SKREV BREV TIL FORELDRENE: Helseminister Bent Høie sier til VG at han stod frem som homofil som 25-åring, da han skrev brev til foreldrene og fortalte at han hadde forelsket seg i en annen mann.  Foto: All Over Press
SKREV BREV TIL FORELDRENE: Helseminister Bent Høie sier til VG at han stod frem som homofil som 25-åring, da han skrev brev til foreldrene og fortalte at han hadde forelsket seg i en annen mann. Foto: All Over PressVis mer

Slik kom han ut av skapet

- For meg var ikke dette noe som var trist i det hele tatt. Tvert imot. Det var noe av det mest fantastiske som hadde skjedd, sier helseminister Bent Høie.

TETT SAMARBEID: Bent Høie er en av statsminister Erna Solbergs nærmeste kolleger. Foto: All Over Press
TETT SAMARBEID: Bent Høie er en av statsminister Erna Solbergs nærmeste kolleger. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Helseminister Bent Høie (H) sier i et intervju med VG at han valgte å skrive et brev til foreldrene, da han bestemte seg for å stå frem med sin homofile legning.

Brevet skrev Høie (42) - som da var 25 år gammel - til moren Solveig og faren Kurt etter å ha forelsket seg i en mann han møtte i militæret, Dag Terje Klarp Solvang.

– Jeg skrev et brev til dem der jeg fortalte at jeg var homofil, og at jeg var veldig glad for at jeg hadde truffet Dag Terje. Jeg fortalte litt om ham. Og jeg skrev at det ikke var grunn til å være bekymret for min fremtid eller situasjon. At det var annerledes nå enn da de var unge – at det var helt fint. Det var hovedbudskapet i brevet, sier han til avisen.

Bent og Dag Terje giftet seg i 2001, etter å ha vært kjærester i fem år.Høie sier han ønsker å bli oppfattet som et forbilde for andre homofile som vil engasjere seg politisk.

- Jeg vil være et forbilde på at det er mulig å være rikspolitiker og først og fremst være kjent for de sakene jeg er engasjert i, og ikke nødvendigvis min seksuelle legning, sier han til VG.

LES OGSÅ: Ektemannen ventet med blomster på Erna