Slik holder hun sykdommen i sjakk under «Skal vi danse»

For Katarina Flatland handler ikke dansedeltakelsen bare om trening.

SEOGHØR.NO: Ved hver sesong snakker kjendisene som takker «ja» til å være med i «Skal vi danse» på TV2, om det knallharde treningsregimet som følger med deltakelsen.

Men det er ikke bare dansing og trening som står i fokus i dagene før direktesending - også riktig kosthold er en faktor å ta hensyn til.

For TV-profil Katarina Flatland (26) er dette ekstra viktig. Hun har nemlig sykdommen diabetes type 1, som gjør at hun til en hver tid er nødt til å holde blodsukkeret i sjakk ved hjelp av insulinsprøyter og balansert kosthold.

NERVØS: Katarina Flatland og Tom-Arild Hansen under årets «Skal vi danse»-premiere. 26-åringen forteller til Seoghør.no at hun var nervøs under fremvisningen. Foto: NTB scanpix
NERVØS: Katarina Flatland og Tom-Arild Hansen under årets «Skal vi danse»-premiere. 26-åringen forteller til Seoghør.no at hun var nervøs under fremvisningen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er bare å spise på!

Til Seoghør.no forteller hun at det foreløpig har gått fint å kombinere knallhard trening med sykdommen:

- Jeg er veldig flink til å passe på blodsukkeret mitt, så foreløpig har det gått veldig greit. Jeg spiser stort sett hele tiden, og det må man jo når man har diabetes, og også når man trener så mye. Så det er bare å spise på! fortalte den blide 26-åringen etter at første program av den populære danseserien var vel overstått.

Katarina har vært åpen om diabetes-diagnosen, og har tidligere fortalt til Dagbladet at hun reagerte med sinne da hun først fikk påvist sykdommen i 2013.

– Først ble jeg sur og sint. Det føltes veldig urettferdig. Men en dag sa jeg til meg selv at «i morgen er det mandag, da må du slutte å deppe». Jeg måtte bare ta meg selv i nakken og lære meg å leve med det.

STØTTE: Katarina Flatland finner god støtte i legekjæresten Harald M. Dobloug. Her er paret fotografert under ELLEs sommerfest i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør
STØTTE: Katarina Flatland finner god støtte i legekjæresten Harald M. Dobloug. Her er paret fotografert under ELLEs sommerfest i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Ble nervøs under direktesendingen

Katarina og dansepartner Tom-Arild Hansen fikk blandede tilbakemeldinger av dommerne, og til Seoghør.no forteller «Jakten på kjærligheten»-programlederen at hun nå bare må trene på.

- Jeg er veldig glad for at jeg kom meg gjennom det. Jeg skjønner at jeg ble ganske nervøs, for jeg fikk jo kjeft av dommerne for at det skinte gjennom. Det klarte jeg rett og slett ikke å kontrollere helt. Jeg har vært mye på TV, men ikke på denne måten, så jeg ble nok tatt av nervene. Så da var jeg rett og slett ikke god nok, og må jobbe videre med dette til neste uke.

Flatland er kjæreste med den jevngamle legestudenten Harald Dobloug (26).

Se hele videointervjuet med Katarina Flatland øverst i saken!

LES OGSÅ: - Vi vil vente med barn