Bode Miller

Slik hyller stjernen sin døde datter

Delte rørende hyllest med fansen.

DRUKNET: Den olympiske skiløperen Bode Miller og kona hans Morgan, mistet jentebarnet sitt Emmy i en drukningsulykke i juni i år. I et eksklusivt intervju med TODAYs Savannah Guthrie, åpner paret opp om ulykken. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer

For et halvt år siden opplevde alpinstjernen Bode Miller (40) og kona Morgan Beck Miller (31) det utenkelige, da deres 19 måneder gamle datter Emmy døde i en drukningsulykke.

Emmy falt i et svømmebasseng under et besøk hos naboene, og livet sto ikke til å redde. Det var foreldrene selv som kom med dødsbudskapet på sosiale medier.

Sorgen har vært stor for ekteparet, som bare to måneder tidligere kunngjorde at de skulle bli foreldre igjen. Det ble de i oktober i år, til en liten gutt. Likevel har sorgen aldri sluppet taket, og det hender tidvis at de prater åpent om kaoset familien har gjennomgått.

Alltid med

Nå har «englepappaen» valgt å hylle sin avdøde datter på en måte som får fansen til å smelte.

På Instagram har han lagt ut et bilde av seg selv og et par med spesiallagede ski. Skiene er dekorert med et bilde av hans avdøde datter, slik at hun kan være med sin far på tur.

«Min favorittjulegave. Jeg skal ta med jenta mi på skitur i dag», skriver han til fansen.

Bildet har fått tusenvis av likerklikk, og i kommentarfeltet hagler det inn med hjerter og støttende ord til Miller-paret. Det er ikke kjent hvem som ga ham de svært personlige skiene, men han setter utvilsomt pris på gaven.

Dette har vært parets første jul uten Emmy, og de har ikke lagt skjul på at det har vært tøft. Første juledag la Morgan ut et innlegg der hun skrev åpent til datteren sin:

«God jul til vår lille jente i himmelen. Vi savner deg veldig mye», sto det i teksten.

Fra før av har duoen sønnen Nash Skan (3) sammen. Bode Miller har to barn fra et tidligere forhold, sønnen Samuel (5) og datteren Neesyn (10). De ser på seg selv som en storfamilie, og det har nok ikke vært enkelt å feire jul med en mindre enn hva de er vant med.

Vanskelig tid

Det lokale politiet bekreftet raskt datterens dødsfall i juni, mens den lokale brann- og redningsetaten, Orange County Fire Authority (OCFA), ifølge ABC News hadde gitt ytterligere opplysninger rundt ulykken.

Til ABC News har redningsetaten forklart at de ble oppringt etter at datteren var funnet livløs i svømmebassenget. Hun skal ha forsvunnet fra foreldrene, som startet øyeblikkelig livredning da de fant datteren i vannet.

Da ambulansepersonell kom til stedet skal barnet ha blitt fraktet til det lokale sykehuset, men legene klarte ikke å redde livet til den lille jenta.

Den tragiske hendelsen har fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier. Kort tid etter dødsfallet delte Miller flere bilder av datteren på sin Instagram-profil, der han blant annet takket for støtten i en vanskelig tid.

Kostbare sykehusregninger

- Takk for all kjærlighet og støtte, og til våre jordmødre Lindsey Meehleis og Courtney Kellis, som har hjulpet oss med å finne trøst i en umulig tid, skrev idrettsprofilen i Instagram-innlegget.

Miller ba samtidig om en hjelpende hånd, og henviste til en kronerullingsside der man kan donere et pengebeløp til familien.

«Ettersom familien går gjennom en uendelig sorg som ingen foreldre fortjener å oppleve, ber jeg om hjelp til å dekke kostbare sykehusregninger og utgiftene tilknyttet den kommende bisettelsen. Alt hjelper», sto det på nettsiden.

Bode og Morgan Miller giftet seg i 2012 og fikk sitt eldste barn, sønnen Nash, i 2015.

LES OGSÅ: - Jeg får kjeft av familien hele tiden