Slik holder Gisele på superkroppen

Familiens private kokk avslører det ekstreme kostholdsregimet til toppmodellen, Tom Brady og barna deres.

I SUPERFORM: Fra 2000 til 2007 var Gisele Bundchen en av «englene» til undertøysmerket Victorias Secret. Her er hun på catwalken i undertøysshowet sammen med Tyra Banks (bak) i 2003. I 2015 feiret hun 20 år som modell på forsiden av brasilianske Vogue (t.h), og tobarnsmoren ser fortsatt ut til å være i knallform.  Foto: Ap/ Faksimile Vogue Brasil
I SUPERFORM: Fra 2000 til 2007 var Gisele Bundchen en av «englene» til undertøysmerket Victorias Secret. Her er hun på catwalken i undertøysshowet sammen med Tyra Banks (bak) i 2003. I 2015 feiret hun 20 år som modell på forsiden av brasilianske Vogue (t.h), og tobarnsmoren ser fortsatt ut til å være i knallform. Foto: Ap/ Faksimile Vogue Brasil Vis mer

SEOGHØR.NO: Våren 2015 pensjonerte Gisele Bündchen (35) seg som catwalkmodell, men verdens best betalte supermodell holder seg fortsatt i toppform.

I fjor stilte hun i nettoen på forsiden av brasilianske Vogue, i anledning 20-årsjubileet sitt som modell.

Den smellvakre tobarnsmoren ser nesten overjordisk godt ut, og nå er kanskje noe av hemmeligheten bak utseendet hennes avslørt.

Supermodellens private kokk, Allen Campbell, avslører nemlig det relativt ekstreme kostholdsregimet til Gisele og familien i et intervju med Boston.com. Kokken forteller at stjernefamilien følger en plantebasert diett:

- 80 prosent av det de spiser er grønnsaker. Jeg kjøper bare de friskeste grønnsakene. Hvis det ikke er økologisk, bruker jeg det ikke. I tillegg kommer helkorn: naturris, quinoa, hirse, bønner. De resterende 20 prosentene er magert kjøtt: gressforet, økologisk storfe, and innimellom, og kylling. Av fisk bruker jeg stort sett villaks, røper Campbell.

Saken fortsetter nedenfor.

Skyr unna kaffe og sukker

I likhet med kostholdsregimene til en rekke andre Hollywood-stjerner, er listen over «nei»-mat også relativt lang for familien Bündchen-Brady.

- Ikke hvitt sukker. Ikke hvitt mel. Ikke MSG (smaksforsterker, journ.anm). Jeg bruker rå olivenolje, men jeg steker ikke med olivenolje. Jeg steker bare med kokosolje, forteller kokken videre.

Siden februar 2009 har Gisele Bündchen vært gift med den amerikanske fotballstjernen Tom Brady (38), som hun har sønnen Benjamin Rein (6) og datteren Vivian Lake (3) med. Selv om livet med småbarn kan være slitsomt, får ikke ekteparet kvikke seg opp med kruttsterk kaffe i ny og ne:

- Ingen kaffe. Ikke koffein. Ikke sopp. Ikke melkeprodukter, legger Campbell til om «nei»-listen, som også ekskluderer all gluten.

Saken fortsetter under bildet.

IDRETTSMANN: Tom Brady er quarterback på det amerianske fotballaget New England Patriots. Selv om han er proff idrettsutøver, propper han seg ikke med karbohydrater og animalsk protein, ifølge familiens kokk.  Foto: Afp
IDRETTSMANN: Tom Brady er quarterback på det amerianske fotballaget New England Patriots. Selv om han er proff idrettsutøver, propper han seg ikke med karbohydrater og animalsk protein, ifølge familiens kokk. Foto: Afp Vis mer

Barna koser seg med «raw food»

Stjerneparets private kokk bedyrer også at barna Benjamin og Vivian følger foreldrenes strenge diett 90 prosent av tiden. Og det er helt klart ikke mye plass til pizza og pølser:

- I går lagde jeg vegetarisk sushi til barna. Jeg har gjort det veldig ofte i det siste. Sushien består av naturris, avokado, gulrot og agurk.

Saken fortsetter nedenfor.

Heller ikke vanlig iskrem eller smågodt har en kjærkommen plass på lørdagskvelden, skal man tro kokken.

- Som snacks lager jeg fruktruller av banan, ananas og spirulina. Spirulina er en alge, en superfrukt. Jeg dehydrerer det. Jeg dehydrerer mye forskjellig, jeg har tre dehydreringsmaskiner på kjøkkenet deres. I tillegg lager jeg rå müsli og rå sjokoladekjeks, røper kokk Allen Campbell i intervjuet med boston.com.

Saken fortsetter under bildet.

SUPERPAR: Tom Brady og Gisele Bundchen er blant verdens vakreste og mest velstående par. Her er de sammen på en galla i New York i 2012.  Foto: © LAN/Corbis
SUPERPAR: Tom Brady og Gisele Bundchen er blant verdens vakreste og mest velstående par. Her er de sammen på en galla i New York i 2012. Foto: © LAN/Corbis Vis mer

Selv om familiens kokk bedyrer at familien elsker sitt plantebaserte kosthold, setter Vanity Fair spørsmålstegn ved om det virkelig kan stemme:

- Selvfølgelig hadde vi alle gjort klokt i å spise så sunt som denne familien, å ikke la kroppene våre bli betent eller ødelagt av sopp (...) Men likevel, hva slags liv er det aldri å kunne spise en stor bolle pasta med ost og tomatsaus, eller en baguette, eller en hersens pizza, undrer nettstedet.

Hva synes du om dietten til Gisele Bündchen og familien hennes? Gi din mening nedenfor!

SØKKRIK: Ifølge Forbes var Gisele Bundchen også verdens best betalte modell i 2015, etter å ha ligget på toppen siden 2002. I fjor tjente hun nærmere 400 millioner kroner. Her er hun på lanseringen av en eksklusiv bok med modellbilder av seg selv høsten 2015.  Foto: Splash News
SØKKRIK: Ifølge Forbes var Gisele Bundchen også verdens best betalte modell i 2015, etter å ha ligget på toppen siden 2002. I fjor tjente hun nærmere 400 millioner kroner. Her er hun på lanseringen av en eksklusiv bok med modellbilder av seg selv høsten 2015. Foto: Splash News Vis mer

Såkalt «raw food» er mat som ikke er prosessert, kokt eller stekt. Raw food består stort sett av vegetariske matvarer, og er gjerne økologisk.

En del av raw food-prinsippet er at maten ikke skal varmes opp til mer enn 40 grader, slik at mest mulig av matens vitaminer og enzymer bevares, ifølge Raw-Food.no.

Hva synes du om dietten til Gisele Bündchen og familien hennes? (Avsluttet)

LES OGSÅ: Se, så store tvillingene er blitt!