John Travolta:

Slik hyller stjerne­paret sin avdøde sønn

Jett Travolta ville fylt 28 år denne uken.

DØDE: Jett Travolta gikk bort i 2009, bare 16 år gammel. Her er han med sine berømte foreldre i 1996. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Jett Travolta gikk bort i 2009, bare 16 år gammel. Her er han med sine berømte foreldre i 1996. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått elleve år siden «Grease»-stjernen John Travolta (66) og kona Kelly Preston (57) opplevde alle foreldres mareritt, da sønnen Jett mistet livet - bare 16 år gammel.

Det var i juleferien i 2009 at 16-åringen falt og slo hodet i kanten på et badekar som følge av at han hadde fått et anfall på hotellrommet.

Travolta og kona har tidligere snakket om sorgen de opplevde og savnet etter sønnen, som mandag denne uken ville ha blitt 28 år. Dagen markerte de begge i sosiale medier.

Varme bursdagshilsener

«Gratulerer med dagen, Jetty! Vi elsker deg», skriver Travolta til bildet han har delt av seg og sønnen.

View this post on Instagram

Happy Birthday Jetty! We love you! ❤️

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

Travoltas kone har også delt et bilde i anledning Jetts 28-årsdag.

«Gratulerer med dagen til vår skjønneste Jetty. Vi elsker deg», lød Prestons hilsen til sin avdøde sønn.

View this post on Instagram

Happy Birthday to our sweetest Jetty, we love you!! 💖✨

A post shared by Kelly Preston (@therealkellypreston) on

Parets datter, Ella (20), som bare var ni år gammel da broren gikk bort, har delt et bilde av hele familien der hun gratulerer broren med 28-årsdagen.

Slet med anfall

Jett var autist, og hadde også fått påvist febersykdommen kawasakis syndrom. Travolta og Preston var lenge tause rundt sønnens tilstand, men i 2012 fortalte sistnevnte at han hadde flere anfall opp gjennom årene.

Nettopp et anfall var også det som førte til at han mistet livet i 2009.

SORG: Travolta-familien opplevde en stor sorg i 2009, da sønnen Jett mistet livet. Her er mamma Kelly Preston med barna Ella og Jett samme år. Foto: NTB Scanpix
SORG: Travolta-familien opplevde en stor sorg i 2009, da sønnen Jett mistet livet. Her er mamma Kelly Preston med barna Ella og Jett samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

16-åringen falt som følge av anfallet, og slo som nevnt hodet i kanten på badekaret på hotellrommet. En av de ansatte ved hotellet fant ham bevisstløs, og ringte til ambulansen.

Jett ble hastet til sykehus, der han kort tid senere ble erklært død.

Preston deler til stadighet bilder av seg selv og familien i sosiale medier, og tidligere denne måneden delte hun et bilde av seg selv, ektemannen, datteren Ella og avdøde Jett, der hun skrev at hun har et spesielt sted i hjertet sitt for alle som har autisme.

«Sender kjærlighet til noen av mine favorittmennesker i hele verden. Min sønn Jett var en av de mest lekne og vidunderlige sjeler man kunne møtt. Kjærlighet til dere alle med autisme og spesielle behov rundt om i verden», var blant det Preston skrev.

Glede i sorgen

I fjor, ti år etter sønnens død, snakket også Travolta om tragedien.

- Det er det verste som har skjedd i livet mitt, sa han til Us Weekly.

- EN TRØST: Jahn Teigens datter og ekskone gjester «Lindmo», hvor de åpner opp om tiden etter hans død. Video med tillatelse: NRK Vis mer

- Sannheten er at jeg ikke visste om jeg kom til å takle det, la han til.

Kort tid etter sønnens bortgang kom det likevel et lyspunkt for familien, da Preston fant ut at hun var gravid. Da sønnen Benjamin (9) meldte sin ankomst, førte det familien sammen.

FAMILIELYKKE: Året etter at Jett gikk bort, kom Benjamin til verden. Her er hele familien avbildet i Cannes i 2018. Foto: NTB Scanpix
FAMILIELYKKE: Året etter at Jett gikk bort, kom Benjamin til verden. Her er hele familien avbildet i Cannes i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å få lille Ben var helt klart som et slags lim som klarte å binde oss sammen igjen etter et enormt tap, sa Travolta i 2016 da han gjestet «Good Morning America», skriver E! News.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

LES OGSÅ: Klar for nytt tv-program

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer