshistorie. Helt fra Beyoncé gjorde forholdet mellom dem offentlig i musikkvideoen «Crazy in Love» i 2003, til den superhemmelige, stjernespekkede bryllupsseremonien i 2008.

Sistnevnte fikk vi ikke noe innblikk i før Jay Z viste bilder i bakgrunnen på scenen under deres felles turné «On the Run Tour» i 2014.

Beyonce opptrer sammen med en rekke dansere og viser rumpa til publikum og kameraene. Video licensed from Splash / AlloverPress Vis mer

Beyoncé har dessuten klart seg i over 20 år i bransjen, uten noen større skandaler. For hver gang hun har hatt noe på hjertet har hun selv sørget for at nyheten slippes slik hun selv ønsker det.

Som da hun fortalte på Instagram i fjor at hun ventet tvillinger, med et bilde der hun holder hendene på sin bare mage, iført et grønt slør og omringet av blomster. Bildet ble det mest likte på Instagram i 2017 med 11,2 millioner likerklikk.

Saken fortsetter under bildet.

Og selv etter at Jay Z hadde vært utro klarte Beyoncé å skape et kontrollert kunstverk rundt det med albumet «Lemonade» i 2016.

Slåss i heisen

Den eneste gangen hun mistet kontrollen over sitt image var under den famøse heis-episoden etter Met-gallaen i 2014, der søsteren Solange angrep Jay Z, og alt ble filmet av overvåkningskameraer.

Det gikk flere måneder før det kom noen forklaring på hva som hadde skjedd, men paret kom ut med en pressemelding og sa at «de hadde jobbet seg gjennom problemene». Jay Z rappet om hendelsen i 2017, da han også innrømmet utroskapen overfor Beyoncé.

Da Beyoncé og Jay Z ventet sitt første barn, Blue Ivy (6) i 2011, avslørte hun nyheten fra scenen under MTV Video Music Awards.

Ifølge psykologen, som er intervjuet i dokumentaren, er Beyoncé et geni når det kommer til koreografi. Ikke bare når det kommer til dansetrinn på scenen, men også på det private plan. For ingenting er tilfeldig når det gjelder Queen B.

STOPPER APPLAUSEN: Blue Ivy, Jay Z og Beyoncés datter, ville ikke ha noe av foreldrenes klapping under Grammy Awards. Video: CNN Vis mer

- Skaper mystikk

I 2016 skrev Vanity Fair en artikkel om mystikken Beyoncé har klart å skape via sin Instagram-konto.

Hun bruker sosiale medier på en annen måte enn mange andre kjendiser. For selv om hun deler private øyeblikk med fansen, så gjør hun det likevel ikke.

Beyoncés bilder forteller ofte en historie i seg selv, men det følger sjelden med noen tekst eller forklaring.

Popstjernen lar bildene snakke for seg, slik at fansen kan gjette seg frem til hva hun prøver å si. Og dermed beholder hun også mystikken, og fansen går bananas mens de prøver å finne ut om det finnes noe skjult budskap der.

Selv feriebildene hennes ser ut som et nøye planlagt fotopptak, ifølge Vanity Fair. Og det er dette perfekte glansbildet som gjør at Beyoncé nesten bare trenger å nyse på scenen - før det blir overskrifter verden rundt av det.

LES OGSÅ: Gravide Chrissy Teigen avslører sitt spesielle puppetriks

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer