JAKTER PÅ KJÆRESTE: Den homofile bonden Jan Erik Kjær har fått mye oppmerksomhet etter at han ble med i TV 2-programmet "Jakten på kjærligheteten". Her er han sammen med programleder Katrine Moholt. Foto: TV 2 Sumo
JAKTER PÅ KJÆRESTE: Den homofile bonden Jan Erik Kjær har fått mye oppmerksomhet etter at han ble med i TV 2-programmet "Jakten på kjærligheteten". Her er han sammen med programleder Katrine Moholt. Foto: TV 2 SumoVis mer

Slik kom han ut av skapet

- Jeg husker ikke så mye av kjøreturen fra Valdres til Oslo, sier "Jakten på kjærligheten"- Jan Erik.

SEHER.NO: Tusenvis av TV-seere har i høst fulgt den homofile bonden Jan Erik Kjærs leting etter en kjæreste i TV 2-programmet "Jakten på kjærligheten".

Men i boka "Skapsprengere" forteller TV-bonden at det ikke var like lett å takle livet som homofil bonde da han kom ut av skapet som 22-åring.

Etter å ha båret på hemmeligheten i 10 år, ringte han foreldrene som bodde i Oslo.

- Jeg gikk rett på sak uten for mye utenomsnakk. Jeg skal bare fortelle at jeg er homo, sa jeg. "Det forklarer mye," svarte mamma helt uten brodd. Hun konstaterte bare faktum, liksom. "Vi har jo tenkt det, men så slo vi det fra oss igjen, sier Kjær (41) i boken.

Begynte å gråte
To-tre dager etter telefonsamtalen reiste Jan-Erik på besøk til foreldrene. Det ble et følelsesladet møte.

Jan Erik sier han ikke husker mye av kjøreturen fra Valdres til Oslo, men at han husker godt hvordan han begynte å gråte da han så foreldrene igjen.

- Jeg husker tårene komme med en gang jeg gikk ut av bilen og mot mamma og pappa. Vi klemmer, pappa og jeg først. "Men hvorfor gråter du nå?," spør mamma. "Nå er det jo over?" "Det må du da forstå, dette er jo ikke greit likevel," sier pappa.

- Pappa mente jo ikke noe vondt med dette, det var jo greit. Han mente bare vi måtte snakke mer om det - sammen, sier Jan Erik Kjær.

Blandete reaksjoner
Mens den ene av hans to søstre ba om unnskyldning for eventuelle sårende bemerkninger hun kunne ha kommet med gjennom årenes løp, skrev Jan Eriks eldste søster til ham at hun ikke ville fortelle sine to barn at onkelen deres var homofil.

I dag hevder imidlertid at både søsteren og alle andre i hans familie er positive til hans legning.

- Jeg har et godt forhold til begge søstrene mine nå, men historien viser hvor ulike reaksjoner du kan få av to personer som står deg nær, sier han i boken "Skapsprengere".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Sjokkerende at det ble så dramatisk