Petter og Gunhild Stordalen:

Slik kobler stjerne­paret av

- Noen ender raskt med å danse på bordet om det spilles DDE.

NYTER HVERANDRES SELSKAP: Petter og Gunhild Stordalen lever begge svært hektiske liv. Nå avslører de hvordan de, når de først har tid, kobler av sammen. Foto: Andreas Fadum
NYTER HVERANDRES SELSKAP: Petter og Gunhild Stordalen lever begge svært hektiske liv. Nå avslører de hvordan de, når de først har tid, kobler av sammen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Ekteparet bestående av Gunhild (39) og Petter Stordalen (55) lever begge særs hektiske liv. Han leder en av Nordens største hotellkjeder, som stadig vokser seg større med nye filialer over hele Skandinavia, mens hun jobber intensivt med organisasjonen EAT.

I tillegg preges hverdagen av sykdom. Sammen har de nemlig kjempet en intens kamp mot Gunhilds sykdom, diffus kutan systemisk sklerose, i nærmere fire år. Sykdommen angriper både hud og indre organer, og Gunhild har åpenhjertig fortalt om livet med og kampen mot sykdommen.

Fra utsiden kan det nesten virke som om det går i ett for paret, og at pausene er få. Det stemmer også, om vi skal tro det de forteller i magasinet Elles ferskeste utgave. Det har hendt at de bare har rukket å møte hverandre til måltider om de har vært på ferie sammen, og hverdagen generelt er svært forskjellig for dem begge.

Om de likevel klarer å slappe av sammen, gjøres det foran TV-en.

SJELDEN PRAT: Det er ikke ofte Gunhild og Petter Stordalen stiller opp til intervju sammen. I den nyeste utgaven av Elle prater de derimot om forholdet, og om livet fremover. Faksimile: Elle
SJELDEN PRAT: Det er ikke ofte Gunhild og Petter Stordalen stiller opp til intervju sammen. I den nyeste utgaven av Elle prater de derimot om forholdet, og om livet fremover. Faksimile: Elle Vis mer

Gråter av julefilmen

- Vi kan sitte en hel kveld og se på for eksempel «Bloggerne» og «Charterfeber». Og begge elsker vi en god fest, og noen ender raskt med å danse på bordet om det spilles DDE, ler Gunhild overfor magasinet.

Det er avtroppende sjefredaktør Signy Fardal som har tatt en prat med det usedvanlig utilgjengelige paret. Det er lenge siden de har stilt opp i et lignende intervju sammen. Hverdagen deres krever en helt unik form for disiplin, om alle treningstimene, møtene, foredragene og reisene skal gå opp i opp.

- Jeg pleide å tenke at jo mindre jeg sov, dess mer fikk jeg gjort. Men jeg skjønner nå at søvn og hvile er viktig. Det er viktig å finne hvilepulsen for å kunne være til stede. Jeg gikk på et meditasjonskurs i sommer, og det endret livet mitt. Jeg har forstått at god helse ikke bare handler om kosthold og trening, men om hvile, søvn og mindfulness, sier Gunhild åpenhjertig.

Om ekteparet får en sjelden kveld sammen hender det også at de skrur på en film. De kan avsløre at julefilmen «Love Actually» er favoritten, og at de helst ser den to ganger i året. På bordet står det da gjerne pizza, og noen glass med noe godt i. Man skal heller ikke se bort fra at de har papir i nærheten, etter som Gunhild kan avsløre at Petter ofte gråter av den romantiske komedien.

LITE TID TIL HVERANDRE: Petter og Gunhild Stordalen lever hektiske liv. Når de først har tid til hverandre, tilbringes denne gjerne på sofaen. Foto: Andreas Fadum
LITE TID TIL HVERANDRE: Petter og Gunhild Stordalen lever hektiske liv. Når de først har tid til hverandre, tilbringes denne gjerne på sofaen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Plass til stort flere mennesker i livene deres er det ikke. Det mener Gunhild er synd.

- Utover Petter og familien vår er de fleste jeg omgås venner jeg har fått gjennom arbeidet med EAT. Så jeg er privilegert på den måten at mange av mine nærmeste deler min lidenskap. Men livet er jo ikke slik at man bare kan velge inn. Det handler like mye om å velge bort. Jeg har mye mindre kapasitet enn tidligere, og har derfor måttet bli mye flinkere til å si nei. Det er vanskelig, også for dem som står rundt meg, men jeg håper og tror at de forstår, forteller hun åpent.

Gjennom tykt og tynt

Det var i 2010 at den norske legen Gunhild giftet seg med den landskjente gründeren, og som par har de to vært noen av de mest omtalte menneskene i hele Norge de siste årene. Med på kjøpet fikk Gunhild de tre bonusbarna Henrik, Emilie og Jakob Stordalen, som gründeren fikk med ekskona Ingrid Fuglehaug.

Nylig slapp 39-åringen sin første biografi, «Det store bildet», en sterk bok, ført i pennen av forfatter Jonas Forsang. I boken avslører hun nye detaljer om forholdet og sykdommen.

Paret har hele veien vært åpne om kampene de kjemper, og i oktober delte Petter en sterk privat video på Instagram i forbindelse med promotering av den nye boken. I den private videoen vises Petter som barberer hodet til sin kjære Gunhild, som ligger i sykesengen.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Kjærligheten mellom ekteparet er tydelig, og Petter viser en enorm støtte overfor kona, som får restene av håret sitt barbert bort.

- Nå er vi midt i filmingen, dette er da den nye fashion-looken. Jan Thomas har vært i gang en stund her nå, jeg må innrømme at jeg synes at Gunhild kledde denne sveisen jævlig godt, sier Petter i videoen.

ÅPEN: Hotellkongen mottok rungende applaus fra publikum under kveldens «Senkveld med Helene og Stian». FOTO: TV2 Vis mer

Også i selvbiografien til hotellkongen, «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» fra 2015, er hårtapet til Gunhild blant temaene.

Hun gjennomgikk tøff cellegiftbehandling som førte til hårtap, samt eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland. I Petter Stordalens selvbiografi kommer det blant annet frem at ekteparet lagde humor ut av parykken Gunhild fikk seg etter hårtapet.

Gunhild Stordalen valgte også å dele den ovennevnte videoen på Instagram-kontoen sin.

«Når jeg ble syk innså jeg alvoret i situasjonen, og en av Petter sine første reaksjoner var å kjøpe et videokamera. Selv om han egentlig ikke hadde en plan for hva han skulle gjøre med det», skrev hun.

LES OGSÅ: Lever med skjult sykdom