Slik kommer han seg fram

TV-profilen bruker utradisjonelle metoder for å komme seg «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

PÅ PANSERET: Oddgeir Brusaet har måttet benytte seg av en del utradisjonelle metoder for å komme frem til personene han besøker i NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». I episode to av årets sesong måtte han til og med ligge på  Foto: Tor Sivertstøl/NRK
PÅ PANSERET: Oddgeir Brusaet har måttet benytte seg av en del utradisjonelle metoder for å komme frem til personene han besøker i NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». I episode to av årets sesong måtte han til og med ligge på Foto: Tor Sivertstøl/NRK Vis mer
SEHER.NO: Søndagens «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» ble sett av hele 920.000 mennesker, og var forrige ukes nest mest sette program på norsk TV, etter «Nytt på nytt». 

I løpet av de åtte årene Oddgeir Bruaset (65) har jaktet på Norges mest særegne bosteder, har Bruaset og tv-teamet måttet benytte seg av en rekke utradisjonelle metoder for å komme seg frem til de ulike personene de besøker.

Og overfor Seher.no avslører den populære tv-profilen at det kan være svært komplisert å komme seg helskinnet frem til de øde destinasjonene, og at det ofte krever store ressurser, både når det gjelder penger og utstyr.

- Vi er tre stykker som reiser rundt - foto, lyd og meg selv, og vi har med nesten 14 kolli med forskjellig utstyr, så det hender vi må betale 4000-5000 kroner i overvekt på hver flytur, sier Bruaset til Seher.no.

- Når vi kommer ut til stedet vi skal besøke, blir vi ofte hentet av de vi skal lage program om. Og da hender det de kommer med båt, eller snøskuter om vinteren. Noen steder går det bilvei helt frem, selv om det er veldig bratt. I program to i denne sesongen måtte jeg for eksempel ligge oppe på panserlokket på bilen for at vi skulle komme oss frem på vinterføre. Bilen spant og det gjaldt å få tyngde foran. Så det kan være ganske komplisert til tider, sier Bruaset om søndagens besøk på gården til ekteparet Margot og Per Bjørvik i fjellene nord for Bolstadøyri i Hordaland. 

Til tross for at det ofte er svært værhardt på stedene teamet besøker, har de ifølge Brusaet aldri måttet avlyse et opptak fordi de ikke kom seg fram. 


- Nei, det er ingen episoder som har blitt avlyst på grunn av det. Men i en episode skulle vi besøke en mann i Hardanger, som bor alene oppe i fjellsiden, over 300 meter over havet. Det går bare en fotsti opp til ham, og om vinteren er det som regel isskorpe på fjorden, så da kan man ikke ta båt. Så da var vi helt avhengige av helikopter for å komme oss dit og måtte vente i to døgn på et hotell før det ble klart nok vær til at vi kunne ta oss inn. Et annet sted måtte vi bli hentet av en luftputebåt for å komme oss over vannet, forteller han.

For to uker fortalte Brusaet til Seher.no at han planlegger å slutte i NRK i 2012, når «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» har tiårsjubileum.

Men selv om det vil markere slutten på det populære programmet, ser ikke Brusaet bort i fra at han kommer til å holde kontakten med flere av menneskene han og tv-teamet har besøkt.

- Jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å besøke flere av de vi har laget programmer om, for vi har god kontakt med mange av de og jeg har allerede vært på flere av plassene uten at jeg har hatt noe spesielt ærend. Jeg har bare hatt lyst til å besøke de, og ofte har jeg telefonkontakt med dem. Det gir meg veldig mye å møte disse menneskene, og de sitter inne med mye livsvisdom. Og så synes jeg mange lever på en veldig fornuftig måte og at de fleste av oss har en god del å lære av dem, sier han.

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» sendes på NRK søndager kl. 20.05 !Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Kunne ikke basert livet mitt på en slik plass