Slik holder de nervene i sjakk

NRK-profilene gruer seg til VM-sendingene.

POPULÆRE: Karen-Marie Ellefsen, Anne Rimmen og Ingerid Stenvold blir å se på NRKs VM-sendinger framover. Foto: SCANPIX
POPULÆRE: Karen-Marie Ellefsen, Anne Rimmen og Ingerid Stenvold blir å se på NRKs VM-sendinger framover. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Selv om både Karin-Marie Ellfesen (60), Ingerid Stenvold (33) og Anne Rimmen (29) er vant til å jobbe under store arrangementer på direkte-TV, innrømmer de gjerne at de sliter med nervøsitet.

Da Seher.no møtte NRK-profilene i forkant av VM, avslørte kvinnene hvordan de holder nervøsiteten i sjakk før viktige sendinger.


- Jeg blir nervøs. Men det handler vel så mye om å være konsentrert. Hva som er nerver og hva som er en konsentrasjonsgreie kan være vanskelig å vite. Men når det er livesendinger og store produksjoner, er det alltid noen som har forventninger, ikke minst meg selv, sier Rimmen til Seher.no.

Sammen med kollega Ingerid Stenvold skal Rimmen lede time etter time med VM-stoff på NRK framover.

- Jeg er streng mot meg selv, og jeg er også streng mot de rundt meg. Men jeg tror at veldig mange i denne bransjen er litt nervøs før en sending, og det tror jeg bare er sunt, da er man skjerpet og fokusert på den man skal gjøre. Heldigvis blir jeg egentlig bare nervøs rett før sending. Så jeg får sove om natta! Jeg har alltid med meg en flaske vann, man blir ofte litt tørr i munnen. Ellers så stoler jeg på menneskene rundt meg, og så handler det bare om å komme i gang, og da går det som regel bra, sier Rimmen.
 
Selv om Ellefsen har jobbet i NRK i over 30 år, er hun i likhet med Rimmen også nervøs før sendinger, og innrømmer at hun får prestasjonsangst.

- Jeg føler et veldig prestasjonspress, for jeg vil jo gjerne at det skal bli så bra som mulig. Så jeg har prestasjonsangst. Jeg gruer meg veldig på forhånd, men det slipper kanskje litt taket når man er i gang.

Hun har imidlertid lært seg til metoder som fungerer for å roe nervene.

- Jeg har på en måte lært meg til å ikke grue meg før jeg må, så jeg klarer å skyve det til den siste kvelden. Jeg har en sånn filosofi på at jeg ikke skal grue meg før kvelden før, hvis ikke hadde jeg nok blitt utslitt.

Den gravide ankerkvinnen Stenvold sliter ikke like mye med nervøsiteten som kollegaene, men innrømmer at hun kjenner det av og til.

- Jeg blir alltid nervøs før første dagen, men heldigvis går nervøsiteten over når jeg er i gang.

VM-kveld går på NRK 1 hver dag klokka 19.30. Finn VM-øvelsene og dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Merker jeg blir tjukkere og tjukkere